PLANK mánia vol 2

64123278 sFeszes törzs, gyönyörű tartás, erős hát, kerek fenék és lapos has? Nem elég? Akkor fokozzuk: formás váll és karok, combok… Ez mind a planknek és a plank alapú gyakorlatoknak köszönhető! Ha kipróbáltad plank mániánk első felét, már készen állsz szintet lépni!

Bemelegítés – Ne hagyd ki!

Kezdd az edzést bemelegítéssel! Ha már kicsit felpörgetted magad és bemelegítetted az ízületeidet, akkor jöhet az igazi felpörgetés a plankek előtt!

73527433 sGuggolásból felugrás
Ereszkedj le mély guggolásba vállszélességű terpeszben, a térded ne engedd a lábujjaid elé. Innen lökd fel magad, a karodat is felemelve ugorj fel.
Ismétlésszám: 8-szor megállás nélkül

Négyütemű fekvőtámasz
A klasszikus gyakorlat: guggolásból ugorj hátra fekvőtámasz pozícióba, végezz karhajlítást, majd ugorj vissza és álló helyzetben ugorj fel.
Ismétlésszám: 8-szor megállás nélkül

73163091 sPlank lábemeléssel oldalra
Kiinduló helyzet: alkartámasz, zárt lábak. Megfeszíted a hasad, hátad, a feneked, kicsit beszippantod a mellkasod és a köldököd a gerinced irányába. Maradjon stabil a törzs tartása, ne billenjen a medencéd, ne forduljon el a törzsed. Ellen tartasz a kifordulásnak, hiszen ez egy antirotációs gyakorlat.
Ismétlésszám: Kiemeled oldalra a bal lábad először 10-szer ismételve lassan, majd a jobb lábad is 10-szer.
Mire hat? Hasizmok, hátizmok, gerincfeszítő, vállak, farizom, combok. Egyszóval ha helyesen csinálod, az egész test dolgozik.

A gyakorlatokat összeállította Yamak Diana Meral személyi, aerobik, funkcionáls edző»
Akadálytréning Kalandorkirálynővel» 

clap
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 03. számában vagy júniustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!