Aromaolajok minden fejfájás ellen

aromaFáj, feszít, lüktet és szorít – a fejünk számtalan okból fájhat, és könnyedén érezhetjük azt, hogy mintha minden alkalmat ki is használna arra, hogy megállítson a napi tevékenységekben, lefékezzen vagy egyszerűen csak: fájjon. De nem kell azonnal a gyógyszer: van természetesebb, kellemesebb megoldás is!

Amikor nyilallni kezd, meg kell állapítanod, milyen típusú fejfájással állsz szemben, és mi váltja ki, hiszen valóban sok változat és ok létezik: lehet migrén, lehet hormonális vagy stressz okozta, de kiválthatja időjárás változás, alváshiány és még egy sor más tényező is. A legjobb megoldás nyilván mindig az, ha van időd és lehetőséged ilyen esetekben magadra zárni az ajtót és kialudni, vagy legalább kipihenni a fájdalmat. Ez azonban nem mindig lehetséges, és ilyenkor jöhetnek segítségül az illóolajok. Miért jók az illóolajok? Az olajok olyan koncentrált anyagok, amelyek nem csak a fejfájást, mint tünetet szüntetik meg, de képesek akár a kiváltó okot is kezelni: csökkentik a stresszt, ellazítják az izmokat, stb.

Figyelj magadra! A visszatérő fejfájás egy sor betegség tünete lehet, de akár hibás szokások vagy túl sok stressz is okozhatja. Ha ilyet tapasztalsz, érdemes kivizsgáltatnod magad, akár fejfájás ambulancián, hiszen lehet, hogy nagyobb bajtól kíméled meg magad!

fitt info magazin 2018 002 k


*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 02. számában olvashatsz vagy áprilistól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!