Diéta-mozaik

 dietaleadNem tudod kiválasztani azt az egy, tökéletes, neked való diétát, ami segít megszabadulni a plusz kilóktól, jót tesz az egészségednek és az energiaszintedet is a topon tartja? Vegyél kölcsön egy-egy elemet a legjobb módszerekből!

Elképesztően sokan és sokat fogyókúráznak, a legnagyobb kattintásszámot az internetes oldalakon a fogyással kapcsolatos tippek hozzák. Szerencsére egyre többen vannak olyanok is, akik nem az egészségük árán akarnak fogyni, hanem inkább komolyan megalapozott, hosszú távú, életmódváltás szerű módszereket választanak. De a legtöbbüknek nem könnyű egy-egy módszert követni, és sajnos az is igaz, hogy nincs is olyan, ami mindenkinek alkalmas lenne! Ilyenkor a saját szokásaid, állapotod, céljaid és életmódod függvényében érdemes kiválasztani a neked való módszert vagy fogásokat, amelyeket akár meglévő diéták elemeiből is összerakhatsz. Könnyen lehet ugyanis, hogy egy kis dolog megváltoztatásával nagyot lépsz a célod felé.

Nordic diet, avagy az északi diéta

Mit vegyél kölcsön? Felejtsd el a feldolgozott élelmiszereket!
Itt olvashattál az északi, skandináv ihletésű étrendről, amelynek egyik leglényegesebb pontja az, hogy kerüld a feldolgozott élelmiszereket, és teljes értékű, igazi alapanyagokat használj. Legyen a kölcsönvett ötlet éppen ez: teljes értékű, tiszta, nem feldolgozott élelmiszerek fogyasztása révén egészségesebb és karcsúbb lehetsz.
Miért működik? A feldolgozott élelmiszerek bizonyos szempontból olyanok, mintha a gyártás folyamatában már besegítettek volna nekünk. Így a szervezetednek nem kell annyi energiát beletennie az emésztésbe, és nem is jutsz annyi tápanyaghoz, mint egyébként. Lehet, hogy a sok halat, amit ez az étrend javasol, nem szereted, de nem baj, csak a másik szabály kiválasztásával is nagyot lépsz előre. Azzal, hogy kerülöd a finomított élelmiszereket, az emésztésed energiafelhasználása egyértelműen nő. Egy mérés szerint egy teljes kiőrlésű kenyérszeletből és cheddar sajtból készült sajtos szendvics feldolgozásához 50%-kal több energia kell, mint ha ugyanez a szendvics fehér kenyérből és ömlesztett sajtból készül. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a teljes kiőrlésű gabonában mennyivel több tápanyag van. A finomított, feldolgozott élelmiszerek fogyasztása egyértelműen köthető az elhízáshoz és más, egészségkárosító következményekhez.

fitt info magazin 2018006 coverA cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 06. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.
A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!