Férj bele a régi farmeredbe!

farmerleadA fogyás soktényezős folyamat, komoly és kemény munka, de nem is kérdés, hogy megéri: különösen akkor, amikor újra rád jön az a bizonyos farmer. Mert az azért nem kérdés, hogy mindenki tartogat egy bizonyos régi darabot a szekrényben, ugye? Ahhoz, hogy beleférj, a megfelelő lelki hozzáállásra is szükséged lesz!

Az a bizonyos farmer… Mikor volt rajtad utoljára az a nadrág? Jól állt? Szeretted? Az igazság az, hogy akár ez a régi nadrág egyedül képes gondoskodni arról, hogy lelkileg megacélozd magad és kitűzd a célt. Segít eltéríteni a meggondolatlan ételrendelésektől és a kanapén töltött estéktől. De addig, amíg újra bele nem férsz a nadrágba, ezzel azonnal visszanyerve elvesztett önbizalmad, semmiképpen nem kell azt gondolnod, hogy nem élvezheted az életed, és nem szeretheted magad a mostani valódban!

Edzésterv és étrend előtt: szembenézés
Természetes, hogy nem kell mostantól éhezned a cél eléréséhez! Ez amúgy sem működne, csak még rosszabbul éreznéd magad tőle. Inkább koncentrálj a mindennapos kis lépésekre. A következő hónapban az legyen a fő célod, hogy több energiád legyen, és ne az, hogy jobban nézz ki. Persze a kettő összefügg majd, de ha türelmes vagy, és jó irányba indulsz, könnyebben és hosszabb távra fogsz tudni majd változtatni. A most következő tanácsainknak is inkább a lelkedhez lesz köze, vagyis ahhoz, hogyan tarts ki a célod mellett, miközben nem szenvedsz. Alkalmazd őket a mindennapi életedben legalább egy hónapig, és ha melléteszed a kiegyensúlyozott étrendet és edzeni is elkezdesz, máris közelebb leszel a régi farmerodhoz!

A farmer mint útmutató
1. Vedd ki a régi farmerodat a szekrény mélyéről, és akaszd fel egy jól látható helyre a hálószobádban. Ha nincs ilyen nadrágod (van ilyen nő??), akkor papírból vágj ki egy nadrág sziluettet (persze kicsinyítve), és ezt tedd ki a hűtőre vagy az éjjeliszekrényed fölé.
2. A nadrágra vagy a kitett képére ragassz egy post itet, és írj rá valami pozitív üzenetet. Olyan mondatok segíthetnek a következő időben, mint: „megérdemled, hogy fantasztikusan nézz ki, és úgy is érezd magad. Csak idő kérdése, és újra hordhatod!” Emlékezz viszont egy alapvető igazságra: csak akkor tudod majd felvenni ezt a nadrágot, ha valóban akarod, és hiszel benne, hogy nem lehetetlen a küldetés.
3. Minden reggel készíts a fejedben egy fotót, amin a nadrágot viseled, és közben boldog vagy és valami olyat csinálsz, amit rég tettél, tele önbizalommal. Kis ideig dédelgesd ezt a képet, aztán kérdezd meg magadtól: mit tehetek ma, hogy megszabaduljak a plusz kilóktól és egészségesebb legyek? Aztán tedd azt!
4. Ígérd meg magadnak, és persze tartsd is be, hogy soha nem mondasz egy negatív szót sem a súlyodról, a külsődről a hónap során. Tartsd távol magad a kritikától és a negatív energiáktól, és csak jó dolgokat gondolj magadról. Minél pozitívabban gondolkodsz, minél kevésbé vádolod magad, annál könnyebb lesz a testeddel bánnod, annál nagyobb tisztelettel kezeled majd, és így könnyebben is alakíthatod.
5. Az edzésednek és étkezésednek is csak pozitív célokat adj! Ne arra gondolj, hogy hány órát kell izzadnod a teremben, hanem arra, hogy milyen csinos és erős leszel utána. Ne az járjon a fejedben, amilyen fogásról lemondasz, hanem azok az egészséges finomságok, amiket megehetsz, és az a külső, ami a jutalmad lesz.
6. Ne próbálgasd folyton a nadrágot. Ha csak egy méretre voltál tőle a hónap elején, akkor akár bele is férhetsz a végére. Ha messzebb van a cél, akkor is megpróbálhatod havonta egyszer – látni fogod, hogy egyre közelebb kerül!

fitt info magazin 2018006 coverA cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 06. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.
A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!