Kardióedzés mítoszok - megcáfolva

kardio1Futás, biciklizés, ellipszis tréner és lépcsőzőgép – csak néhány a leggyakoribb kardiedzés lehetőségek közül. Jó is, hogy ennyiféle lehetőséged van, hiszen aki kicsit is tudatosan edz, ezt a mozgásformát nem hagyja, nem hagyhatja ki. De biztosan tudod, miért nem? És mi az, amit gondolsz, de nem úgy van? A leggyakoribb kardio-mítoszokat gyűjtöttük össze!

Amit tudni akartál a kardioedzésről, de nem merted megkérdezni...
Sok mindent hallhatsz, olvashatsz a kardioedzésről és az aerobic jellegű gyakorlatokról, és az is igaz, hogy az elmúlt években sokszor változott az elmélet, hogy mi való a nőknek, és melyik edzésforma mire jó. Nem is csoda, ha tele van mindenki feje tévhitekkel, ahogy az sem, hogy nem hiszel el mindent, amit hallasz. Nem is kell, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy rengeteg a téves elképzelés, amit sokan kész tényként kezelnek. Ezekről rántjuk most le a leplet!

A kardioedzéstől izmot vesztek
Talán ez az a tévhit, ami a leginkább tartja magát, ami azért is érdekes, mert sportágtól függetlenül minden élsportoló végez kardioedzést, és ők biztosan nem akarnak izmot veszteni! Az biztos, hogy ha heti négy alkalommal alacsony intenzitású kardioedzést végzel, az segít az étvágy kontrollálásában, tehát valószínűleg fogyni fogsz. Ha azonban a célod az, hogy izmot építs, a kardioedzést és az erősítést mindenképpen különböző napokon végezd, és figyelj oda a fehérjebeviteledre.

 

fitt info magazin 2018 002 k


*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 02. számában olvashatsz vagy áprilistól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!