2018 nyara: a felkészülés ideje?

hori3A várva várt nyár nem biztos, hogy éppen olyan kalandokat tartogat, amilyenekre számítottál, de biztosan nem lesz unalmas. A csillagok pedig azt mondják: pihend ki magad, mert az ősz sok energiát igényel majd!

Nagy nyári bolygókörkép

2018 nyarán először azt tapasztalhatjuk, hogy a lassú mozgású bolygók hátráló mozgást végeznek. Igaz ez a Jupiterre és a Szaturnuszra is, illetve a bolygók egy része erőtlen, ezért érezhetjük, hogy a munkahelyi ügyeink, a vállalkozás, az üzlet, a saját karrierbeli sikereinknek kiépítése nagyon lassan megy. Most minden vállalkozás és minden munkahelyi törekvésünk nagyon kevés támogatást kap. Május végén és még június elején is a Bika csillagkép hatásai dominálnak, ezért sokkal inkább vágyunk a megnyugvásra, békére, a jó ételekre, kényelmes dolgokra, élvezetekre, mint a kemény munkára és nehezen teszünk átütő erőfeszítéseket.
Június végétől azután elkezdhetünk újra tervezni és ősszel tudunk tevőlegesen is belekezdeni új ötleteinkbe vagy egy új vállalkozásba. 2018 nyarán érdemes inkább több időt fordítani a pihenésre, feltöltődni, lazítani, hogy az őszi időszak valóban sikeresen induljon. Legyünk nagyon óvatosak a Nappal, nem csak azért, mert ezekben a hónapokban a bolygó nagyon erős a nyári jegyekben, hanem a Mars és a leszálló holdcsomópont találkozója miatt az égetettség, bőrégés fokozottabban jelen van, mint korábban, más években. Tehát most a napégésre különösen oda kell figyelni a nyaralás során!
A júniusi időszakban a Nap az Ikrek csillagképben halad, ami miatt játékosak, vidámak, könnyedek, gyermekiek lehetünk. Utána júliusban kifejezetten az érzelmes, családcentrikus oldalunk kerül előtérbe, majd augusztusban, amikor a Nap belép az Oroszlán csillagképbe, a kényelem, az élet élvezete, a finom, jó ételek és megint csak a pihenés lesz terítéken. Természetesen ez idő alatt is dolgozhatunk, alkothatunk, de fontos, hogy inkább magunkon munkálkodjunk, ne a világot akarjuk megváltoztatni, hanem egy picikét a testünket, a lelkünket töltsük, meditáljunk. Kifejezetten olyan dolgokat csináljunk, ami örömmel tölt el bennünket.

hori2Negatív hatások az égen

JÚNIUS 3-4., JÚNIUS 30-JÚLIUS 2-IG ÉS JÚLIUS 27-28.
Ez a három időszak a Kétu, azaz a leszálló holdcsomópont a Mars és a Hold találkozója miatt nagyon-nagyon feszült, ideges. A kötelességeket ránk nyomó hatást ad, amikor úgy érezhetjük, hogy nem bírjuk már tovább a terheket, és nagyon elegünk van.
Ebben az időszakban az egészségünkre is jobban oda kell figyelnünk! A bőrünk és a fogászati beavatkozások körül tapasztalhatunk kellemetlenségeket. Ha akut fogászati kezelésre van szükségünk, mindenképp végeztessük el, mert a krízis elhárításnak kifejezetten kedveznek ezek a csillagállások. Viszont a nyári időszakban végig, különösen ezekben az időpontokban, a Mars állása miatt a csontok, a fogak és egyébként keringési rendszerünk annyira érzékeny, hogy nem érdemes tartós orvosi beavatkozásokba, pl. új fogpótlásba kezdeni. Egy fogászati híd beépítését vagy bármely más olyan fogászati beavatkozást amitől hosszútávú, többéves vagy akár évtizedes eredményt várunk, toljuk kissé el: ezeket érdemes október végére, vagy az az utáni időszakra időzíteni, amikor ez a Mars-Kétu állás megszűnik.
Ugyanez az állás azt is jelenti, de nem csak a kiemelt időpontokban, hanem a nyár egész folyamán, hogy gyakran azt érezzük, hogy az akaraterőnk elhagy bennünket, hogy rengeteg karmikus, sorsszerű elrendezésben van részünk, amelyeket nem tudunk elkerülni. Egy igazi karma-tisztító nyárnak nézünk elébe. Viszont az elrendezések miatt szervesen megváltozhat az életünk!
Bármilyen sporttevékenységet is végzünk, nagyon óvatosnak kell lennünk, mert a sérülés veszélye nagy, különösen a csontok, főleg a térd, lábszár területén.
Ugyanígy a holdcsomópontok állása adhatja azt, hogy az emésztés felső traktusa, illetve az epe zónája érzékenyebbé válik, tehát, ha rossz, romlott, állott ételeket fogyasztunk, akkor a gyomorpanasz szinte bizonyos. Nagyon figyeljünk az ételek tisztaságára!
JÚNIUS 16-17. Feláll egy nagyon feszült csillagállás: a Kétu a leszálló csomópont a Marssal, míg a felszálló holdcsomópont, szemközt, a Vénusszal fog randevúzni. Ez a nagyon feszült szembenállás ráadásul olyan jegyekben jön létre, ami szinte biztossá teszi a nemek közti ellentétet. Ez a pár nap abszolút nem alkalmas a párkapcsolati ügyek megbeszélésére, rendezésére, sőt, féltékenyek, feszültek lehetünk. Magánéleti kríziseknek lehetünk a tanúi, és ezekben a napokban biztos, hogy felkavarodnak az érzéseink. Ugyanakkor számos sorsszerű, szinte mágikus előző életekből hozott szerelmi kapcsolat csapódhat be az életünkben.
JÚNIUS 28. A Nap és a Szaturnusz éves szembenállása, idén nagyon erős jegyekben, ez az időszak, csak a lemondásra, meditációra, visszavonulásra, spirituális tevékenységekre alkalmas.

fitt info 2018 004 cimlapnagy beharang*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 04. számában vagy szeptembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!