Asztro körkép 2019.

hori2lead2018 őszén a Jupiter belépett a Skorpió csillagképbe, hogy egy igazán fajsúlyos tanítást mérjen ránk. Az őszi, novemberi időszak ennek jegyében egy nagyon erős témát hoz fel bennünk, ez pedig az elengedés, a fölösleges ragaszkodásaink letétele. Mennyire tanultuk meg a leckét? Annyira lesz könnyű évünk 2019-ben!

A 2019-es év ennek a témának a kibontására épül. A régi rendszerek, önkorlátozások elengedése és az új struktúrák győzelme – ez lenne a feladatunk akár családi, akár közösségi szinteken. A január elsejei képletben, amely egy évkezdő, naptár-indító időpont, azt láthatjuk, hogy a Nap nagyon szorosan együttáll a Szaturnusszal, és mivel egy téli jegyben járunk, sajnos a Nap lesz az, aki alulmarad ebben a bolygóharcban. Mire számíthatunk az égi találkozóból kifolyólag? Egyrészről a Szaturnusz eltávolítja most a Napot a Plútó illetve a leszálló holdcsomópont energiáitól, közéjük áll. Emiatt azt lehet mondani, hogy a tudományban, a különféle alternatív energiák használatában pici megtorpanásra számíthatunk, és azt vehetjük észre, hogy eltávolodunk a megújuló energiák korlátlan használatának a lehetőségétől. Az alternatív gyógyászati módszerek megkérdőjelezése, lefojtás, túlszabályozás jellemző. Egy rövid időre elsodródunk azoktól a hosszú távon pozitív társadalompolitikai változásoktól, ami felé az emberiség a jövőjét illetően halad. Új energiák, új kommunikációs formák, új alternatív társadalmi közösségek, tehát majdhogynem egy új világrend van kibontakozóban. Csakhogy ehhez kissé rögös és kacskaringós út vezet még.

Megerősödő szabályok

Ez 2019 második felében már kibontakozóban lesz, de 2019 elején inkább csak az ábrándot érezhetjük, és életünkben a korlátozó erőket. Nagyon erős törvényi átalakítások, szigorú szabályozások lesznek a világban, sokkal erősebb jogi szabályozás, mint azt az elmúlt harminc évben bármikor. Ugyanakkor sok szempontból azt érezhetjük, hogy igazságtalan, kegyetlen, kemény és hideg ez a világ, nem annyira emberséges, mint szeretnénk. Ez a hatás különösen 2019 első három hónapjában érvényesül, és az év során egyre inkább enyhül. A nyár közepétől, illetve ősztől kezdődően már újra nyitunk az alternatív közösségek felé, új fizetőeszközök, új tudományos felfedezések, az űrkutatás új kapui nyílnak meg, új gyógyászati, alternatívgyógyászati módszerek és a társadalmi közösségeknek egy egészen új szerveződése lesz jellemző. Ehhez viszont arra lesz szükség, hogy leszámoljunk a korábbi, begyepesedett értékrendünkkel, felesleges korlátokkal, azokkal a zsigeri megszokásokkal, amiket azért alakítottunk ki társadalmilag, mert úgy gondoltuk, hogy így illik vagy így kell élnünk. Azokkal a berögződésekkel, amelyek mások véleményére reagálnak, amelyek zsigeri reflexek és nem az emberiség jólétét vagy a boldogságát szolgálják, hanem kényelmes megszokásainkat. Ezeken kell most túllépnünk. Ezt fogja segíteni, hogy nagyon erőssé válik a vallásos értékrend, ami különösen 2019 tavaszán, majd újra őszén és telén lesz érezhető, amikor a Jupiter belép a Nyilas csillagképbe. Ebben az évben a kommunikációnk, az érvelésünk gyenge lábakon állhat, sokkal inkább a hiedelmeinkre, a belénk nevelt hitrendszerekre alapozunk, nehezebben használjuk döntéshelyzetekben az intelligenciánkat.

Érzelmi változások

Érzelmileg nagyon szenvedélyes évnek nézünk elébe, szenvedélyes párkapcsolatok, izgalmas szerelmi ügyek lehetnek jellemzőek. Az akaraterőnk kifejezetten gyenge lehet, különösen az év első pár hónapjában. A farsangi időszaktól majd tavasszal, amikor a Mars beéri az Uránusz bolygót, akkor kisebb földrengésekre és árvizekre, hevesebb időjárási jelenségekre kell számítani.
A Hold és a Neptunusz trigonja abban segít bennünket, hogy az élet valódi értelmével, a metafizikai kérdésekkel, a spirituális oldalával foglalkozzunk. Ideje lehet egy távol-keleti utazásnak.
Összességében nézve a 2019-es év arról szól, hogy megtaláljuk a belső hitünket, a belső fényt, a belső lángot az életünkben és megpróbáljunk a saját korlátainkon és a saját komfortzónánkon túllépni. Most nagy sikerrel elengedhetjük azokat a fölösleges beidegződéseinket, amik az elmúlt 29-30 évben hibásan és feleslegesen pörgették ki az energiánkat és olyan új struktúrába kezdhetünk bele, mind munkában, mind magánéletben, mind egyéni, mind közösségi szinten, ami az emberek jólétét szolgálja. Itt fontos azonban arra figyelni, hogy a hitnél nem szabad elmenni a vallási dogmatizmus irányba, hanem a hitnek kifejezetten a lelket tápláló oldalát és belső forrását kellene megtalálnunk.

fitt info magazin 2018006 coverA cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 06. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.
A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!