Találd meg a tökéletes párod!

pár1A tökéletes párt keresed? Lehet, hogy már megtaláltad? Valami nem stimmel a kapcsolatban, vagy minden jó, de mindenen lehet kicsit javítani? Segítünk hogyan válassz, és hogyan lehet még elsöprőbb a szerelmetek! +TESZT: te melyik szerelemtípusba tartozol?

Tényleg az ellentétedet válaszd?

Az ellentétek vonzzák egymást, szól a régi mondás. De ez vajon tényleg igaz a párválasztásnál? Vagy inkább minél több mindenben jó lenne egymásnak megfelelni? Olyan vitatéma ez, amiben nem nagyon látszik a megoldás: valószínűleg mindkét véglet igaz!

A személyiségünk nagyjából stabil és fix. Az intelligenciánkat egyaránt befolyásolják öröklött tulajdonságaink és neveltetésünk is. Az emberek természetesen képesek a változásra – bizonyos kereteken belül. A döntéseink általában nagyjából racionálisak, vagy csak részben előre meghatározottak, attól függően, hogy mennyi energiát és figyelmet teszünk az adott döntésbe. De abban mind egyetérthetünk, hogy életünk párjának kiválasztása az egyik legfontosabb döntésünk!
Így amikor felmerül a kérdés, hogy olyan párt válasszunk, aki hasonló, vagy aki éppen különbözik tőlünk, akkor a legjobb válasz a mindkettő. A lényeg, hogy azt értsük meg, miben kellene hasonlónak lennünk és milyen különbségek válhatnak a kapcsolat javára.

Hasznos különbségek

Úgy tűnik, a legfontosabb és leghasznosabb különbség a különböző tehetségek, és a sikerhez való hozzáállás esete. Arról ugyanis, hogy miért is érdemes valamiért küzdeni, tenni, többféle elképzeléssel rendelkezhetünk. Az egyik embertípus azt tekinti, hogy milyen eredményeket, jutalmat kap, ha sikeres lesz. Ezek az emberek általában kreativitással, nyitottsággal, az új lehetőségek megtalálásával és elérésének képességével haladnak előre az életben. A másik típus úgy értékeli, hogy a célok elérésének lényege, hogy biztonságban legyünk, és mindig bebiztosítja magát mindenféle veszteség ellen. Őket az mozgatja, hogy megfeleljenek feladataiknak, ne hibázzanak, és minden simán menjen. Az ő erősségeik a tervezés, alaposság, szilárd, realista érvelés.
Ha két olyan ember kerül össze, akik eltérő típusba tartoznak, az első látásra robbanékony elegynek tűnik, hiszen az egyikük mindenáron új dolgokba vágna, kockázatot is vállalva, míg a másik ahhoz tartaná magát, ami eddig is működött. Az egyikük optimista, spontán, sietős. A másik szkeptikus, napi tervek szerint él, és gyakran megáll, hogy ellenőrizze, jó irányba halad-e. Mi lehet ebből, ha nem hatalmas konfliktus? Mostanra azonban úgy tűnik, hogy a leginkább alkalmazkodóképes és egymással is elégedett párok éppen ilyenek: a kétféle típusból állnak össze. Talán az is az oka ennek, hogy minden pár esetében vannak olyan célok, amelyek előrevisznek, és vannak, amelyek a biztonságot szolgálják. A két személyiségtípus segítségével mindkét irányban jól tudnak teljesíteni, és így valóra váltják álmaikat és e mellett a felelősségeiknek is megfelelnek. A közös gyerekek azt is látják, hogyan lehet optimistának és realistának is lenni egyszerre. A rendszer viszont csak akkor működik, ha a különbségek mellett van egy fontos hasonlóság is: mégpedig a közös célok. A párnak azt kell éreznie, hogy ugyanabba az irányba tartanak, nagyjából ugyanazt akarják az élettől, és inkább csak abban különböznek, hogy ezt hogyan érik el.

pár2

fitt info 2018 004 cimlapnagy beharang*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 04. számában vagy szeptembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!