Vakáció csapdák

nyaral2A nyaralás mi más lenne, mint móka, kacagás, pihenés és romantika, relaxáció és élmények? De a kikapcsolódás néha olyan idegesítő tud lenni! Vannak dolgok, amiket nem tudsz befolyásolni: rossz az idő, ellopják a táskádat, a vágyott egzotikus vidéken inkább az egzotikus rovarok lepnek meg, rosszul esik a helyi konyha. De arra gondoltál már, hogy a nyaralási stressz egy része az útitársad miatt ér?

Légy óvatos, mit vársz el, mit hogy fogalmazol, mit hogyan csinálsz! Ha a kedveseddel utazol, a kezdet szinte biztosan isteni lesz, de aztán gyakran átfordul unalmas középbe és olyan hazaútba, amikor már nem is szóltok egymáshoz. Az első közös nyaralás különösen kritikus lehet! Előfordult már, hogy valami olyat mondtál, ami akár a kapcsolatotokat is veszélyeztette? Ez otthon sem egyszerű helyzet, de ha mindentől távol, egymásra utalva történik, akkor van igazán baj. Szerencsére van megoldás, tippjeinkkel megkímélhetitek magatokat a nyaralási szakítástól!
Egy nyaralásban nem csak ketten lesztek benne! Az első taxisofőrtől kezdve a repülőtér személyzetéig vagy az utastársakig, a szállásadókig, a többi vendégtől a medence mellett ugrálókig és a bárban ivókig mindenkivel kapcsolatba kerültök majd, és ezek mind stressztényezőt jelenthetnek. A vakációnak ráadásul hajlamosak vagyunk hatalmas elvárásokkal nekiindulni, és így szinte biztos lesz a csalódás.

Nem változtathatod meg az időjárást
Forróság vagy rettenetes hideg? Napokig tartó esők erős szél, esetleg hurrikán? A repülő dobál, a hajót tengeribetegségig billeg, és esernyőt biztosan nem csomagoltál… A legjobb, ha igyekszel utánanézni előre az időjárásnak, és nem feltételezni semmit. Így megfelelően pakolhatsz, ha erre pedig nincs lehetőséged, akkor az adott helyen vehetsz egy olcsó kiegészítőt: ernyőt, kalapot, pulóvert, amit akár ott is hagyhatsz a nyaralás végén.

fitt info 2018 004 cimlapnagy beharang*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 04. számában vagy szeptembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!