7 motivációs tipp téli álom ellen

motivacioleadA napsütéses órák és a hőmérséklet csökkenésével mintha egyenes arányban fogyna az energiánk és a jókedvünk. És bár nyilván tudjuk, hogy ezen éppen segítene a sport, de amikor ahhoz sincs kedvünk, hogy felkeljünk a kanapéról, extra erőfeszítés kell ahhoz, hogy edzeni induljunk. Segítünk visszahozni a téli motivációdat!

Amikor az ember a téli depressziótól szenved, vagy legalábbis azt érzi, hogy mintha sokkal kevesebb lenne a kedve és energiája mindenhez, akkor a megszokott edzéstervet is nehezebb betartani, és nehéz motiváltnak is maradni. Az idő hidegebb, a napok rövidebbek, kevés a fény, és még az ünnepek stressze is nyomást gyakorol mindenkire. Ráadásul az év végi szabadságok miatt a menetrend is könnyen felborul. Ilyenkor sokkal könnyebben kerülnek elő a kifogások, és mielőtt észrevennéd, a néhány kihagyott napból kihagyott hetek lesznek.
A helyzet az, hogy bármennyire nehéz is elindulni, muszáj, hiszen az edzéstől jobban érzed magad. Az általa megnövelt endorfin szint segít legyőzni a stresszt. A mozgás javítja a vérkeringést, az alvásminőséget, és jobban is nézel ki tőle, ami szintén javítja a kedvet.
Használj jó stratégiát, és így könnyebb lesz a rendszeres edzéstervednél maradni egész télen, és elérni a célt, amit magadnak tűztél ki. De mi lehet ez a stratégia?

Tűzz ki célokat!
A téli hónapok nagyon jó alapot adnak arra, hogy új célokat tűzz ki, és ehhez egyáltalán nem kell megvárnod a január elsejét. Ha eddig kitűzött célok nélkül dolgoztál, vagy a régieket követted, itt az ideje újabbat kitűzni. Tűzz ki bátrabbakat: fogyási célt, táplálkozásit vagy fitneszcélt: egy perccel hosszabb planket, húzódzkodást, egy hosszabb távot a futásban. A lényeg, hogy konkrét legyen, fontos és elérhető számodra, és indulj meg felé! 

fitt info magazin 2018006 coverA cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 06. számában vagy februártól keress rá a www.fitt.info oldalon.
A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!