Good Morning Sunshine!

reggellUtálod a reggeleket? A kapkodó kezdés után, mintha az egész napod abból állna, hogy visszanyerd az életkedved – és mire ez bekövetkezik, újra este lesz? Szerezd vissza a reggeleid felett az uralmat, és szeresd meg őket!

Miért jó a reggeli rutin?
A reggeli rutin igazi kincs, ha valóban szokássá válik. Hogy miért? Egyszerűen azért, mert ilyenkor vagyunk a legproduktívabbak, és ha nem használjuk el ezt az energiát a rohanásra és bosszankodásra, kapkodásra, akkor sokkal tovább fenntarthatjuk a szintjét, tehát tovább használhatjuk. 

Jó reggelt, lélek!

Ha jókedvűen, mosollyal szeretnél kilépni az ajtón, akkor nem árt, ha az otthoni tevékenységek is mosollyal telnek.

• kelj fel jól – ha van rá lehetőséged, érdemes a felkelést úgy időzíteni, hogy magadtól ébredj. A megfigyelések szerint ugyanis az erőltetetten, órára való ébredés azzal az eredménnyel jár, hogy valószínűleg egy olyan alvásfázisba csörög bele a vekkered, amiből sokkal nehezebb lesz magadhoz térned. Ez persze azt is jelentheti, hogy ha úgy esik jól, kissé korábbra is csúszhat a reggeled indulása! A másik fontos tudnivaló, hogy az alváshiány nem behozható a hétvégén, tehát igyekezz minden nap nagyjából ugyanabban az időpontban feküdni és kelni.
• kezdd a napod mosolygással – ugye tudod, hogy a mosoly a másik irányba is működik, tehát ha egy nagy mosollyal vágsz neki a napodnak, máris megalapoztad az egész napos jó hangulatodat? Hogy ez a mosoly őszinte legyen, nem árt néhány dolgot előkészíteni előző nap. Gondold át a másnapi teendőidet, hogy ne azokra riadj fel. Nem mindenki ilyen típus, de sokaknak megnyugtató, ha még a másnapi ruhájukat is kiválasztják és kikészítik maguknak!
• tartsd még kikapcsolva a telefont – az elmúlt években a legtöbb ember reggeli rutinjának első eleme lett, hogy a telefonjukhoz nyúlnak, és azonnal az üzeneteket, közösségi oldalakat, híreket ellenőrzik. Ezek a bejövő impulzusok nagyon könnyen kizökkentenek a békés napindítás hangulatából, és eltérítenek az előre eltervezett és bevált nyugodt rutin végrehajtásából. Helyette inkább szánj 5-10 percet meditációra vagy jóga napüdvözletekre, hogy nyugodtan kezdd a napot!

001 001 FIM 2019 03 covers RGBk
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 03. számában vagy júniustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!