Tartós fogyás könnyedén

fogyas1Lefogysz, de visszajönnek a kilók? Nem is sikerül megindulniuk lefelé, vagy egy ponton egyszerűen megáll a mérleg nyelve? Kezdd el tisztelni a tested, és ne büntesd: hiszen úgyis ebben kell élned! Megmutatjuk az egészséges és tartós fogyás titkait!

Mintha mai világunk központi témája a fogyás lenne: rengeteg időt, pénzt, energiát, sőt, küzdelmet és szenvedést áldozunk arra, hogy lehetőleg minél gyorsabban és tartósabb eredménnyel érjük el az álomalakot, az álomsúlyt. Ráadásul egy folyton változó célvonal felé futunk, hiszen az ideálok is állandóan változnak, ahogy a korunkkal a testünk is. Akár 2, akár 12 kilót kellene fogynod, a megoldás valójában nem is olyan nehéz: ne válassz olyan módszert, ami a tested más pontján gondot okoz, és kerüld a túl hangzatos, nem igazán hihető ígéreteket, amelyek nem fenntartható változást hoznak, csak hirtelen, rövid ideig tartókat. A kutatások is egyre inkább azt mutatják, hogy a tartós megoldás titka a fittség! Egy amerikai kutatásból például egyértelműen az az eredmény derült ki, hogy azok a nők, akik legalább egy éven át fenntartották edzéstervüket, sokkal nagyobb eséllyel fogytak vagy tartották meg súlyukat.

Persze ezen a téren is gyorsan változnak a trendek és ajánlások. Ha órákat töltesz a futógépen, és alacsony intenzitású, zsírégető edzést végzel, biztosan sok kalóriát égetsz el, és akár némi zsírt is. De a tapasztalatok szerint, ha nem ezért edzel, hanem valami olyan célt tűzöl ki, mint például a jobb állóképesség, akkor már a sejtjeid szintjén is gyorsabb és radikálisabb lesz a változás. Ilyenkor az edzésen túli időben is több energiát használsz fel, vagyis folyamatosan szabadulhatsz meg a feleslegtől. Ráadásul könnyebben választasz egészséges, energizáló ételeket, kevésbé leszel hajlamos a túlevésre és az edzés is egyre könnyebbé és vonzóbbá válik. Ha mindehhez egy egészséges és finom ételekből álló, megfelelően telítő hatású étrend társul, ami támogatja a fitnesz céljaidat (ellentétben egy nagyon alacsony energiatartalmú étrenddel, ami egy idő után lelassítja az anyagcserét), már tudod is, hogyan érheted el és tarthatod meg egy életen át az egészséges testsúlyt.

fitt info 2018 004 cimlapnagy beharang*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 04. számában vagy szeptembertől keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!