Maximális fehérjeélmény

38202460 sA fehérje, különösen az aktívan sportolóknak az egyik legfontosabb táplálék: izmot épít, nélkülözhetetlen, és ennek mennyiségét emelve, a szénhidrátét csökkentve szinte biztos lehet az utad a fogyáshoz. De hogy mégse kelljen turmixokon és natúr csirkemellen élned, nem árt, ha minél változatosabban kerül a tányérra!

Mennyi fehérje kell neked?

Az ajánlott napi fehérjebevitel a könnyű fizikai munkát végzők esetén 0,9 g/kg/nap, de a modern életkörülmények, a folyamatos mentális és testi terheltség akár megtöbbszörözheti a szükséges bevitelt. A ma reálisnak tűnő maximális fehérjebevitel az energiaszükséglet 25-30%-a, körülbelül 2-2,5 g/kg/nap, azaz egy 80 kg-os ember számára 176 g fehérje naponta. Érdemes egy hétig táplálkozásnaplót vezetni, és kiszámolni az elfogyasztott fehérje mennyiséget, és máris kiderül, hogy a magyar lakosság azon részéhez tartozol-e, akik nem esznek elegendő fehérjét.

Hawaii csirkenyárs
A csirkemell az egyik kedvencünk, ebben a szinte zsírmentes húsban nagyon sok fehérje van! Viszont éppen zsírszegénysége miatt hajlamos szárazzá és íztelenné válik, nem árt tehát gondoskodni arról, hogy minél jobban ízesítsd.
Ebben a hawaii ihletésű csirkenyársban a húskockákat ananásszal és piros húsú kaliforniai paprikával kombináltuk. Az összetevőket akár érlelheted is együtt egy fél napig, majd húzd nyársra és grillen vagy grillserpenyőben süsd ki. Az ananász enzimjei állítólag még a fogyáshoz is hozzájárulnak!
(Fotó: fent)

001 001 FIM 2019 02 covers jav01 net


*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 02. számában vagy áprilistól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!