Tévhitek az arctisztításról

arctisztitas1Az arc tisztítása olyan egyszerű, hogy nincs is mit tudni róla? De valójában az arc tisztítása sokkal több, mint víz és arclemosó, már csak azért is, mert egy egyszerű drogéria kínálatából is nehéz lehet kiválasztani a neked valót, nem beszélve a hibákról, amelyek a szépségeden hagynak nyomot!


A jó arctisztító

• hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket
• egyszerű használni
• nem szárít, nem vonja el a vizet
• segít abban, hogy használata után a bőr jobban felszívja és hasznosítsa az arcápoló termékeket
Sokszor mégsem a megfelelő módon és megfelelő szerrel tisztítjuk az arcunkat, sőt, vannak olyan tévhitek is, amelyek szilárdan tartják magukat, holott teljesen rossz beidegződések. Ezek azok, amelyeket most sorra megcáfolunk!

1. tévhit: egy lépésben minden megoldható
Olyan arctisztítási módot keresel, ami mindent megold egy lépésben? Csalódást kell okoznunk, ez semmiképpen nem lesz igazi megoldás. Először ugyanos a sminket kell eltávolítanod, és utána nekiállnod a bőr megtisztításának. A smink eltávolításához használhatsz sminkeltávolító kendőt, olajos sminklemosót, tejet. Ez nem csak az alapozót és a szemfestéket, de a makacs napvédőt is lemossa majd. Ez után jöhet a langyos vizes öblítés, és az arclemosó, ami lehet habos vagy tejes állagú is. Ezeket akár a kezeddel, akár tiszta, nedves mosdókendővel is felviheted. Természetesen lényeges már a smink eltávolításánál is, hogy semmiképpen se dörzsöld a bőrt!
FITT.TIPP: Az utóbbi évek egyik slágere a micellás arclemosó vizek elterjedése volt, ma már minden valamire való kozmetikai márka kínálatában találsz ilyet. A lényegük az a molekulaszerkezet, amelynek segítségével a szennyeződés és a bőr közti kapcsolat oldódik, és a szennyeződés a vízbe kerül, a micellás molekulaszerkezetbe zárva. Ezt a technológiát aztán számtalan hatóanyaggal ötvözhetik, tehát amikor ezt a valóban hatékony és kímélő lemosót választod, mindig nézd meg a többi, benne lévő anyagot is!

clap
*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2018. 03. számában vagy júniustól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!