Egyél&szépülj!

szepbor2

A szépségünk egyértelműen tükrözi az egészségi állapotunkat: éppen ezért a problémákat is legjobb, ha belülről próbáljuk megoldani. A megfelelő étkezés és tápanyagok bevitelétől hibátlan, ragyogó lesz a bőr.

Nem ritka eset, hogy valaki hosszú évekig küzd kellemetlen bőrproblémákkal, amelyeken sem a kozmetikus, sem a bőrgyógyász nem igazán tud segíteni. Amikor már semmilyen bevált módszer nem használ, az étrend megváltoztatása akár teljesen meg is szüntetheti a kellemetlen tüneteket. Nem is kell feltétlenül allergiára vagy érzékenységre gondolni: sokszor egy-egy kimaradt tápanyag pótlása, kevesebb édesség, több rost segíthet a bajon. Ha a megfelelő étrend kiegyensúlyozza a hormonrendszert is, az még jobb! A probiotikumok szintén hasznosak lehetnek a bőr állapotának javításában. Az elmúlt években számtalan kutatás igazolta, hogy annak, amit megeszünk, igenis komoly hatása van az aknék, a száraz bőr, a rozacea, a pikkelysömör és a bőr öregedésének tüneteire is. A holisztikus szemlélet már a bőrgyógyászatba is betette a lábát, és sokkal többre jutott, mint hogy azt állítsa: a mogyorós csokoládé pattanásokat okoz.
Mi okozhat gondot? A kiegyensúlyozatlan vércukor szint, a bélrendszerben fennálló gyulladások, a rossz tápanyagfelszívódás, tápanyaghiányok, ételérzékenységek, túl sok cukor fogyasztása… Még sorolhatnánk, de inkább nézzük meg, mi az, amit tegyünk!

001 001 FIM 2019 02 covers jav01 net


*A cikket végigolvashatod a fitt.info 2019. 02. számában vagy áprilistól keress rá a www.fitt.info oldalon.

A legfrissebb fitt.info magazint keresd az újságárusoknál!