Nehéz kérdés. Össze tudod egyeztetni az életed területeit? A munka és a család a mérleg két nyelve, próbáld egyensúlyban tartani!

Kos
[03. 21–04. 20.]
Veled aztán sosem unalmas az élet! Ebben az időszakban sokkal szívesebben éled meg a gyerekek világát, mint eddig. Türelmetlenséged szerencsére csak ritkán vesz erőt rajtad. Gyermekeiddel nyílt vagy és őszinte, de mivel elég könnyen zavarba lehet hozni, nem biztos, hogy válaszolsz is a kényes kérdésekre.
Mivel a karrier területén sem veszed nagyon komolyan a dolgokat, most könnyedén átlépsz a csalódásokon, pedig néha a sikertelenség érzése eluralkodhat rajtad. Nincs okod a panaszra. Ez az időszak felkínálja számodra a karrier és az anyaság közötti egyensúly megteremtését.

Bika
[04. 21–05. 20.]
Határtalan türelemmel fordulsz gyermekedhez, kifogyhatatlan erővel rendelkezel. Most sem vagy fáradt, sem ideges. Számodra a gyermek maga a csoda, és szeretetedet nemcsak saját csemetéid viszonozzák, hanem a környezetedben élő gyermekek is. A családodat imádod, szükséged van rájuk.
Ha egyedülálló vagy, a karrier kiépítése most a legfontosabb számodra. Viszonylag hamar elérsz sikereket, de tudatosan arra kell vigyáznod, hogy a munka ne menjen a családi életed rovására. 
 
Ikrek
[05. 21–06. 21.]
Sokan döntenek a következő időszakban a gyermekvállalás mellett. Szülőként gyermekedet szellemi síkon neveled. Korán összebarátkozol vele, és sok izgalmas mesét, történetet tanulhatnak tőled. Türelmetlenséged viszont sokszor itt is kiütközik. A gyermeknek túl korán túl komollyá kell válnia, ha az elvárásoknak meg akar felelni. Próbálj arra figyelni, hogy ne támassz nagy elvárást a környezeteddel, munkatársaiddal, és családoddal szemben. Az elmúlt nehéz évek viszont rádöbbentenek arra, hogy milyen fontos is a családi harmónia, és hogy milyen fontos a munkát vele összhangba hozni.

Rák
[06. 22–07. 22.]
Termékeny jegy lévén, elég hamar mutatkozik igényed a saját gyerek, sőt gyerekek iránt. Szigorúságod viszont otthon a gyerekekre is kivetül. Nem tűröd a rendbontást, a rendetlenséget. Ennek ellenére gyerekeidnek mindent megadsz, fejlődésükre, eredményeikre végtelenül büszke vagy.
A túlzott aggodalmaskodás ebben az időszakban is jelen van. Ügyelj arra, hogy a létbizonytalanságtól való félelem ne vonja el a figyelmed sokkal fontosabb dolgokról. Hinned kell magadban, hisz szülőként is és a karrierben is nagyon sok öröm fog érni.

Oroszlán
[07. 23–08. 22.]
Ez az időszak számodra elhozza az elmúlt évek munkájának gyümölcsét. Úgy érzed, a munkádban még mindig hajtanod kell azért, hogy elismerjenek, pedig már rég elérted azt, amit korábban kitűztél magad elé. Egyre több Oroszlán jegyű hölgy szeretne anya lenni, és ez az időszak segíteni fog benneteket.
Büszke vagy gyermekedre, és minden lépésében segíted őt, hogy minél sikeresebb lehessen. Hamar megtalálod az egyensúlyt a munka és a család között.
 
Szűz
[08. 23–09. 22.]
Most végre kimutathatod az érzelmeid! Az anyaság váltja ki belőled azokat a mélyen fekvő érzelmeket, amiket nem tudsz felszínre hozni. Ez az időszak inkább szól a család megteremtéséről, mint a munkában való elmélyedésről. Gyermekedet első pillanattól imádod. Szinte megszűnik a világ körülötted, és csak gyermekednek élsz. Gyöngéd és figyelmes anya vagy, aki hajlamos túlzásokba esni, és gyermekét a széltől is óvni. Légy most bátrabb, engedékenyebb, hisz az elmúlt időszak pont a rugalmasságra, a változatosságra tanított.
 
Mérleg
[09. 23–10. 22.]
Sok Mérleg jegyű hölgy életébe beköszönt az anyaság. A vágyaid most teljesülhetnek. Sokszor nehéz kimondanod egy nemet vagy egy igent, de most ez nem fog problémát jelenteni. Munkahelyeden elismernek, és nem is vágysz most nagyobb felelősséggel járó, vezetői pozícióba. A mérleg nyelve inkább az otthon, a család oldalára billen, és ezt így is akarod.
Szülőként leülsz, és megbeszéled  legapróbb gondjait is gyermekeddel, amitől abban hatalmas bizalom fejlődik ki irántad. Vitatkozni ritkán fogtok, mert te nem adsz alkalmat erre. Ahogy megérzed valamelyik életterületeden a bizonytalanságot, azonnal helyreállítod a békét.

Skorpió
[10. 23–11. 21.]
Gyermekéhez minden körülmények között ragaszkodó ember vagy. Néha előfordul, hogy annak nem hagysz túl nagy mozgásteret, minden apró titkát tudni akarod. Mindig rendelkezésre állsz, ha valamit meg akarnak osztani veled.
Elvárásaid nagyok, ugyanúgy, mint a karrieredben, azt szeretnéd, ha a környezeted is olyan ambíciózus lenne, mint te, és megpróbálsz most is ez irányban mozogni.
Viszont az elmúlt időszakban bebizonyítottad, hogy nemcsak a család, vagy nemcsak a munka létezik számodra, hanem a kettőt szépen össze lehet egyeztetni, csak akarni kell és elfogadni.
 
Nyilas
[11. 22–12. 21.]
Igazi élmény egy Nyilas szülővel élni, aki végre kiélheti kiselőadásra való hajlamát.
A gyereknevelést nem tartod kötelességnek. Örömmel követed gyermeked fejlődését, és bár nagyon büszke vagy rá, ezt csak ritkán mondod ki.
Magad is képes vagy gyermekké válni, órákon keresztül játszani és felfedezni. Sajnos, az elmúlt időszakban nagy harcot kellett vívnod az otthoni és a munkahelyi kötelezettségek miatt. De vége az elégedetlenség érzésének. Könnyen ráeszmélsz, hogy lehet a kettőt harmóniába hozni, ha több időt adsz magadnak, és hiszed, hogy az optimizmusoddal, pozitív gondolataiddal bármi sikerülhet.

Bak
[12. 22–01. 20.]
Általában akkor vállalsz gyermeket, ha már karrieredben elérted a lehető legtöbbet. Saját magaddal szemben is szigorú vagy és következetes, de a mostani időszak váratlan helyzeteket, embereket visz az utadba, amik-akik segítenek az élet különböző döntéseit meghozni. Ha az anyaság mellett határozod el magad, a munkád előtt sem fogod bezárni az ajtót.
Szülőként oda kell figyelned gyermekedre, az ő akaratára, és ha ő igényli a nagyobb szabadságot, kötelezettségtől mentesebb életet kell biztosítanod neki. 

Vízöntő
[01. 21–02. 19.]
Ez az időszak inkább szól a gyermekvállalásról, mint a karrierről. A munkában, egészségben elért eredmények kiegyensúlyozottá tettek, már csak egy dolog hiányzik, az anyaság megélése.
Gyermekedet születésétől fogva független embernek tekinted, és sosem használod ki szülői tekintélyed. Gyermekednek kiskorában pajtása, nagyobb korában barátja, majd később támasza leszel, mindvégig azon dolgozva, hogy annak látókörét szélesítsd, biztonságát megadd.
Arra vigyázz, hogy ne túl nagy függetlenséget biztosíts gyermekednek, aki kisebb korában, főleg, ha bizonytalanabb jegy szülötte, nem tud mit kezdeni azzal. Kerüld a szélsőségeket, és odafigyeléssel próbáld a családod és a karriered közötti egyensúlyt megtartani.

Halak
[02. 20–03. 20.]
Nagy változásokat élsz meg ebben az időszakban. Az élet minden területén kellett módosítanod valamit. Talán erősebb félelmek uraltak, de a sok bizonytalanság a következő időszakra átalakul biztonsággá, persze ezt akarnod is kell. A hited erőssé tett. A döntések most a te kezedben vannak.  Az anyaságról szőtt álmaid most valósággá válhatnak. Szülőként érzékeny vagy, aki gyermeke igényeire odafigyel. Sajnos néha túl sokat megengedsz, így az erősebb karakterű csemete hamar a fejedre nőhet, és átveszi az irányítást. Ebben az időszakban könnyen sikerülhet megtalálni a megfelelő rendszert, harmóniát az anyaság és a karrier között.

Szerző: Kunos Kata