Mostanában az a célom, hogy az itt-ott megjelenő kis zsírpárnáktól megszabaduljak, és ezt a legszórakoztatóbb módon érjem el – mondja Tornóczky Anita, a tanítvány. Személyi edzőjének, Szentgyörgyi Rómeónak vele könnyű dolga van, mert Anita kitartó, szívós, és maximalista. Ám a helyzet nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik.

 

Anitának gerincsérve volt, így az alakformálás során erre oda kell figyelni!

Személyi edző

Szentgyörgyi Rómeó (32)

6-szoros aerobik világ-, 2-szeres európa-bajnok!

JPTE testnevelő tanár

IWI személyi edző

Polar Ozone edző

Magasság: 185

Súly: 82,5

 

Tanítvány

Tornóczky Anita (28)

Közgazdász,

politológus.

üzletasszony,

tévés személyiség.

A Snowboard magyar bajnokság II. helyezettje volt!

Magasság: 171 cm

Súly: 58 kg

 

 „Anita alakja majdnem tökéletes!”

 

Fiúkat és lányokat is edzel. Kik a kitartóbbak? Mivel lehet őket megfogni?

A fiúk összességében kitartóbbak – mondja Rómeó. – A lányok, persze, nagyon lelkesek, amíg el nem érik a kitűzött célt. Ha viszont már eleget tettek a hiúságuknak, először egy edzés marad ki, aztán még egy, míg azt vesszük észre, már rég’ vége a rendszeres, kemény munkának. A fiúkat nem annyira a hiúságuk, inkább az egészségmegőrzés, no meg a jobb teljesítmény iránti vágy hajtja!

 

Előfordult már, hogy egy lány azért választott edzőjének, mert tetszettél neki?

Igen, de ez csak később derült ki. Egyébként nálam nem fér össze a szorosabb kapcsolat edző és tanítvány között. Vagy edzek valakit, vagy a barátnőm.

 

Sosem lett az edzésből más, szerelem?

Na, jó… Egyszer volt. Csak egyszer. Összejöttem egy lánnyal, akit edzettem.

 

És utána mi lett?

A szabály, az szabály, vagy az edzés vagy a szerelem.

 

Itt az alkalom, hogy Anita háta mögött kibeszéld őt! Milyennek tartod?

Nagyon jó csaj! Ezzel együtt maximalista is, mindig talál magán olyan alakítanivalókat, amiket még én sem látok. Szerintem majdnem tökéletes az alakja.

 

Hogy áll az edzésekhez?

Hát, ő például nem az a lány, aki csak úgy lemondja az alkalmakat. 4 éve dolgozunk együtt folyamatosan. A szórakoztató edzéseket szereti, már két éve boxolunk, ami igazából kick boxot jelent, hiszen rúgások is vannak az edzésben.

 

Mi a cél Anita alakformálásában?

Igazából egy dologra kell odafigyelnünk: Anitát gerincsérvvel műtötték, tehát a derekát kímélnünk kell. Ez okoz is fejtörést néha, hiszen pl. olyan hasizomgyakorlatokat kellett kitalálnom neki, amik nem terhelik a derekát.

De megoldottuk.

 

„Rómeóval a tökéletes alakhoz vezető úton!”

 

Elégedett vagy a külsőddel? Mit szeretnél formálni az alakodon?

Ebben is a tökéletességre törekszem. Bár általában elégedett vagyok, de tudom, lenne még mit javítani. Genetikai adottság nálam, hogy könnyen izmosodom, nem is nagyon szeretem a karomat, szerintem túl izmos. Mostanában felszedtem pár kilót, de már dolgozunk a leolvasztásán.


Mire vagy a legbüszkébb?

Általában a hasamra, de az a kis pluszkiló mintha most oda rakódott volna le leginkább.


Milyen edzést szeretsz? Mi a neked való sport?

Világéletemben sportoltam valamit. Kétévesen tanultam meg síelni, hároméves koromtól tornáztam. Mostanában az a célom, hogy az itt-ott megjelenő kis zsírpárnáktól megszabaduljak, és ezt a legszórakoztatóbb módon érjem el. Szerintem az a lényeg, hogy valahogyan elérjük a megfelelő pulzusszámot. Persze futhatnék is, de az unalmas, kivéve amikor a három kutyámmal „megyek”.


Miért választottál személyi edzőt?

Nehéz volt a napirendembe beiktatni a fix időpontú edzéseket. Másrészt a gerincproblémám miatt olyan edzőre volt szükségem, aki egyedileg tud rám figyelni. Na és így nem is olyan könnyű elbliccelni az órákat. Hiszen előre megbeszéljük, várnak rám!


Miért éppen Rómeó?

Egy barátom mutatta be nekem, és gyorsan összebarátkoztunk. Nagyon jó, hogy nem futószalagon foglalkozik az emberekkel, mindent meg lehet vele beszélni. Az edzések alkalmazkodnak a hangulatomhoz, és ha valami bajom van, akár meg is hallgat. Jó barátok lettünk.