Egy könnyen áttekinthető és betartható ötlettárat nyújtunk neked, amely megmutatja , hogy egy egyszerű életforma és táplálkozás váltással mennyire megváltoztathatod az anyagcserédet. Meglátod, rövidesen eltűnnek a felesleges kilók . Ne félj, valóban egyszerű lesz…

 

1. A fehérje tipp
 
Változtasd meg étrendedet úgy, hogy a bevitt kalóriák 25%-a zsírszegény proteinekből (fehérjék) álljon. Előnye, hogy sokkal tovább tart a jóllakottság érzete és nem keresel ebéd után fél órával valami nasit. Legyen legalább 90 g fehérje a napi étrendedben és ha nem végzel komoly fizikai munkát, érd be 1400 kalóriával. 
 
EGÉSZSÉGES ÖTLETEK
Sült csirkemell (90 g) fehérjetartalma : 26 g , zsírtartalma: 3 g , kalóriaértéke : 140
Marhasült /Steak (90 g) fehérjetartalma : 22 g, zsírtartalma: 9 g, kalóriaértéke : 177
Zsírszegény túró , 1% zsírtartalommal (15 dk g ) fehérjetartalma: 15 g, zsírtartalma: 1 g, kalóriaértéke : 89
Vörös bab (fél bögrényi) fehérjetartalma:7 g, zsírtartalma:  1 g , kalóriaértéke : 108
Cheddar sajt (90 g) fehérjetartalma: 7 g, zsírtartalma: 9 g, kalóriaértéke : 114
Mandula ( 90 g , kb . 22 db) fehérjetartalma: 6 g, zsírtartalma 15 g, kalóriaértéke :169
Kemény tojás (1 db) fehérjetartalma: 6 g, zsírtartalma: 5 g, kalóriaértéke : 78
Zsírszegény joghurt (0 %-os)fehérjetartalma: 5 g, zsírtartalma: 0 g, kalóriaértéke:60
VÁRHATÓ EREDMÉNY!
Egy ilyen kalóriatáblázat követésével már 8 hét alatt leadhatsz 5 kg ot . Megéri az a napi pár perc számolgatás.
 
2. A harmadolós tipp
 
Reggelire benyomsz egy hatalmas tejeskávét, sajtos-sonkás bagettel és még jöhet egy csokis-croissant is, amíg bemelegszik a számítógéped. Ebédre pizza vagy gyorsétterem , fagyi és kapucsínó .
Ugye , rátapintottunk a lényegre? Mi lenne, ha kiszámolnád : mit, és mennyit eszel egy nap, majd harmadolnád az értéket. Hidd el , nem fogsz szédülni az éhségtől, de rengeteg felesleges cukortól , zsírtól és szénhidráttól szabadulsz meg.
  +1 ötlet!
Ha pl. leveszed a szelet sajtot a szendódról , máris megspóroltál 100-120 kalóriát. Tegyél kis mustárt a helyére, ugyanolyan finom lesz.
VÁRHATÓ EREDMÉNY!
Ezzel a módszerrel még sport nélkül is le fogsz adni minimum 5 kg ot 8-10 hét alatt.
 
3. A reggeli tipp
 
Sokan úgy rontják el étkezésüket , hogy rohanva bedobnak egy forró kávét és ennyi.
Az éhség persze hamarosan jelentkezni fog. Ilyenkor jön a csokiszelet a benzinkútnál , a tárgyalás előtt szuszogva magunkba gyűrt kakaós csiga, mert vércukorszintünk 11 órára éppen a pincében keresi saját magát.
Este pedig panaszkodunk párunknak, hogy egész nap nem ettünk egy falatot sem. Na, ismerős ? Ugye-ugye! Pedig valójában vagy 1000 kalóriát fogyasztottunk el anélkül, hogy tudatosult volna bennünk.
Inkább keljünk pár perccel előbb és együnk egy pirítóst lágy tojással és kis pulyka vagy csirkesonkával, vagy az igazán coolok egy szép adag müzlivel kezdik a napot . Nem kell sok, 300 kalória bőven elég, hogy jókedvűen, egészséges alapokkal kezdjük a napot.
VÁRHATÓ EREDMÉNY!
8-9 hét alatt lemegy az 5 kg, hiszen megszűnnek a rejtett kalóriák.
 
4. Az egészséges nasi tipp
 
Nassolni jó, naná, ki ne szeretne időnként valami finomat, hiszen megérdemeljük J !
Ám nem mindegy, mit és mikor. Tapasztalatból tudjuk, hogy délután 15.00 óra körül ránk tör az érzés: „ kellene valami finom…”. Végigkérdezzük a kollégákat:”te , nincs kis csokid vagy kekszed?”. Általában a harmadik íróasztalnál kapunk valamit, amit aztán boldog arccal feláldozunk testünk templomában. Ha jószívű az adakozó , ránk hagy egy tábla marcipános „lilacsokit”, ami 5 perc múlva már csak emlék.
A lényeg , hogy nassolni lehet, de okosan. Ne haladja meg a 100 kalóriát.
+1 ötlet!
Lehet egy pici csoki vagy müzli szelet, esetleg egy bögrényi (ne több) pattogatott kukorica, de legjobb persze az édes bébi répa vagy egy alma.
VÁRHATÓ EREDMÉNY!
Garantáltan elköszönhetsz 5 kg feleslegtől 8-9 hét alatt. Ha emellett betartod a reggeli szabályt is, akkor sokkal gyorsabban érsz el klassz eredményt. A határokat te szabod magadnak.
 
5. Egyél több rostot tipp
 
A rostok jótékonyan segítik az anyagcserédet és csupa jó dologban találhatóak, mint zöldségek, pl . bab , teljes kiőrlésű kenyér (1 szelet :  2 g rost, 1 g zsír , 69 kalória ) .
Vehetünk magas rosttartalmú müzliket is, a dobozon fel van tüntetve a tápértéke .
Sok dietetikus egyetért abban, hogy szinte mindent ehetünk, ha ledolgozzuk. Ha pl. „vétkeztünk” a gyorsétteremben, akkor sétáljunk utána legalább 30 percet , így segítjük az emésztést és kalóriákat égetünk. Ha lehet , azért a nagy menüt desszerttel : hagyjuk ki !!!
VÁRHATÓ EREDMÉNY!
A rostok segítségével és egészséges hozzávalókkal 8 hét alatt lemegy az ígért 5 kg.
 
6. Ne edd üresre a tányérodat tipp
 
Nem hagyunk semmit a tányéron… egyél meg mindent és akkor szép idő lesz… Ismerős? Naná, hiszen már kiskorunkban is ezt mondták a szüleink . És valóban , valahogy úgy érezzük , hogy azt a porciót azért rakták oda, hogy megegyük.
Az ötlet egyszerű, hagyjunk ott minden étkezéskor 3 falatot . Nem sok, de ha