Aki mind a 13 titkos kapun belép, és egy hónapon át megfogadja az ajtón belül talált útmutatásokat, annak életében kevesebb stressz, megoldott probléma lesz, és olyan szexben lehet része, melyet utólag is felidéz majd. Ne habozz: ki itt belép, hagyjon fel minden reménytelenséggel. Ez nem a pokol, maga a Paradicsom! Nyiss be, és amikor kijössz az utolsó titkos ajtón is, átalakul az életed!

 

Fekvő helyzetben az ember alkalmasabb átlátni a dolgokat, összerakni a részleteket, és ezáltal sikeresen megoldani a problémákat. Feltételezhetően azért, mert a szervezet ilyen helyzetben kevesebb adrenalint-hormont termel, ami fokozza a feszültséget, és gátolja a kreatív gondolkodást.

 

Amilyen gyakran csak tudod, a nap folyamán nyújtsd el hosszasan a ki- és belégzésedet, és koncentrálj a levegő útvonalára a testedben. Ettől sokkal nyugodtabb, stressztűrőbb leszel!

 

1. ajtó

A TESTHEZÁLLÓ DIÉTÁHOZ

Válaszd ki a kedvenc ételeidet!

A nagy elhatározások lendületében elfelejtjük, a jó diéta attól jó, hogy annak előírásait huzamosabb ideig be tudod tartani. Ezért nem biztos, neked épp az a megfelelő diéta, amitől a barátnőd 6-8 kilót lefogyott.   Például ha rajongsz a gyümölcsért és a tésztáért, egy magas fehérjetartalmú diéta biztos recept – a kudarchoz. Tartsd észben, hogy a diéta az életed része lesz és nem egy pár napos kiruccanás. Huzamosabb ideig nehéz úgy élni, hogy az ellenkezőjét eszed annak, amit szeretsz.

 

2. ajtó

A FELEJTHETETLEN SZEXHEZ

Szeresd az intim részeidet is.

Az a nő, aki pozitívan érez saját külseje, illata, alakja iránt, a szexuális életével is sokkal elégedettebb. Szeretnéd növelni az öv alatti önbizalmad? Akkor ismerkedj meg intim testrészeiddel, nézd meg pontosan, hogyan nézel ki, és hogyan érzel ott lent. Minden nő nemi szerve egyedi, más méret, más szín, más illat és más reakciók. Ne várd azt, hogy a tiéd is úgy nézzen ki, mint az egy-két apró korrektúrán már átesett plaboy-nyuszié. Végy egy közepes tükröt magad elé, és indulj el egy felfedezőkörútra. Garantáltan meglepő élményben lesz részed. Ha te már tudod, milyen vagy, és mi a jó neked, a párodnak is könnyebb lesz ugyanez.

 

3. ajtó

A „MÁSNAPI” SZALONKÉPESSÉGHEZ

1 órával korábbra állítsd be az ébresztőórát!

 Tapasztalataid alapján egy átmulatott éjszaka után már lefekvéskor meg tudod ítélni, milyen állapotban ébredsz reggel. Ha nem sok jóra számítasz, készíts az ágyad mellé egy nagy pohár vizet, és ibuprofen  tartalmú gyulladáscsökkentőt. Amikor csörög az óra, vedd be, és utána feküdj vissza. A hatóanyag a gyulladást célozza meg, ami olyan másnapos tüneteket okozna, mint a fejfájás, az izomfájdalom. A plusz egy óra arra kell – ha nem is alszol, csak fekszel az ágyban úgy is szuper -, hogy a szervezetedben a gyulladáscsökkentő kifejtse hatását, négykézláb helyett 2 lábon közlekedhess a lakásban. Persze az ilyen estekből ne csinálj rendszert, mert sem az alkohol, sem a gyógyszer rendszeres szedése nem tesz jót senkinek.  

 

4. ajtó

A SZUPERGYORS FORMÁHOZ

Használd a fantáziád!

Rugaszkodj el a valóságtól, és képzeld azt, híres vagy, és 3 hét múlva meg kell jelenned egy jelentős eseményen. Kezdj bele egy formába hozó intenzív programba, ami heti 6 alkalom kardió- erősítő edzést jelent, és egy jól megválasztott egészséges étrendet. A 21 nap még könnyen teljesíthető, és elég arra, hogy a változás a megjelenéseden, az erőnlétedben, a teherbírásodban szemmel látható és érezhető legyen, illetve ennyi idő alatt az izmok is képesek a mozgáshoz hozzászokni, és függővé válni. Ezért, bár hivatalosan befejezted a küldetésed, a tested és a lelked mégis arra fog kérni téged, hogy tovább folytasd.  

 

5. ajtó

A PROBLÉMÁK MEGOLDÁSÁHOZ

Feküdj le!

Állítólag fekvő helyzetben az ember alkalmasabb átlátni a dolgokat, összerakni a részleteket, és ezáltal sikeresen megoldani a problémákat. Feltételezhetően azért, mert a szervezet ilyen helyzetben kevesebb adrenalint-hormont termel, ami fokozza a feszültséget, és gátolja a kreatív gondolkodást.

 

6. ajtó

AZ ÉDES VÁGYAK CSÖKKENTÉSÉHEZ

Ne tagadd meg magadtól!

A vágy mögött akár biológiai, akár lelki okok húzódnak meg, a tiltás, a megvonás tovább fokozzák a hiányérzetet és a vágyat. Engedélyezz magadnak egy falatot abból az édességből, amit megkívántál, mert az lecsillapítja a vágy intenzitását. Ám ilyenkor könnyen túlzásba eshetsz! Vedd fel a harcot a falánkság, és a mohóság ellen: mindig egy darabka, kis méretű édességet vegyél. Ha abból, amit szeretsz, ilyen nincs, akkor miután az egészből letörted az adagodat, a többit kínálgasd el azonnal, vagy add oda valakinek, aki elrejti előled.

 

7. ajtó

A KEVÉS ALVÁS UTÁNI SZÉPSÉGHEZ

A szemre koncentrálj!

A szem kiemelésével az egész arc frissebbnek, és üdébbnek tűnik majd. Tedd a szemed világos színekkel kicsit nyitottabbá, kiugróbbá! A szemhéj belső sarkát emeld ki fehér, enyhén csillámló tónussal, azután tégy fel testszínű szemhéjpúdert a szempilla vonalától kezdve egészen a külső, apró ráncokig. Ezután már csak a fekete szempillafesték hiányzik, ami még vibrálóbbá teszi a szemet, és senki nem fogja észrevenni, hogy kicsit spóroltál az alváson.

 

8. ajtó

AZ EGÉSZSÉGESEBB ÉLETHEZ

Írj egy levelet annak, akit nagyon szeretsz.

Írj le neki minden indokot, amit fel tudsz sorolni amellett, miért nem törődsz magaddal jobban. És magyarázd el neki, hogy az egészségtelen szokásaid, a munkatempód hamarosan ahhoz vezetnek majd, hogy… hogy nem lehetsz mellette többé.

Ahelyett hogy elküldenéd bárkinek is ezt a levelét, tartsd kézközelben, és amikor az egészséges élet felé vezető kitűzött utadról letérni látszol, akkor vedd elő és olvasd el figyelmesen. Kicsit morbid a módszer, de ha magadtól nem megy a változtatás, akkor a levél mindig emlékeztet majd arra, felelős vagy életedért, amit az életmódoddal meg is rövidíthetsz – de meg is hosszabbíthatsz. A barátaid és a családod iránt érzett szereteted ösztönöz majd arra, hogy mindent megtegyél azért, hogy tovább élj.  

 

9. ajtó

A BETEGSÉGBŐL VALÓ FELÉPÜLÉSHEZ

Csak a pozitív dolgokra összpontosíts!

Akkor is, ha épp csak egy lábtörésből lábadozol, vagy egy komolyabb betegség ellen küzdesz, gondolod végig, mi az, amit kapsz, vagy tanulsz ebből a tapasztalatból. Mi az, amire most meg akar tanítani az élet, mit látsz most az adott helyzetedben másképp, mint azelőtt?! Felfedeztél-e magadban olyan erőt, amiről eddig nem is tudtál? Látod már, melyik barátod az, akire számíthatsz a bajban is, és ki az, aki nem megbízható? A pozitív látásmód még önmagában nem gyógyít meg, de erősíti az ellenálló-képességed a betegséggel szemben, és segít előbb felépülni. Ha nem vagy képes látni az alagút végét, akkor vedd magad körül olyan emberekkel, akik látják helyetted is, és neked is megmutatják.

TIPP

Próbáld ki következő feladatot: egy papírlapot ossz 2 oszlopra. A bal oszlopba írd le minden pesszimista gondolatodat a betegségeddel kapcsolatban, és a jobb oldalon egyensúlyozd azt ki egy-egy pozitív gondolattal. Tépd ketté a lapot, a bal oszlop mehet a kukába, a jobbat viszont függeszd ki olyan helyre, ahova mindennap vethetsz egy pillantást, mondjuk a hűtő jó hely.  

 

10. ajtó

AZ EGÉSZNAPOS NYUGALOMHOZ

Lélegezz lassan!

A gyors légzés jelzéseket küld a testnek, ami előidézi a feszültséget. Amilyen gyakran csak tudod, a nap folyamán nyújtsd el hosszasan a ki- és belégzésedet, és koncentrálj a levegő útvonalára a testedben. Ettől sokkal nyugodtabb, stressztűrőbb leszel, és a koncentrálóképességed is javul.

 

11. ajtó

AZ EGYÉRTELMŰ VÁLASZOKHOZ

Tégy fel konkrét, egyértelmű kérdéseket!

Legtöbbször félünk a határozott elutasító válaszoktól, ezért – bár nem tudatosan -, már kéréseinket és kérdéseinket sem fogalmazzuk meg egyértelműen, hogy ne lehessen azokat egyértelműen visszautasítani. Meg kell tanulnod eldöntendő kérdéseket feltenni, amire csakis ’igen’ vagy ’nem’ választ lehet adni. Például egy munkainterjú második fordulójára várva ne azt kérdezd, hogy „Sikerült kiválasztani a továbbjutókat?”, hanem azt, hogy „Benne vagyok a kiválasztottakban?”. Vagy egy barátunktól nyugodtan konkrétan megkérdezhetjük: „Segítesz nekem ma délután megjavítani a számítógépem?”. Bár nem jó érzés visszautasítást kapni, de mindenképp jobb, mint várakozni, bizonytalanságban lenni. Mert ha már tudod, hogy valami nem megy úgy, ahogy azt elképzelted, ahelyett, hogy napokat vesztegetnél várakozással, és reménykedéssel, kereshetsz más megoldásokat és más utakat.

 

12. ajtó

VÉRVÉTELKORI ÉBERSÉGHEZ

Feszítsd meg az izmaidat!

A karodban, a lábadban, felsőtestedben, és a nyakadban lévő izmok egyidejűleg történő megfeszítése a véredények falában elegendő külső nyomást eredményezhet ahhoz, hogy megelőzzük a vérnyomás hirtelen lezuhanását, ami ájuláshoz vezet. Csináld meg ezt a gyakorlatot 5x, egy nap 5 alkalommal, és minden feszítés 10 másodpercig tartson. Közvetlenül vérvétel előtt is gyakorolj, hogy amikor arra kerül a sor, a test begyakorlottan, könnyedén véghez vihesse a feladatot.

 

13. ajtó

A TERMÉSZETESSÉGHEZ

Ne csak pózolj a fotókon, csinálj is valamit!

Ha eddig az ajtóig eljutottál, csináltass magadról egy képet. A mozgás a képbe energiát visz, és segít, hogy ne karótnyeltnek, hanem inkább természetesnek tűnj. Kérd meg a fotóst vagy a barátodat, hogy tegyen be valami zenét a fotózás előtt, hogy egy kicsit felpörgesse a dal a hangulatodat – a szupermodellekkel is ezt teszik. Nézz át a válladon, kicsit gyűrd össze a szoknyád, pukedlizz, emeld a magasba a gyermeked, vagy csinálj bármit, ami természetes mosolyt csal az arcodra.  

Ha meglesz a kép, örülsz majd magadnak, és talán azt is észreveszed, mennyit változtál egy hónap alatt!