Egyvalami senkinek sem hiányzik a tengeri istennő imázshoz: a szőrös láb, a burjánzó hónaljszőrzet, a pamacsos bikinivonal. Ötlet és módszer van bőven a szőrszálhasogatásra, csak túl kell élni, és ki kell fizetni az árát. Összeállításunkban a szex és a borotvád rejtett kapcsolatára is fény derül. Az üzletekben már megvásárolható az intim-sablonkészlet.

 

Segítségével csak a fantáziánk szabhat gátat annak, hogy legtitkosabb szőrtelenítendő tájékunkon milyen új grafikai megoldással lepjük meg kedvesünket.  

 

Borotva – 1 napi látvány

 

A legelterjedtebb módszer a szőrszálak kordában tartására. A borotvát leginkább a láb, a kéz, a hónalj területén használjunk, előtte krémezzük vagy habozzuk be a testfelületet, ne sajnáljuk a bőrnyugtató krémet. Mindenképp mérlegeld: ha pengét használsz, erősebb szőrösödésre kell számítanod.

Hogyan használd?

•Steril pengét, eldobható műanyag borotvát válassz.

•Érdemesebb fürdés, vagy zuhanyozás után bevetni a borotvát, mint szárazon. A forró víz és gőz felpuhítja a bőrt és a szőrszálakat.

•Ügyelj arra, hogy a borotva a szőrnövekedés irányát kövesse, különben apró piros hólyagocskák alakulnak ki.

•Borotválás után várj néhány órát, mielőtt napozni indulsz, vagy ruhába bújsz. Strandolás és uszodázás előtt hanyagold a borotválást, hiszen a klóros víz irritációt okozhat.

VIGYÁZAT!

•A borotva nem húzza ki, hanem a felszínen vágja el a szőrszálakat, ezért nem kizárt, hogy akár másnap borostás lesz az adott testrész.

•A borotválás nagy hátránya, hogy sérülésveszélyes, a penge sebet ejthet.
Ára

Bikinivonalra és lábra lekerekített női borotvát használjunk, melynek ára csomagonként körülbelül 700 forint, a speciális női borotvahabok pedig körülbelül 1200   forintba kerülnek.

 

Gyanta – 3 hétig csupaszon

 

A szőrtelenítő gyanta méhviaszt és különböző bőrápoló adalékanyagokat is tartalmaz. A gyantázás ugyan kellemetlen érzés, ám tartós a hatása, legalább három hétig szőrtelen lesz a kezelt felület, mivel a szőrszálat tövestől tépi ki a szőrtüszőből. Manapság már nemcsak a kozmetikusok előjoga gyantát használni, hanem a vállalkozóbb szelleműek otthon is megpróbálkozhatnak vele. Amennyiben belevágunk az otthoni gyantázásba, készüljünk fel alaposan a műveletre. Számos gyanta áll rendelkezésre, létezik hideg és meleg gyanta.

Meleg gyanta

Főleg nagy felületekre, például lábra, kézre használják. Hogyan?

1. A meleg gyantát, amely megnyitja   pólusokat, otthon kell felolvasztani. Erre elsősorban a mikrohullámú sütő, vagy a forró víz alkalmas. A legideálisabb otthoni meleg gyantázásnak az a módszer számít, amelynél meleg víz olvasztja meg a gyantát.

2. A megolvasztott gyantát vékonyan kenjük fel a szőrszál növekedésével azonos irányba.

3. Simítsunk rá egy textilcsíkot, vagy hagyjuk kihűlni a gyantát,

4. …majd   egy hirtelen, ám határozott mozdulattal tépjük le az ellenkező irányba.

Hideg gyanta

Bikinivonalra, kisebb bőrfelületre!

Lényegében ugyanúgy működik, mint a meleg, csak nem kell hevíteni!

1. Száraz bőrre alkalmazzuk!

2. Fogjuk a két tenyerünk közé a gyantacsíkot, és a testmeleg gyantát helyezzük a testrészre.

VIGYÁZAT!

•Sose kíséreljük meg az arcszőrzetet otthon, házilag eltávolítani!  

•Gyantázás után ajánlatos nyugtató krémet vagy olajat használni.

ÁRA

A hideg és a meleg gyanták az illatszerboltban egyaránt beszerezhetők, áruk 600-1400   forint.

 

ÚJDONSÁG!

Cukorgyanta

Ismeretes az úgynevezett cukorgyanta, az alapanyagáról kapta nevét.

• Kevesebb fájdalommal járó eljárást enged! A szőrt nem a növekedéssel ellenkező irányban kell letépni, ezért gyengédebb a beavatkozás.

 • A bőr irritációja is kisebb mértékű.

• Emellett hatékonyabb is. Fitt tippHa kozmetikusnál gyantáztatsz, válaszd a legmodernebb verziót: a patronos, lehúzócsíkos gyantát!   Krémek, habok –néhány nap örömA szőrtelenítő krémek, vagy azok még praktikusabb változatai, a habok a lehető legegyszerűbb megoldást kínálják a gyors “tűzoltásra”.

Hogyan használd?

1. A hab vagy krém használata előtt alaposan tisztítsd meg a bőrfelületet!

2. Majd fújjuk, vagy egy spatula segítségével kenjük a testrészre a készítményt.

3. Körülbelül tízpercnyi várakozás után alaposan mossuk le a krémet/habot az eltávolított szőröcskékkel együtt.

4. Szőrtelenítés után kenjünk magunkra alkoholmentes, enyhe nyugtató krémet, és lehetőleg egy napig ne menjünk Napra.

VIGYÁZAT!•Használatuk nem teljesen veszélytelen, hiszen kémiai vegyszerekkel oldják le a szőrszálakat a felületről. Mivel a szőr és a bőr anyaga lényegében azonos, a bőrt is megtámadhatják. • A kémiai anyagok az érzékeny bőrűeknél bőrpírt okozhatnak, ezért alkalmazás előtt próbáljuk ki a krémet egy kisebb felületeten.

•Se a szembe, se ruhafelületre ne kerüljön belőle, mert roncsoló hatása lehet.

•A dobozon meghatározott hatóidőt semmiképp se lépjük túl.  

• A szőrtelenítő krémek, habok hatása csupán néhány napig tart, utána pedig erősebb szőrösödéssel számolhatunk.

ÁRA

A szőrtelenítő krémek, habok ára körülbelül 900-1300 forint. 

 

Epilátor – 3-4 hét tartósság

 

Először is tisztázzuk, mi a különbség az epiláció és a depiláció között. A depiláció átmeneti szőreltávolítást jelent, tehát ide tartozik a krém, a borotva és a gyanta is. Az epiláció pedig végleges szőrtelenítést jelent(ene). A forgalomban lévő epilátorgépek tulajdonképpen “csupán” depilálnak.  

Az epiláló gépek elsősorban a lábszárra javasoltak, de kifejlesztettek olyan típusokat, amelyek már a hónaljra és a bikinivonalra is alkalmazhatók.

Az elektromos epilátorok pörgő csipeszei gyökérrel együtt tépik ki a szőrszálakat.

 

VIGYÁZAT!

•A művelet az érzékeny bőrűek számára igen fájdalmas lehet, ezért gyakorlatlanok a vállon és a bikinivonalon inkább ne használják.  

•Fontos észben tartani, hogy csak a maximum fél centiméter hosszú szőrszálakat távolítja el az epilátor, ha ettől hosszabbak, előtte borotváljuk le a lábat.  

ÁRA

A Magyarországon forgalmazott házi epilátorok 6-30 ezer forintba kerülnek.

 

ÚJDONSÁG!

Masszíroz, hűsít – de csíp

A fájdalom csökkentésére a legújabb epilátor gépekbe masszírozó görgőket és hűsítő kapszulákat építettek be. Használatuk egyszerű, de az apró csípéseket, szúrásokat bizony túl kell élni.  

 

Lézer – 1 életre szól

 

Az egyik legbiztosabb lehetőség ahhoz, hogy megszabaduljunk a kellemetlen szőrszálaktól, igaz, a beavatkozás ára sem elhanyagolható. A lézeres szőrtelenítést nemcsak a lábon, a hónaljon és a bikinivonalon alkalmazzák, hanem az arcszőrzet eltávolítására is ideális.

Amennyiben lézeres kezelésre szánjuk magunkat, számos variáció között választhatunk: a célra a rubin-, az alexandrit, a neomídium-yag és a dióda lézert alkalmazzák. A lézerfény a pigmentált szőrszálakban nyelődik el, ahol az energia hővé alakul, és elpusztítja a szőrszál gyökereit. Olyan speciális kezelés is létezik, amelyik egy szűrőn áthaladó fényt vagy lézerfénynyalábot bocsát ki, ez a szőrszál gyökerére hatva pusztítja el a szőrszálakat.  

 

VIGYÁZAT!

•A lézerfény csak az éppen növekedési stádiumban lévő szőrszálakra hat, ezért ennél az eljárásnál sem kerülhető el a többszöri kezelés. Egy átlagos adottságú nőnél négy-hat alkalom után jelentkezik a teljes szőrtelenség.

•A szőrszál a bőrfelület felett égési sérülést okozhat, ezért kezelés előtt néhány nappal borotváljuk le a felületet.

 

ÁRA

Testrésztől függően: 12.000 – 120.000 Ft/alkalom

 

ÚJDONSÁG!

Házi és tartós

Ma már nemcsak kozmetikusnál vehetjük igénybe a lézeres kezelést, hanem léteznek olyan tartós házi szőrtelenítők, amelyek elektrolízis útján elvonják a szőrszálaktól a nedvességet.  

ÚJDONSÁG!

Krémes „kopasztás”

Egyre elterjedtebbek a lézer nélküli, végleges szőrtelenítő spray-k és krémek. Használatuk több hét alatt megváltoztatja a szőrtüsző szerkezetét: az erős, sötét szőrzet gyengébbé, kisebbé, egyre finomabbá válik, és a szőr végül teljesen eltűnik. Vannak gyengébb hatásfokú testápolók és specifikusan szőrtelenítésre ajánlott növényi kivonatok is. Férfiak az arcszőrzetükre is használhatják, így megúszhatják a napi borotválkozást. A termékek általában növényi eredetűek és a kopaszodás folyamatát idézik elő mesterségesen.

 

Tabu tájék

Lepjük meg szerelmünket egy szexi üzenettel! Igen, OTT!   Mert természetesen titkos „lenti” divatok is léteznek, akárcsak aktuális frizurahóbortok.

 

A most divatos fazonok: a szív alakú, a rombusz, és az ovális.

 

MAGADBAN

Legkézenfekvőbb borotvával nekiesnünk eme titkos résznek. A bikinivonal érzékeny tájai gyulladnak be a legkönnyebben, borotvás kezelés után itt jelennek meg leginkább az apró piros pontocskák.

Ha mégis a jó öreg borotva mellett döntünk, érdemes a művelet előtt az intim tájra speciális nyugtató krémet, felvinnünk, így az irritáció mértékét jelentősen csökkenteni lehet.

A borotválkozást persze mintegy két nap után meg kell ismételnünk, különben szúrós mellékhatása van, amely kellemetlenebb és zavaróbb, mint a láb vagy a kar esetében.

 

NÉGYSZEMKÖZT

Legjobb, ha az intim szőrtelenítést a bevállalósabb is kozmetikusra bízza – annál is inkább, mert bizalmasunk sokkal jobban ismeri és műveli az intim trendek kialakítását.

•Manapság a kozmetikus egyáltalán nem lepődik meg, ha teljes intim szőrtelenítést kérünk, amellyel csábítóan hatunk a férfiakra, mellesleg higiénikus is.

•A különböző merész formák és színek bevállalásával ugyancsak nem várt sikereket érhetünk el. Egyik legnépszerűbb az úgynevezett brazil fazon: a leheletnyi csíkot a rossznyelvek hitlerbajusznak is nevezik.

•Az üzletekben már megvásárolható a direkt erre a célra kialakított sablonkészlet, csak a fantáziánk szabhat gátat annak, hogy mivel lepjük meg, vagy mit üzenünk a titkos tájainkon a kedvesünknek.

•A most divatos formák: a szív alakú, a rombusz, vagy az ovális: a formát pici fejű gyanta patronnal alakítják ki a kozmetikusok.
Ahhoz azonban, hogy a szőrtüszők ne gyulladjanak be, a szőrtelenítést utáni néhány napban érdemes pihentetni a területet.

ÁRA

A teljes intim szőrtelenítés körülbelül 15-20 percig tart és körülbelül 3000 forintba kerül.  

Végül

Amennyiben túl vagyunk a kellemesnek nem nevezhető, ám hatásos és látványos szőrtelenítésen, mindenképpen használjunk nyugtató készítményeket. Leginkább kamilla, aloe vera, vagy mentol hatóanyagú nyugtató krémmel jutalmazzuk megtépázott bőrünket.