Egyesek büszkén viselik, mások csalódottan méregetik a tükör előtt állva, és egy szebb formáról vízionálnak. Most megtudhatod: melyek a KEBELTRENDEK, milyen a szuper, MELLBARÁT CICIFIX, és a KEBELVÉDŐ ÉTREND, hogyan késleltetheted-orvosolhatod a GRAVITÁCIÓ hatását, milyen SPORTOK szépítik a begyedet…

 

Hódító szemérmetlenség 

A szép mell mindig is a hódítás eszköze volt, de manapság, a merészen dekoltált ruhák, sokat sejtető, áttetsző felsők és falatnyi bikinik korszakában kebleink még szemérmetlenebbül vonzzák a kíváncsi tekinteteket. Ezért különösen fontossá vált, hogy mellünk feszességét minél tovább megőrizzük, idő előtti megereszkedését megakadályozzuk.

 

A mélyen dekoltált ruhákból kivillanó mellbimbókat vörösre rúzsozták – a XIV. században ez volt a trendi!

 

A végtelen szabadság mellett az igazság valahol a kifutók modelljeinek kis, ékszerként hordható, olykor fedetlen keblei és a férfiakat lázba hozó Claudia Schiffer-es idomok között van, már ami a méreteket illeti.

 

Sportolás közben még a kis mellűek is használjanak kifejezetten erre a célra tervezett sportmelltartót! Vigyázz, a rossz melltartó betegséget is okozhat!

 

Kebel-trendek

A fedetlen amazonmellektől eljutni a szilikonig: óriási fejlődés. A keblek szerepe, megítélése és viselése, csakúgy, mint a ruhadivat, a történelem során folyton változott.  

Bár az ókori görögök az amazon egyik mellét pőrén ábrázolták, a legendák szerint azért, mert a harcos nő másik keblét kislány korában leégették, hogy ne akadályozza őt az íjkezelésben.

•A krétai nők az egyiptomiakhoz hasonlóan fedetlen keblekkel jártak az ókorban, amikor a kicsi, de formás mell volt a divat.

•A XIV. század nagy trendje után, amikor a mélyen dekoltált ruhákból kivillanó mellbimbókat vörösre rúzsozták, a hölgyek lazán öltözködtek, így mellük kihangsúlyozása háttérbe szorult.

•Később meghatározó lett a fűzők elterjedése, melyek egyik szerepe a mell leszorítása volt.

•A reneszánsz idején az arisztokratikus finomságot, ártatlanságot szimbolizáló kis mellet igyekeztek minél kevésbé érvényesíteni.

•A rokokó korában viszont, a francia udvari összejöveteleken akár mindkét mellüket szabadon hagyhatták a hölgyek.

•A fűzők halálát az 1910-es években megjelenő acélrugós, lószőrbetétes ősmelltartó jelentette, melynek szerepe a keblek megemelése, és kipakolása volt. Ezzel vált igazi hagyománnyá a mell férfiakat megbolondító viselése, és a nagy keblek népszerűsége.

•A húszas évek elején a függetlenedő, férfiasodó nőideál megjelenése magával hozta a fiúsító melltartók, és a leszorított mellek divatját, melynek végét a harmincas évek derékban szűk ruhái, és ezzel együtt a kebleket újra hangsúlyozó melltartók jelentették.

 

A királynő (fél)meztelen!

A melltartók az ötvenes években élték fénykorukat, amikor igazi trenddé vált a dús kebel és annak hangsúlyozása, csakúgy, mint a meztelenség megjelenése a filmekben.

A hatvanas években az egyenes szabású zsákruhák ismét a mellek hangsúlyozásának végét jelentették. Sophia Loren és Elizabeth Taylor után ekkor a hipervékony, kismellű modellek diktálták a divatot.

A nyolcvanas években a telt, enyhén lógó mell, a kilencvenes években, a mellplasztika elterjedésének idején pedig a keblek megemelése és kerekítése lett a trend.

És hogy mi a helyzet ma? A végtelen szabadság mellett az igazság valahol a kifutók modelljeinek kis, ékszerként hordható, olykor fedetlen keblei és a férfiakat lázba hozó Claudia Schiffer-es idomok között van, már ami a méreteket illeti.

 

Mellpszicho

Sokan nem tudnak kibékülni mellükkel, de a plasztikai műtét távol áll lelki világuktól vagy anyagi lehetőségeiktől. Hoppál Bori testtudat-oktató célja, hogy megtanítsa másképpen látni, újra felfedezni és megszeretni testünket, melynek jobb megismerése és elfogadása egész személyiségünkre kihat. A Mellbeszélgetések című sorozata segítségével leküzdhetjük mindazt a sok félelmet és gátlást, amit tabuk és tévhitek keltettek bennünk, és ami megnehezíti nőiességünk kiteljesedését.

A szép mell és dekoltázs titka 

A mellek szépségét
•az öregedésen kívül
•a görnyedt testtartás,
•a hirtelen fogyás és hízás,
•a rossz melltartók viselése,
•a helytelen táplálkozás és a kevés folyadékfogyasztás,
•valamint a dohányzás,
•a stressz,
•a túlzott napozás veszélyezteti.

Amennyire lehetséges, érdemes kiiktatnunk ezeket a károsító tényezőket!

Fontos az is, hogy odafigyeljünk a rendszeres, gondos mellápolásra, amivel sokáig megőrizhetjük kebleink rugalmasságát.

A dekoltázs vékony, finom és érzékeny bőre könnyebben ráncosodik, mint az arcé, így nyakunkkal együtt ez az öregedés első számú fokmérője. Sokszor megfigyelhető, hogy az arcbőr még sima, de a dekoltázs már megereszkedett. Ennek oka, hogy a vékony bőr alig tartalmaz faggyúmirigyet, és a felső hámréteg alatt nincs zsírréteg, így gyorsabban veszít feszességéből. Ezért nagyon fontos, hogy a mindennapos testápolás részeként dekoltázsunkra is szenteljünk elég figyelmet.

 

Milyen melltartót válassz?

 

Elsősorban a telt kebleknek van szükségük támasztékra, mert a nagyobb súly miatt a hámszövetek könnyebben megnyúlnak. Sportolás közben azonban még a kis mellűek is használjanak errea   célra kifejlesztett sportmelltartót!

 

Fontos, hogy

•ne türemkedjen ki a melltartóból a mell se a kosár tetején, se oldalt,

•az alsó pánt ne vágjon be, és

•a két kosár közötti rész simuljon hozzá a szegycsonthoz.

•A jó melltartó a mell legelőnyösebb formáját hozza ki, miközben viselőjét nem zavarja a mozgásban, és

•bőrét nem irritálja.

•A túl szűk és merev melltartó deformálja és

•lapítja a kebleket,

•a merevítő rontja a mellek vérellátását,

•lassítja a nyirokkeringést,

•így nemcsak rugalmatlanná teszi a bőrt,

•de akár betegségek okozója is lehet.

•Minél természetesebb anyagból készül, annál kevésbé irritálja a bőrt.

TIPP

•A kisebb keblűek számára kényelmes és egészséges viselet lehet a sportos, vékonypántos pamut melltartó,

•vagy a topszerű fazon, melynek vastag, illetve megerősített pántos változata a nagyobb kebleket is jól megtartja.

•A tiszta pamut mellett a bőrbarát műszálból, például tactelből készült változatok is megfelelőek.

 

Óvd melled egészségét!

 

A női daganatos megbetegedések között a mellrák első helyen áll, ezért a rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat mellett óriási szerepe van az önvizsgálatnak, amit havonta egyszer a menstruáció után érdemes elvégezni.

 

Bármilyen

•külső bőrelváltozás (elszíneződés, megvastagodás, behúzódás),

• illetve tapintásra érzékelhető kis göb,

•szokatlan fájdalom,

•vagy hónalji nyirokcsomóduzzanat esetén fordulj szakorvoshoz.

A mellek szimmetriakülönbsége nem káros, inkább esztétikai probléma.

•Az emlők áttapintása során ne hagyd ki a mellbimbók vizsgálatát sem: ha enyhe nyomásra valamelyik váladékozik, fordulj orvoshoz.

Sok nő küszködik a behúzódott, berepedezett, és ezáltal fertőzésveszélynek kitett mellbimbó problémájával.

TIPP

Pici, puha szőrű fogkefével azonban a mellbimbó edzhető, és a rendellenesség megszüntethető.

 

Otthoni trükkök: csináld magad!

 Most kapsz néhány hatásos mellkezelési trükköt, mely sokat segíthet. Sőt, mellbarát étrenddel is meglepünk!

-> Masszázs

Puha kefével vagy törölközővel zuhanyozás előtt lágyan, körkörösen, alulról felfelé haladva masszírozd át melleidet, majd dekoltázsodat. A masszázs fokozza a vérkeringést, eltávolítja a felhalmozódott salakanyagokat, és a bőrt frissebbé, rugalmasabbá varázsolja.

-> Bőrradírozás

Bár a mellek bőre puha és vékony, ennek ellenére szükség van az elhalt hámsejtek eltávolítására, hogy egyenletes legyen, és ne alakuljanak ki rajta szépséghibák. Ujjhegyünkel körkörösen végezzük a radírozást a mellbimbók kihagyásával. A dekoltázson alulról felfelé haladjunk, majd zuhany alatt öblítsük le a bőrt, és törölközővel finoman nyomkodva szárítsuk meg.  

TIPP!

Az elhalt hámréteg eltávolításához használhatunk zabkorpát, ami nemcsak a lerakódásokat és szennyeződéseket távolítja el, de táplálja és simává is teszi a bőrt. Hatására megújulnak a fáradt szövetek, fokozódik a vérkeringés, javul a bőr rugalmassága, és egészséges sejtek képződnek.

-> Mindennapi dekoltázsápolás

Az esti arcápolás során tisztítsd meg nyakadat és dekoltázsodat is arclemosó tejjel, majd tonikkal.

TIPP!

•Ehhez érdemes puha lufa szivacsot használnod. Lágy mozdulatokkal töröld át dekoltázst, semmiképp ne dörzsöld, mert azzal elősegíted a ráncosodást.

•Évente legalább egyszer menj el egy tisztító kozmetikai kezelésre is, különösen, ha dekoltázsod bőre túlérzékeny vagy pattanásos.

-> Váltózuhany

Hideg, majd meleg, enyhe erősségű vízsugárral egy-egy percig körözz a mellek körül, majd térj át a dekoltázsra, végül finoman töröld át a bőrt. Javítja a vérkeringést, hatására a mellek rugalmassá, a dekoltázs feszessé válik.

-> Jégkocka-tréning

Egy-két percig dörzsöld a mell és dekoltázs bőrét egy maréknyi jégkockával, amíg a jég nem kezd el erősen olvadni. Ez az erek hirtelen összehúzódását eredményezi, melynek következtében felgyorsul a vérkeringés, és a bőr feszes, rózsás fényű lesz.

-> Alapos hidratálás

Az erős napfény és a szolárium elősegíti a bőr öregedését. Ha túlzásba viszed, szárító és vízelvonó hatásuk miatt idővel megnyúlnak, és rugalmatlanná válnak a bőr alatti kötőszövetek, könnyen előfordul, hogy a mellek megereszkednek, a dekoltázs pedig ráncosodik, és előjönnek rajta a szeplők, májfoltok. Ezért nyáron különösen fontos, hogy a mell és a dekoltázs bőrét fokozottan tápláld. Zuhanyozás után használj természetes alapú, erős hidratáló hatású krémeket.

TIPP

•Kiválóak a proteinben és A-vitaminban gazdag, szójakivonatot tartalmazó testápolók.

•Nyáron érdemes reggelente bekenned dekoltázsodat legalább 10-es faktorú napkrémmel.

•Napozás után pedig használj C- és E-vitamin tartalmú testápolót, lehetőleg minél kevesebb mesterséges illatanyaggal. A krémeket mindig lágy mozdulatokkal juttasd a bőrbe.

-> Vitalizáló pakolás

Hidratálja, puhítja, feszesíti a mell és a dekoltázs érzékeny bőrét, ha hetente egyszer természetes olívaolajas, uborkás vagy túrós-mézes pakolással jutalmazod. Miután bőrradírral finoman átdörzsölted, mosd le a bőrt alkoholmentes tonikkal, majd tedd rá a pakolást, fedd le fóliával, és hagyd hatni 20 percig.

-> Helyes táplálkozás, megfelelő folyadékfogyasztás

Mivel a tápanyaghiány károsítja a bőr kötőszövetét, elengedhetetlen a kiegyensúlyozott táplálkozás.

FOGYASSZ

•rostokban gazdag és teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket,

•gyümölcsöket és

•nyers zöldségeket,

•valamint halakat.

KERÜLD

• a tartósítószereket, állományjavítókat és mesterséges színezékeket tartalmazó ételeket,

•a zsírokat,

•valamint a dohányzást és

•a koffeint.

•De a legfontosabb, hogy igyál naponta legalább két liter folyadékot ásványvíz, gyógytea vagy friss gyümölcslé formájában, mert ha a test nem jut elég folyadékhoz, a kötőszövetekben levő tartalékokhoz nyúl. A bőséges folyadék javítja az anyagcserét, a vér- és nyirokkeringést, így gyorsabban eltávolítja a lerakódott salakanyagokat a bőr alatti szövetekből, amely kevesebb vizet veszít, és ezáltal   rugalmas, feszes marad.

-> Mellfeszesítő készítmények

Hirtelen súlycsökkenés, esetleg terhesség vagy szoptatás után a mell látványosan veszíthet feszességéből. Ilyenkor indokoltak a speciális mellfeszesítő lemosók, zselék, krémek, amelyek olyan szöveterősítő, bőrfeszesítő anyagokat tartalmaznak, mint a kollagének, az elasztin, a növényi illetve placenta-kivonatok, az A-vitamin, valamint a tojásfehérje. 

Hogyan segíthet a kozmetikus?