Ezúttal egy ismerőst kérdeztünk fogyásának sikertörténetéről. Molnár Anikó,   a Nagy Ő 13 kilót szedett föl, de már túl van a nehezén: 7-et leadott. Jó volt vele beszélgetni. Meglátjátok, milyen kiegyensúlyozott! Nem a hiúságomat zavarta a súlyfölösleg. Egyszerűen azok a ruháim   kicsik lettek, amiket azelőtt hordtam. A komfortérzetem rossz lett, nyomott itt, feszített ott. Ekkor figyeltem fel arra, hogy, bizony, gáz van.

 

Hízásra hajlamos vagyok

 

– Azelőtt sosem voltak súlyproblémáid?

 

– Sajnos, hízásra hajlamos vagyok, ezért egész életemben küzdöttem a súlyommal.

 

– Mi áll amögött, hogy hirtelen felszedtél néhány kilót? Nassoltál? Kis depresszió lett a médiaszereplés átka, ami miatt édességekkel vígasztaltad magad?

 

– Tizennyolc éven keresztül rendszeresen sportoltam, ennek köszönhetően bármit ehettem és ettem is, és nem látszott meg rajtam. De, négy évvel ezelőtt, amikor megváltozott az életem, rendszertelen lett, abbahagytam a mozgást. Ennek tizenhárom kiló felesleg lett az eredménye. Az étrendem maradt a régi, csakhogy már nem mozogtam le…

 

– Mikor – hány pluszkilótól kezdett el zavarni, hogy már nem vagy olyan vékony, mint azelőtt? … mert nyilván zavarhatott, a szép nők hiúak.

 

– Nem a hiúságomat zavarta. Egyszerűen azok a ruháim kicsik lettek, amiket azelőtt hordtam. A komfortérzetem rossz lett, nyomott itt, feszített ott. Ekkor figyeltem fel arra, hogy, bizony, gáz van.

 

– Hová, melyik testtájékra híztál?

 

– Hasra és fenékre hízom, mint a legtöbb nő.

 

Az anyám figyelmeztetett

 

– Volt, aki szóvátette, hogy már nem is vagy olyan jóalakú, mint voltál? Milyen érzés volt ez? Mit lehetett erre mondani?

 

– A pasik soha nem tették szóvá. Aki rendszeresen figyelmeztetett, az az anyám volt. Ő a legnagyobb kritikusom. Aztán a „hirtelenszűk” ruhák láttán nem volt mit tenni, hinnem kellett neki.

 

– Milyen programokat, diétákat, sportokat próbáltál ki, mielőtt eljutottál az egyszerű és gyors megoldásig?

 

– A káposztalevestől kezdve a különféle gyógyszerekig mindent kipróbáltam, de, féltve az egészségemet, ezekkel felhagytam.

 

– Ki tanácsolta, hogy próbáld ki a célzott, helyi elektromos eljárással való fogyasztást?

 

– A rádióban, ahol dolgoztam, volt egy műsorunk a fogyásról. Vendégünk volt Dr. Gajdács Ágnes, a módszer kitalálója. Testhezálló volt a téma, nem hiába figyeltem fel rá, és tetszett meg az eljárás.

 

– Mi a lényege?

 

– Hajszálvékony tűket szúrnak abba a zsírpárnába, amely felesleges. A tűkön keresztül pedig nagyon gyenge áramot vezetnek bele, aminek eredményeként szépen lassan eltűnik a párnácska. Emellé Ági, a doktornő, összeállít egy könnyen tartható diétát. Mozogni nem szükséges, ezért azoknak is tökéletes módszer, akik valamilyen egészségügyi probléma miatt nem is tudnának sportolni. Vagy egyszerűen csak lusták, mint amilyen, bevallom, én is vagyok.

 

– Fájt?

 

– A szúrás alig érezhető, az áram pedig bizsergető, így összességében a kezelés nem kellemetlen.

 

– Hányszor kell(ett) ismételni?

 

– Egy kúra nyolc kezelésből áll, én a másodikon vagyok túl, és hét kilóval lettem kevesebb.

 

– Kell még járnod? Vagy már elég a torna és a megfelelő táplálkozás?

 

– Még öt kilótól szeretnék megszabadulni. Ha azt is leadom, abbahagyom a kezelést. Utána újra sportolni fogok és a helyes táplálkozást sem felejtem el. Így fogom megelőzni az újabb súlyproblémákat.

 

– Hét kilót fogytál. Milyen eredményt értél el cm-ben kifejezve?   ?

 

– Kb. tíz centivel lett keskenyebb a derekam!

 

– Kinek nem ajánlják?

 

– Mindenkinek ajánlott, még azoknak is, akik nem fogyni akarnak, hanem csak a narancsbőrüktől szeretnének megszabadulni.

 

Hamarosan újra sportolni kezdek

 

– Milyen sportot űzöl majd, ha lemegy a maradék öt pluszkiló is?

 

– Régen kézilabdáztam, táncoltam, és testépítettem. Most nem sportolok, de hamarosan újra fogok, visszatérek az edzőterembe és teniszezni szeretnék megtanulni.

 

– Van az elhízásodnak és a fogyásod történetének valamilyen magántanulsága, amit azért megoszthatsz velünk?  

 

– Elsősorban az, hogy mi magunk vagyunk felelősek önmagunkért. Ezért, ha fogyni akarunk, először azt a fejünkben kell elhatározni. Utána kezdődhet a megvalósítás. Feladni pedig nem szabad!

 

– Egyébként, a mérlegtől eltekintve: mi van veled mostanában? 

 

– A rádiós szerződésem lejárt, most szabadúszó vagyok, kisebb – nagyobb felkéréseknek teszek eleget és írom a következő könyvem. Összességében nagyon jól vagyok, köszönöm szépen!