Csecsemőkorukban a (későbbi) kövér emberek segélykérő jelzéseit édesanyjuk mindenesetben táplálékkérésként értelmezte, és enni adott nekik. Emiatt e csecsemők nem tanulták meg megkülönböztetni belső szükségleteiket, érzéseiket, ezért felnőttként is éhségnek definiálják minden érzelmi élményüket – és esznek.

 

És ez csak egy nézet arról, miért vannak kövér, ill. sovány emberek. Most a genetikai okok mellett a legújabb kísérleti tapasztalatokról is szólunk, melyek talán alapjaiban változtatják meg a véleményedet a diétákról, a kövér emberekről, és a tökéletesnek látszó vékonykákról…
 
Miért nem szeretjük magunkat? NÉZZ SZEMBE MAGADDAL!
 
LÁTLELET
Napjaink nyugati társadalmai a média és internet által uralt, fokozódó mértékben városiasodó, mesterségesen felgyorsított és ugyanakkor szerteszét szabdalt életmódot provokálnak ki belőlünk. A TV-ben a legszebb nők a leggazdagabb férfiak oldalán élik a legboldogabb életet, miközben a legbefolyásosabb politikusok átláthatatlanul irányítják életünket – legalább is látszólag. Ha sokat nézzük a TV-t, könnyen úgy érezzük, hogy ebbe a világba csak valamilyen „leg”-gel lehet bekerülni: legerősebb sportolóként, legokosabb kvízjátékosként vagy ha másként nem megy, akkor leggonoszabb bűnözőként. A rengeteg ember által olvasott bulvárlapok és a mindennapjainkat uraló reklámok is azt sugallják, hogy óriási a szakadék a legek közt ott „fenn” és köztünk itt „lent”.
 
KÖVETKEZTETÉS
És hogy mi köze van ennek a táplálkozási zavarokhoz, a túlsúlyhoz?
 
A teljes anayagot megtalálja a fitt.info magazin nyári duplaszámában! Kerese az újságárusoknál!