Eleven, gondtalan, vidám, kíváncsi, kissé ironikus, szívesen hoz létre kapcsolatot. Az Ikrek a sokoldalúság jegye. Értelmi beállítottsága lévén örömmel részletezi a dolgokat, elsősorban gondolati síkon, és szórakoztató. Gondolkodásában találékony, tárgyias, kritikus, logikus, de sokszor felületes, cinikus, kételkedő.

 

Változó minőségű, levegő elemű, pozitív jegy. Uralkodó bolygó: Merkúr Szerencseszíne: sárga. Szerencseköve: achát. Fa: minden csonthéjas termésű fa. Virág: levendula, gyöngyvirág. (május 21-június 21)

 

Az Ikrek érzelmei

 

Nagy képzelőereje van, furfangos, gyors és okos. Temperamentumára a könynyedség jellemző, mindent megfigyel a környezetében, mindenről megvan a véleménye. Lelkében gyakoriak a hangulatváltozások, de ezt igyekszik nem kimutatni. Párkapcsolatában ügyel arra, hogy a sokoldalúság és a változatosság fontos szerepet kapjon. Önállóságával, elevenségével teszi színessé a kapcsolatait. Szinte lehetetlen kisajátítani, csakis önszántából csinál bármit, kényszeríteni nem lehet semmire. Veszekedésekkor jéghidegen viselkedik, nagy távolságot vesz fel.

 

Szexualitása sokkal inkább játékos kíváncsiság, mintsem mély szenvedélyesség. Rafinált szerető, mindig eszébe jut valamilyen új figura, állandóan kísérletezget és imádja a szex közbeni erotikus szócsatákat. Az Ikrek anyaként könnyed, laza. Óriási élmény számára a gyermek fejlődésének és tanulásának megfigyelése.   Nagy megértést tanúsít a gyermeki tudásvágy iránt. A gondoskodó anya szerepkörét túl kötöttnek találja, ellentmondásban van a függetlenségi igényeivel. Tulajdonképpen inkább gyermeke nővérének, később barátnőjének látszik.

 

Az Ikrek apaszerepben nagyon megértő és szeret válaszolgatni gyermekei kérdéseire. Barátként kezeli őket, vele mindenről lehet beszélgetni. Nagy súlyt fektet arra, hogy a gyermekek színvonalas oktatást kapjanak. Az otthon ülés nem az ő stílusa, inkább foglalkozik ügyes-bajos dolgaival, de amikor a gyerekek már nagyobbak, tudják, hogy az apjukra mindig számíthatnak.

 

Az Ikrek munkahelyi környezete, foglalkozása

 

A szakadatlan mozgás megtestesítői. Testileg-szellemileg egyaránt állandóan talpon vannak, és mint a villám, száguldanak ide-oda. Állandóan menni akar, rettentően fontos, hogy szellemileg fitt legyen. Mindenkinél gyorsabban gondolkodik és cselekszik és még a legnagyobb kételkedőnek is képes eladni ötleteit. Energiája gyors és csapongó. Elvágtat egy irányba, majd hirtelen irányt változtat és ugyanolyan sebesen és határozottan elindul visszafelé.

 

Az Ikrek jegy szülöttei mindenkit lenyűgöznek, a legzavarosabb helyzetet is kimagyarázzák. Az üzleti életben jobban szeretnek munkára ösztönözni embereket, a vezetés kevésbé érdekli őket. Ontják az ötleteket, kiválóan kommunikálnak. Az Ikrek vezette iroda állandó változásban áll. Barátokat, üzletfeleket hív meg, de nem hajlandó elfogadni azt a tényt, hogy az üzleti élet unalmas lenne. Alkalmazottai általában változatos és színes egyéniségek. Ha mégsem sikerülne megmozgatnia az irodát, inkább kilép és keres egy másik, szellemi kihívást jelentő munkahelyet. Szüksége van arra, hogy mindenféle emberrel kerüljön kapcsolatba, így sokszor a nagyvárosokban keres munkát. Nem igazán kötelezi el magát hosszú távra, de szeret másokkal lenni. Létszükséglete a szellemi pezsgés, ezért legtöbbször a város legforgalmasabb részén nyit irodát, s míg mások menekülnek a zsúfoltságtól, az Ikrek szülött igazán itt érzi elemében magát.

 

 

Az Ikrek munkastílusa

 

Gondolatai állandóan ide-oda cikáznak és ritkán szakit időt a munka megszervezésére. A tipikus Ikrek szeretik, ha a munkahelyükön zűrzavar van. Túl nyugtalan ahhoz, hogy rendet tartson, mikor már kialakulna valamilyen rendszer, ő a feje tetejére állit mindent.

Szívesen megmutatja sokoldalúságát, bár ebben szétszórtsága gyakran megakadályozza. Egyszerűen nem tud egy helyben maradni. Az Ikrek szülött munkahelye soha nem unalmas és a meglepetésekből ötleteket merít.

 

Jó a meglátásuk a vállalati dolgok menetét illetően és könnyen találnak olyan megoldást, aminek segítségével az üzlet nagyobb stabilitással és hatékonysággal fog menni.

A céggel kapcsolatos minden részletet elemez, összegyűjt és mérlegel, hogy működőképes szervezési struktúrát dolgozhasson ki. Olyan foglalkozások elégítik ki leginkább, ahol megoldhatják mások problémáit, inkább elvont dolgokkal kell foglalkozniuk, mint anyagi javakkal. Az informatikai és a távközlési területen végzett szolgáltatások megfelelnek az Ikrek számára. Érveivel, kereskedői vénájával könnyen szerez klienseket.

Imádja, ha egyfolytában cseng a mobilja, fontosnak érzi magát, és persze rengeteget beszélhet.

 

Fullasztónak és unalmasnak találja a banktisztviselők világát, az Ikrek túl dinamikusak ahhoz, hogy beilleszkedjenek egy hagyományos bankba. Habár az Ikrek szülött ragyogó pályát fut be az eladási osztályon, csapongó fantáziája elkalandozik, amikor egyéb gyakorlati részletekre kellene összpontosítani. Gondolatai mindig megelőzik egy lépéssel, állandó megoldásokat eszel ki a piac újabb és újabb szükségleteire. Közvetítőnek, -különösen ingatlan ügynöknek kiváló. Az Ikrek jegy tipikus foglalkozási területei főként olyanok, melyek kereskedelemmel, kommunikációval kapcsolatosak: kiadó- és könyvkereskedő, író, levelező, tolmács, marketing- reklámtevékenység, újságíró, riporter, tanár (főleg matematika, irodalom)

 

Egészség, sport

 

Általában az Ikrek jegyű ember vékony testalkatú, így kevésbé van gondja a kilókkal. Nem esik nehezére a sportolás, sőt kimondottan élvezi magát a mozgás gondolatát is. Imád futni, biciklizni, aerobicozni. Jellemző az Ikrek hölgyekre, hogy a fittness teremben elsősorban a futópadot választják, majd szépen az összes gépet kipróbálják, nehogy elmulasszanak valamit.

Kikapcsolódásként kiállításokat, megnyitókat látogat, imádja a színházat, a mozit és az irodalmi köröket.

 

Az Ikrek érzékeny testrészei a vállak, kulcscsont, kar, kéz, ezek sérüléseire az átlagosnál jobban oda kell figyelnie. Egészségügyi szempontból ide tartozik a tüdő, légcső, agykéreg és az idegállomány. Ételei: saláták, gyümölcsök, halak

 

A Ikrek uralkodó bolygója, a Merkúr

 

Érdemes a Merkúrról szólni, hiszen a napjegy mellett az uralkodó bolygó az, ami bővebb, kiegészítő információt ad az általános jellemzőkről.

 

A Merkúr az értelmet, az intellektust, a nyelvet, a kommunikációt, a taktikát, a szellemi változékonyságot jelzi. Közvetít a tudatos és a tudattalan között, jelöli a kíváncsiságot, a tudásszomjat és a tanulást. Segítséget kapunk általa a kereskedelmi, vagy ügynöki tárgyalásokhoz. Problémája a felületesség, a ravaszság, a csalásra való hajlam.

Egészségügyi vonatkozásaiban ide tartozik a vegetatív idegrendszer, az emésztés, légzőszervek, tüdő, a hörgők és a hangszálak.

 

Szeretném hangsúlyozni, hogy a fenti analógiák általánosítások. Sok egyéb tényezőt is meg kell vizsgálnunk, és kombinálnunk kell egymással, hogy mindenki saját magáról valós képet kapjon. A jegyeken kívül házak, bolygók és fényszögeik értelmezése ad teljes képet.

 

Báthory Kata

asztrológus