Kardinális minőségű, víz elemű, negatív jegy. Uralkodó bolygó: Hold. Szerencseszíne: ezüst és pasztell árnyalatok. Szerencseköve: igazgyöngy. Fa: fűz és a tüskés növények. Virág: fehér virágok, különösen a rózsa és a liliom. A Rák az állatöv romantikusa. Szerettei, barátai mindig számíthatnak rá, készségesen felajánlja segítségét.

 

A Rák birodalma a család, mely igazi védettséget nyújt neki.   Érzékeny, befolyásolható és odaadó. Kötődik hazájához és családjához. A kapcsolataiban rajongó, naiv, hiszékeny és ragaszkodó. Vérmérsékletét tekintve nyugodt, de erős érzelmek vannak mögötte. Hangulata szélsőségesen változik. Ha nincs hely, ahová visszahúzódhatna, hogy érzelmeit rendbe tegye, akkor érzékenysége miatt kiszolgáltatva érzi magát környezete szeszélyeinek. Ha ridegen bánnak vele csalódik és bezárkózik, hosszú időbe telik, míg újból előmerészkedik. Hajlamos az önsajnálatra, a duzzogásra, ilyenkor nehéz kijönni vele. Világa a lelki élet és a fantázia.

 

Imádja a festészetet és a költészetet. Minden lágysága ellenére pontosan tudja, hogy mit akar és sok esetben azt is, hogy másoknak mi kell. Rendkívül megértő. Akit a szívébe zár, azzal mindenben szolidáris, nem hagyja bántani. Szereti a családi ünnepséget, elsimítja a konfliktust az egész rokonságban. Szexualitását befolyásolják hangulatai, érzelmei, de gyengéden bánik partnerével, igyekszik minden kívánságát teljesíteni. Erotikája érzéki, meghitt légkörben valósággal egybe szeretne forrni kedvesével. Csábító és rendkívül odaadó.

Sokszor visszatekint a múltba, fotóalbumokat, régi szerelmes leveleket szed elő és elmerül emlékeiben.  

 

A Rák szülő

 

A Rák anyaszerepben kivirul, mert jót tesz neki, hogy szükség van rá. Mindenki másnál nagyobb az igénye a gyermekek és a család iránt. Ha nincsenek ott a gyermekei, aggódik. Jól tudja hogyan kell számukra meleg fészket kialakítani úgy, hogy ne legyen kedvük elhagyni. Sokszor problémája lehet az elengedéssel és a már felnőtt gyermekein is anyáskodik.

A Rák apaszerepben azon igyekszik, hogy a családi kötelékek minél erősebbek és tartalmasabbak legyenek. Munkahelyi ügyeinél fontosabbnak tartja a privát szféráját. Szívesen és sokat foglalkozik gyermekeivel, illik hozzá a gyengéd apai szerep. Bármilyen lelki nyavalyái is adódnak a kicsiknek, az ilyen típusú férfira mindig számíthatnak.

 

A Rák a munkában

 

A Rákok az üzleti élet gondnokai. Nagy pontossággal tudják, mik az emberek alapvető szükségletei, és ezt próbálják meg kielégíteni. Vezetőként is kényelmes, biztonságos körülményeket teremtenek, amelyekben az alkalmazottak szépen haladhatnak fölfelé.

Vállalkozásaiban nem bírja a kezdetekkel járó bizonytalanságot, általában kivárja, amíg egy vállalkozás sínen van.

 

Fontos számára a biztonság, otthonosság, és túlérzékenysége miatt nehezen tudja elviselni az orra előtt becsapott ajtót és egyéb megrázkódtatásokat, amivel egy vállalkozó nap, mint nap szembesül.

 

Míg a lendületes Kos és Oroszlán jól állja a csapásokat, a Rák sokat aggódik minden hibán és balul elsült dolgon. Az üzlet zűrzavarában minden csapást megérez és az úttörés feladata kiszívja minden energiáját. De kitűnő megfigyelők, elképesztő módon érzékelik az emberi szükségleteket. A Bikához hasonló módon szeret gyűjteni és jobban kedveli a takarékos életmódot, mint a kockázatos üzleteket.

 

A Rák munkastílusa

 

Más jegyek, mint az Ikrek imádják a felfordulást, de a Rák elveszíti tájékozódó képességét.

Feltétlenül tudniuk kell tulajdonuk vagy pénzük pontos helyét. Jól megszervezett világra van szükségük. Gondoskodnak munkatársaikról, de a rendetlenség kibillenti őket a megszokott ritmusból.

 

Ha belépünk egy Rák irodájába, azonnal megérezzük a belőle áradó nyugalmat és derűt. Komoly szükségük van valamire, ami összetartja rendkívül kreatív és intuitív belső lényüket.

A Rákok zárkózott emberek, úgy intézik az életüket, ahogy jónak látják, nem pedig a felállitott standard szerint. Könnyen beilleszkednek bármely céghez, de a kíváncsi kollégák az őrületbe kergetik őket. Akik nyomást gyakorolnak a Rákra, azokra nagyot csíp ollójával.

 

A Rák munkahelyi környezete

 

Szívesen dolgozik cégeknél, mert védettséget biztosítanak és rendezett munkamenetet. Higgadtan viselkednek, de együttérző, gondos szívük van és sziporkázó a humorérzékük. Nyugalmuk mindenkinek tetszik és tiszteletet ébreszt.

Ha agresszív embereket észlel a munkahelyén, inkább felmond, és nem kezd el harcolni, ugyanis nagyon jól tudja, hogy ez nem az ő helye. Minél nyugalmasabb és szilárdabb a munkahelyi légkör, annál jobban vonzza a Rákot. Azokat a munkatársakat kedveli, akiknek munkastílusa csendes és feltűnésmentes.

 

Mi is legyen a Rákból?

 

Kitűnően boldogul a konkrét termelésben. Szereti, ha kézzelfogható a munka eredménye. A tipikus Rák alaposan és precízen dolgozik. Nem kell rivaldafény ahhoz, hogy sikeresnek érezzék magukat. Nem rettenti el őket az, ha a termelő iparágakban a tevékenység a színfalak mögött folyik. A Rák nem másért, hanem a pénzért dolgozik.

A szolgáltatásoknál szükség van a Rákra, hogy az emberi alapszükségleteket meghatározza és kényelmes életet biztosítson az emberek számára.

A szociális munka, oktatás, szállodaigazgatás, színházi-rendezői és a színészi munka mind a Ráknak való, mert belelát az emberek érzelmeibe és megteremti azt, ahol ezek az érzelmek kifejlődhetnek.

Gyakori foglalkozásai: bankszakma, tanítás, élelmiszeripar, ingatlan, design, belsőépítészet, kereskedelem, termelés, szállítás, irodalom, művészet, múzeumok, zene, színház, szociális munkás

 

A Rák és az egészség

 

A Rákok sportja elsősorban az úszás és a vízzel kapcsolatos sportok. A Rák típusú férfiak kimondottan élvezik a vízilabdázást. A Rák típusú nők inkább a szolidabb sportágakat választják, szeretnek uszodába járni, – ott képesek egy teljes napot is eltölteni- utána szaunázni. Az óvatosságuk itt is nagy hangsúlyt kap. Természetesen egy Ráknak minden a hangulatától függ.

Ha olyan a kedve, imád nyáron szörfözni, a kajakozásról nem is beszélve. De sok esetben hobbijának él és versbe írja gondolatait. Egy Ráknál nagyon fontos, hogy mindent élvezetből és ne kényszerből csináljon. A Rák jegyhez tartozó testrész a mell, hasi rész, gyomor, így ezek az átlagosnál is érzékenyebbek lehetnek. Egészségügyi szempontból uralkodó bolygója, a Hold miatt ide tartozik a testnedv keringése, a nyálkahártyák működése, és a Hold felel a fajfenntartásért. Ételei: tejtermékek és a halak

 

A Rák uralkodó bolygója, a Hold

 

A Hold a lelkivilágot, az érzések világát, a tudattalant, az ösztönös reakciókat jelöli. A Hold állása megmutatja hová törekszik az ember, mitől undorodik és mit kerül. Jelzi a kapcsolatok kialakításának képességét, a védettség, otthon, közelség és az érzelmi biztonság utáni igényünket és azt a vágyat, hogy szeressenek és népszerűek legyünk.

Problémája, hogy bizalmatlanságot, érzelmi sérüléseket, szeszélyeket, hiúságot, félelmet és lustaságot jelezhet nehéz konstellációk esetén.

Egészségügyi vonatkozásaiban a Hold a szervezet működését szabályozza, az érzelmeket, a hangulatot befolyásolja. Uralma alá tartozik a szervezet folyadékháztartása, a gyomor mirigyei és azok működése, a nyálkaképződés, anyaméh, mell, az agyalapi mirigy, a látás.

Nem kedvező a műtét időpontja, ha a Hold az operálandó testrész jegyén halad át.

Szeretném hangsúlyozni, hogy a fenti analógiák általánosítások. Sok egyéb tényezőt is meg kell vizsgálnunk és kombinálnunk kell egymással, hogy mindenki saját magáról valós képet kapjon. A jegyeken kívül házak, bolygók és fényszögeik értelmezése ad teljes képet.