Ha azt állítom, hogy Horváth Éva (1998 Miss Hungary győztese) az egyik legismertebb hazai szépségkirálynő, talán nem túlzok, hiszen megfordult a televízióban, szerepelt reklámokban, és több színes – férfi és női – magazin címoldalán is. Az egyetlen kivételt talán csak a bulvársajtóval való hűvösebb viszonya jelent.

 

Tudatosan tartózkodsz a túlzott nyilvánosságtól?

Igen, sok kellemetlen tapasztalatom volt már ebből korábban. Az emberek kialakítanak rólam egy sztereotip képet anélkül, hogy ismernének, aztán „leöntik” a bulvárújságírásra néha jellemző szirupos közhelyekkel, klisékkel. Például: „itt van a tökéletes szépség, neki biztos, minden az ölébe hullik.” Közben arról, hogy milyen is vagyok valójában, mit teszek azért, amit elértem nem sok szó esik.


Miért, milyen is valójában Horváth Éva?

Látod, ez egy jó kérdés. Néha még magamat is meg tudom lepni. Egy biztos, nem egy „nyugdíjas” alkat. Szeretem a pezsgést, az újabb és újabb kihívásokat. Nem várom a sült galambot, egyik célt a másik után tűzöm ki magam elé. Tanulás, sport, karrier.


Nem sok ez egyszerre?

Nem (nevet), egyáltalán nem, most is rohannom kell, mert holnap indulok egy külföldi fotózásra, addig még suli, csomagolás, család…


A rend kedvéért: hol tanulsz, mit sportolsz, és mi a karrier legújabb állomása?

A közgazdász–marketing főiskolai diplomám után most az egyetemi másoddiplomámért hajtok, mellette olaszul tanulok. A sport: aki ismer, tudja rólam, hogy nem bírok megállni egy helyben, igénylem az állandó mozgást, ezért rendszeres látogatója vagyok egy „A-kategóriás” óbudai wellness-fitnesz központnak. Itt kedvemre kihajthatom magam egy-egy nap után.

A sport nemcsak lételemem, hanem a napi stressz levezetésére is alkalmas eszköz.


A karrier kapcsán azt mondhatom, mostanában jól alakulnak a dolgok. Kiválasztottak az egyik európai hipermarket új kozmetikai termékcsaládjának hazai „arcának”, két évig minden kampányban én képviselem e márkát (ugyanezt a brandet Németországban Heidi Klum topmodell képviseli – a szerk.), holnap utazom, hogy eleget tegyek egy újabb külföldi felkérésnek.


Melyik projekt a legfontosabb számodra?

Talán a saját naptáram, de ne érts félre, elsősorban azért, mert önállóan valósíthattam meg. Vagyis projektvezetőként a munkafolyamatok (fotózás, helyszín, ruhák, stáb kiválasztása, grafikai munkák, nyomdai előkészítés stb.) koordinálása mellett a szponzorokkal tárgyaltam, miközben magam voltam a modell is. A naptár készítéséről, a fotózás kulisszatitkairól werk-képek láthatóak és letölthetőek a http://www.horvatheva.com honlapról, ahol korábbi munkáim és privát képeim is megtalálhatóak.

 

Talán ez a több fronton helytállás lesz rád a jellemző? Hogy fér össze ez a törékeny női szereppel?

Erről talán a kedvesemet kéne megkérdezni! Remélem sikerül, mert ugyan sok területen szeretném kipróbálni magam, alapvetően én is nő vagyok, és ezt sohasem szabad elfelejteni. Az újabb célok mellett a már elért értékeket is meg kell őrizni. Ide tartozik az egyik legfontosabb, a család is!


Pordán Tamás