A számok titkait már az ókori emberek is kutatták, keresvén a összefüggést sorsunk, egyéniségünk és születésünk dátuma között. A kabbalista tanokból ismert számmisztika Pithagoras elmélete alapján került később a köztudatba, aki hitt benne, hogy a világon minden jelenség leírható a számokkal.

 

Maga a számmisztika meglehetősen bonyolult rendszer, s terjedelem hiányában azt nem is vehetjük számba, hogy hányféle ágazata van, s azok miként módosultak a különböző civilizációkban. (Talán csak annyit említsünk meg, hogy a kabbalisták szerint minden egyes betű is helyettesíthető egy-egy számmal, s ennek alapján akár a nevünket, születésünk helyét, kedvenc jelmondatunkat is kifejezhetjük egy-egy számmal.).


Mi most az alábbiakban a számmisztika legközismertebb módszerével, az úgynevezett születési számmal foglalkozunk, amelynek értelmében bizonyos napokon született emberek közös tulajdonságokat hordoznak, s sokban hasonló az életmódjuk is. Ám mielőtt hozzáfognánk kikeresni, hogy most, a beköszöntő tavasz milyen életmódot tanácsol a mi számunk szülöttei számára, hogy fittebbnek, vidámabbnak érezhessük az egyre hosszabb napokat, először számítsuk ki, hogy melyik szám uralma alá tartozunk. A számmisztika e módszere ugyanis csak 1 és 9 között különbözteti meg a számokat, tehát mindannyian a 9 fő típus valamelyikéhez tartozunk.

Például ha Ön 31-én látta meg a napvilágot, akkor születésszáma a 4-es, (3+1).   Ha 17-én született, a 8-as szám uralma alá tartozik, és így tovább.

Most, miután sikerült megállapítanunk a számmisztika szerint legfontosabb születési számunkat, nézzünk utána, hogy milyen életmód a legmegfelelőbb a számunkra, hogy minél többet hozhassunk ki magunkból, s minél egészségesebben válthassuk valóra a tavasz ígéreteit.


Ha az ön születésszáma 1-es:

(tehát ha Ön 1-én, 10-én, 19-én vagy 28-án született)

 

Sokban hasonlít az Oroszlán jegyű emberekhez. Temperamentumos, eleven, nagylelkű és megbocsátó.

Életében nagyon fontos szerepet tölt be a hírnév, egyénisége irányító és határozott.

Egészségügyi szempontból a leggyakrabban keringési vagy kisebb, szívvel kapcsolatos problémái lehetnek, olykor magas a vérnyomása. Az 1-es számú embereknek tehát különösen fontos a sok mozgás, a sószegény diéta, a túlzott koleszterin fogyasztás elkerülése.

Az 1-es számú hölgyek ezen a tavaszon különösen elevennek érzik majd magukat, s még a szokottnál is több időt szentelnek annak, hogy ápoltak legyenek. Mozgékony lényüknél fogva ritkán van súlyproblémájuk, ám ha igen, akkor ezen, legkésőbb a májusi Újholdig könnyen sikerül egy kis diétával változtatniuk.

Öltözködésükben most előnyben részesítik az élénk színeket, amelyek tükrözik lelkük vidám hangulatát.

 

Ha az Ön születésszáma 2-es:

(Azaz 2-án, 11-én vagy 20-án született)

 

Akkor születésszámát a Hold uralja, sok szempontból tehát egy kicsit a Rák jegyű emberekhez hasonlatos. Érzelmes, érzékeny, s így tavasz táján akár még álmodozó is.

Különösképp érzékenyek a Hold alakváltozásaira, (így például azok, akik Telehold napjain nyugtalanabbak vagy alvásproblémával küzdenek, legtöbbször ennek a számnak az uralma alá tartoznak.)

Ezen azonban semmiképp se altatókkal változtassanak, hanem szenteljenek több időt a relaxációra, meditációra. Jót tesz egy forró, illatos, aromaterápiás fürdő is, (az illatok amúgy is különösképp fontosak a 2-es számú emberek számára.)

Új, egészséges szokások bevezetésére az Újhold napjai a legajánlatosabbak. Fogyóhold idején inkább fogyásra, a növekvő Hold időszakában pedig hízásra hajlamosak.

 

Ha az Ön születésszáma 3-as:

(Azaz 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született) 

 

Akkor születési száma a Jupiter befolyása alatt áll. Ennek a számnak a vibrálása felerősíti a Halak és a Nyilas egyéniségvonásait.

Igazságos, őszinte, tisztességes. A szerelemben hűséges, de a lelke mélyén mégis vágyik egy kis szabadságra.

A Jupiter az asztrológiai hagyomány szerint a terjeszkedés planétája, ezért olykor a 3-as személyiségszámú emberek hajlamosak lehetnek a hízásra. Az ő számukra különösen fontos életmódbeli tanács, hogy kerüljék az alkohol fogyasztását. (a Jupiter ugyanis egyben a májért is felelős)

Ha most meg szeretnék őrizni a fittségüket, (független a súlyuktól) több nyers zöldséget, friss élelmiszert és kevesebb szénhidrátot fogyasszanak.


Ha az Ön születésszáma 4-es

(Azaz 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én születettek) 

 

Az Uránusz bolygó és a Vízöntő eleven jegyével rokonítható a vibrálásuk.

Nyugtalanok, örökmozgók, kíváncsiak és rendkívül találékonyak. Nyitottak minden újra, sokszor hajlamosak a váratlan dolgokra.

Leginkább az idegrendszerrel kapcsolatos problémákra hajlamosak, főként akkor, ha életvitelük túlságosan stresszes. Így tavasz tájékán különösképp hajlamosak egy kicsit túl magas fokon égni, most tehát különösen fontos a számukra, hogy lassítsanak a tempón.

 

Ha az Ön születésszáma az 5-ös

(Azaz 5-én, 14-én, 23-án születettek) 

 

Rendkívül rugalmas az egyéniségük. Talán a kilenc típus közül ők a leginkább alkalmazkodó emberek. Mivel a Merkúrral és az Ikrek jegyével rokoníthatóak, a szellemi tervek, célok, különösen fontosak a számukra.

Életmódjukban a legfontosabb, hogy kötetlen munkát vagy tevékenységet végezzenek, a monoton rutint nehezen viselik, akár még pszichoszomatikus problémákat is produkálhatnak, ha erre kényszerülnek.

Idén tavasszal egy kicsit az 5-ös számú emberek is hajlamosak túlhajtani magukat, több munkát vállalni, mint amennyit valójában bírnak.   Kétségtelen, hogy most még a szokottnál is nagyobb lesz a munkabírásuk, a jó időbeosztásra azonban mégis ügyeljenek. A legjobb, ha felírják tevékenységeiket, elintéznivalóikat és tartják is magukat a határidőkhöz.

Ha egyes napokon mégis egy kicsit feszültebbnek érzik magukat, könnyű, mozgásos tevékenységgel vezethetik le ezt. Áprilisban és májusban fogyasszanak több magnéziumban gazdag élelmiszert.


Ha az Ön születésszáma 6-os:

(Azaz 6-án, 15-én vagy 24-én született) 

 

Akkor számát a Vénusz bolygó jelképezi.

Az ilyen emberek életében nagyon fontos a szépség, a harmónia, a nyugalom, de ugyanakkor rendkívül emberszeretők és általában sok barátjuk van. A kilenc típus közül az ő számukra a legfontosabb az emberi kapcsolatok harmóniája. Ha ez nincs rendben, könnyen képesek kibillenni belső egyensúlyukból.

Leginkább a Mérleg jegyű emberekkel rokoníthatóak, legérzékenyebb testrészük pedig a vese.

Ezen a tavaszon különösen tanácsos a számukra egy alapos méregtelenítési kúra. A legjobb lenne, ha néhány napos léböjtkúrát tartanának, vagy fokozott mennyiségű ásványvízzel salaktalanítanának.

 

Ha az Ön születésszáma a 7-es:

(Azaz 7-én, 16-án vagy 25-én született) 

 

Akkor a Neptun bolygó rezgését viselik magukon.

Amolyan tipikus művész-lelkek, filozofikus emberek, hatalmas, színes, élénk képzelőerővel. Nem igazán gyakorlatiasak, keveset törődnek az élet anyagi oldalával. Akkor érzik jól magukat, ha a szellemiek világában alkothatnak. Ritkán szeretnek kitaposott ösvényeken járni. A zűrzavart nehezen viselik, ha negatív hatás éri őket, könnyen összezavarodnak.

A 7-es számú emberek gyakran hajlamosak a szenvedélybetegségekre. Igaz, ezen a tavaszon jó lesz a közérzetük, fizikai aktivitásuk is csúcsformában lesz, tehát most kevésbé fenyegeti őket, hogy valamiféle pótszer vigaszába meneküljenek. Használják ki tehát, ezt a sikeresnek ígérkező időszakot, összepontosítsanak hosszú távú terveikre, vagy fogjanak bele egy régebbi tervük megvalósításába. Higgyék el, ha hisznek benne, sikerülni is fog!


Ha az Ön születésszáma 8-as:
(Azaz 8-án, 17-én vagy 26-án született) 

 

Ezek az emberek leginkább a Bak jegy szülötteihez hasonlítanak, ugyanis a 8-as szám a Szaturnusz rezgéseivel rokon.

Szívósak, komolyak, rendkívül kitartóak. Ők azok az emberek, akik soha nem adják fel, s akikre mindig lehet számítani.

Életmódjuk rendívül zárkózott, nem szeretik a nagy zajt, nyüzsgést. A külvilág szemében olykor akár még túl komornak, ridegnek is tűnhetnek.

A leggyakoribb egészségügyi problémájuk a csontrendszerrel és az izületekkel kapcsolatos. Az előbbi miatt javaslom, hogy fogyasszanak minél több kalciumban gazdag élelmiszert és D vitamint.

A tavasz nagyon kedvező lesz a számukra, ugyanis a napsugárból sok D vitamint tudnak hasznosítani, ám mégse vigyék túlzásba. Élvezzék a kora tavaszi napfényt, de inkább a délelőtti vagy délutáni órákban.

Ebben a hónapban kicsit több ember veszi körül a 8-as szám szülötteit, mint ahogyan azt szeretnék. Fontos tehát, hogy tudjanak nemet mondani, hogy megőrizzék a számukra megfelelő életmódot.

 

Ha az Ön születésszáma a 9-es (Azaz ha 9-én, 18-án vagy 27-én születtek) 

 

Akkor a Mars bolygó és a Kos jegye jelképezi leginkább hatalmas vitalitásukat. Makacsok, elevenek, türelmetlenek.

A 9-es szám szülöttei született vezetők. Nem ismernek sem lehetetlent, sem veszélyt, ezért gyakrabban hajlamosak a balesetekre.

A kritikát nem szeretik, kicsit lobbanékonyak.   Kevésbé érzékenyek a stresszre, de azért mégsem árt, ha megtanulnak lazítani, bár a tétlenséget képtelenek elviselni.

Ezen a tavaszon különösen óriási lesz a munkabírásuk. Az áprilisi, változékony időjárás kicsit hajlamossá teheti őket a megfázásokra, lázas rosszullétekre. Most tehát különösen fontos, hogy sok vitaminnal védekezzenek ez ellen.

 Horváth Andrea