Salzburg tartomány déli részén, a Hohe Tauern Nemzeti Park szélén, a csodálatosan szép Gastein völgyben, Bad Hofgasteinban található a völgy egyetlen, ötcsillagos luxusszállodája, a GRAND PARK HOTEL, az osztrák vendéglátás gyöngyszeme. A pihenés igazi oázisában mindent megtalál, ami csak szükséges a pihenéshez, a stresszes hétköznapok feledéséhez, a feltöltődéshez.

 

Festői szépségű gyönyörű tájak, kristálytiszta tavak, hegyi patakok, fenséges hegycsúcsok, dús, viragzó rétek fogadják az idelátogatókat. A GRAND PARK HOTEL klasszikus, elegáns stílusban berendezett, kényelmes, erkélyes szobáinak mindegyikéből csodálatos kilátás tárul a gasteini hegyekre.

 

Gasteini gyógyüdülés

Merítsen új energiát, egeszséget és frissességet a gasteini termálvízből!

A gastein-völgy évszázadok óta világszerte ismert gyógyüdülőhely. A 42-47 °C hőmérsékletű, radontartalmú gyógyvíz modern vezetékhálózaton jut el a forrásoktól a szállodába. A Panoráma-Termálfürdő (31C°) és Whirlpool (35C°), a szauna, a gőzfürdő, a fitnessterem és a Kneipp-medence kiváló lehetőséget nyújt a kellemes ellazulásra és a nyugalmasabb percek eltöltésére.

 

A speciális Gasteini gyógykezelések három fő természetes gyógyító elemre támaszkodnak:

a középpontban a gasteini termálvíz és a világszerte híres gasteini gyógyalagút (Gasteiner Heilstollen) s nem utolsósorban az egészséget elősegítő klímaviszonyok (ideális tengerszint fölötti magasság 800-2000m.) állnak. A radon nemesgáz, amelyet a gyógybarlang levegője ideális koncentrációban tartalmaz, regeneráló, anyagcserét serkentő, fájdalomcsillapító és az immunrendszert támogató hatást fejt ki. Különösen ajánlott a gasteini termálterápia a reumatikus megbetegedések, különböző anyagcserezavarok és a Bechterw-féle betegség kezelésére.

 

A GRAND PARK HOTEL több, gondosan összeállított programot kínál a gyógyüdülésre vágyóknak. Természetesen különböző speciális, kiegészítő kezelések hosszú sora egészíti ki a teljes körű orvosi ellátást. A GRAND PARK HOTELben majdnem minden elérhető: klasszikus és speciális masszázsok, gyógyfürdők.

 

Szabadság és fitnesz

Alpesi gyalogtúrák, futás, kerékpározás a hegyekben – fitnesz es pihenés egyszerre – a Gastein-völgyben, Salzburg tartomány déli részén, a Hohe Tauern Nemzeti Park közvetlen szomszédságában mindent megtalál, szabadságot, testet es lelket egyránt kenyeztető, egészséget és kondíciót fejlesztő eltöltéséhez! Az Alpok világa gyógyír a testnek és léleknek, amely teljes pompájával és sokszínűségével valósággal rabul ejti a hegymászókat és a turistákat.

 

Számos lehetőség közül választhat, a festői környezetben vezető hegyi utak, robajló vízesések, magashegyi sziklamászó-túrák gondoskodnak az izgalomról, a kalandról és a sportélményről. Hódítsa meg a magaslatokat hátizsákkal és vándorbottal.

A jutalom – a csodálatos kilátás, a természet varázsa – nem marad el! Akik pedig a kényelmesebb úton próbálják meg elérni a hegycsúcsokat, számtalan felvonó és hegyi vasút közül választhatnak. Kirandulásaink alkalmával megízlelheti a tájjellegű italokat és saját termelésű, illetve házilag előállított ételeket. Lehetőség kínálkozik kerékpározásra, lovaglásra, változatos természetjárásra, lovaskocsikázásra is.

A hagyományos séta unalmas és nem hatásos: próbalja ki az egyre népsze-rűbb Nordic Walking-ot, amely csak egy sport és kikapcsolódási lehetőség a sok közül, amit Gastein kínál. A GRAND PARK HOTELben hetente egyszer-kétszer lehetősége nyílik szakavatott Nordic Walking-edzővel elsajátítani ezt a nagyszerű sétatechnikát, amellyel valóban aktívan hozzájárul egészsége megtartásához.

 

Ha komolyabb edzésprogramot tervez, készül a következő maratonfutásra, kerékpáros versenyre vagy egyéb sportot űz, Gasteinben mindenképpen talál szakavatott tanácsadót. Dr. Johannes Zeibiget, a gasteini „Leistungszentrum” (edzőcentrum) vezetőjét, „Hermann Maier Doktor” -ként is ismerjük. Személyre szabott edzés- és fejlesztőprogramot állít össze élsportolók számára is.

 

Tesztelje az egészségét! A sportorvosi centrum Bad Hofgasteinben a következő területeken kínál egyetemi szintű tanácsadást és programokat úgy a profi, mint a hobbisportolók részére:

Teljesítményfiziológia, sportorvoslás, mentális tréning, súlycsökkentés, alpesi és magashegységi orvoslás, erodiagnosztika, akupunktúra, biofeedback, és fényterápia. A személyes orvosi kíséret és a tökéletes gasteini infrastruktúra ideális környezetet kínál mindenkinek, aki szeretne javítani a sportteljesítményén.

 

Ha fiatalságát több mozgással, egészséges táplálkozással, relaxációval szeretné megőrizni, akkor jó helyen jár a GRAND PARK HOTELben. Természetesen a szépségápolás sem maradhat el: A szépség és a kozmetika csodálatos világa fogadja Önt a GRAND PARK HOTEL VITAL OASISában. Adja át magát a kényeztető, különleges és hatásos kezeléseknek! A modern high-tech kozmetikumoktól kezdve a természetes összetevőkön alapuló termékekig – csak az Ön kívánsága és a minőség dönt.