Nem kell megijedni, nem egy orvosi rendelőben történt incidensről számolunk be, Dr. Csábi Bettina kizárólag a ringben, sportszerű körülmények között fegyelmezi ellenfeleit. De nem tévedés, profi ökölvívó-nőnk jogot végzett doktor, aki sportkarrierje mellett jogi gyakorlati idejét tölti, s nem utolsósorban az április 17-i világbajnoki címmérkőzésére készül.

 

Milyenek voltak az általános iskolai magatartásjegyeid?

Ha azt gondolod, hogy verekedős kisgyerek voltam, tévedsz. Jól tanultam, és a magatartásomra is általában ötöst kaptam. Békés természetű vagyok, ha volt is néha gyerekes civakodás komolyra nem fordult soha. Később, amikor már a küzdősportokkal foglalkoztam, azok a mindennapi helyes viselkedésre is nagy hatással voltak.

Miért kezd egy fiatal lányka karatézni?

Először balettra jártam, de utána a környékünkön elkezdődött a karate oktatás és nekem az jobban tetszett. Aztán jöttek az eredmények, sikereim voltak a versenyeken, s ez további inspirációt adott.

 

De nemcsak karatéval foglalkoztál.

Miután karate Európa-bajnok lettem, elkezdett a thai-box és a kick-box is komolyabban érdekelni. Jó küzdősportos alapjaim voltak, így viszonylag könnyen váltottam a sportágak között. Ügyesebb voltam lábbal, mint az ellenfeleim, ez nem egy győzelmet hozott.

 

Miközben halmoztad a sportágakat, sorra nyerted a trófeákat itthon és külföldön, elvégezted a jogi egyetemet is.

Így van. Mindig fontosnak éreztem, hogy tanuljak, hogy diplomát szerezzek. Nem kevés energiába került, hogy nem választottam a profi sport és a tanulás között, hanem mindkettőt bevállaltam.

 

Úgy is mondhatjuk, hogy kerested a neked valót. Akkor most a profi boksz az igazi?

Igen azt hiszem. Jelenleg ez az, amiből szeretném a legtöbbet kihozni.

 

Most a kötelező hároméves jogi gyakorlati idődet töltöd, hogyan lehet ezt az edzésekkel összehangolni?

Nem könnyű. Hétköznapokon minden este edzek, a hétvégéken pedig naponta kétszer, így kijön a heti kilenc.

 

Mire jut még idő, ha nem tanulsz vagy nem edzel?

Sajnos nem túl sokra. Már egy-egy közös séta a férjemmel, aki az edzőm is, felüdülésnek számít. Azért időnként megnézünk egy filmet a moziban is. Egyelőre első a boksz.

 

Könnyen tartod a súlyodat? A profi bokszban ez nem tréfadolog.

Szerencsés alkat vagyok, azon kevesek közé tartozom, akiknek nem kell fogyasztani a versenyek előtt. Annyit eszem, amennyi jól esik.

 

Mindenevő vagy?

A túlzottan zsíros ételeket kerülöm, de egyébként nem vagyok válogatós. Kedvencem az édesség, sokat meg tudok enni belőle.

 

Épp csak a Félix Promotion versenyzője lettél, máris világbajnoki címmérkőzés vár rád.

Ebből is látszik, hogy mennyire fontos a jó menedzsment. Hiába edz valaki mindent beleadva, hiába van meg minden képessége, ha nincs mögötte egy hozzáértő, kiváló kapcsolatokkal rendelkező stáb, nem juthat címmérkőzés közelébe. Nagyon várom már, hogy a ringbe lépjek, bár még a felkészülés idejét éljük.

 

Mit tudsz az ellenfeledről?

Úgy tudom, egy német lány lesz az ellenfelem, de ez még változhat. Szeretnék végre világbajnoki címért boxolni, és a Félix-Promotion második világbajnoknője lenni.

 

Ez végszónak sem rossz, olvasóink nevében is mondhatom, szurkolunk neked, s köszönöm hogy minket is bevállaltál!

 

Szarvas Zoltán