Személyedzőként gyakran tapasztalom, hogy bizony sokan vannak, akik Tomihoz hasonlóan – különböző okból kifolyólag – nem tudnak rendszeresen lejutni az edzőterembe. Így az egyik héten négyszer a másik héten egyszer sem edzenek. Semmiképpen nem célszerű megpróbálni bepótolni az elmaradt edzéseket, inkább próbáljunk a lényegre koncentrálni.

 

 

Kudarcélményektől kímélhetjük meg magunkat, és így nem érezzük hiábavalónak az edzőteremben töltött időt. Minden pluszban végzett mozgás pozitív élettani hatást gyakorol a szervezetünkre. Próbáljuk meg az edzés idejét maximálisan kihasználni, de ne tartson 1,5-2 óránál tovább. Helyezzük előtérbe az alakformálást, zsírégetést, izomerő- és kardio állóképesség fokozást. Az általános jó közérzet, és a fittség érdekében nagy hangsúlyt kell helyeznünk ezekre a módszerekre. A gyakorlatokat sorozatonként váltjuk, az utolsó állomásról visszatérünk az elsőhöz, és kezdjük elölről a következő kört. A könnyebb szervezés érdekében a gyakorlatokat három részre (károm körre) bonthatjuk:

alsótest,

felsőtest

és has körre.

 

Minden kört legalább háromszor végezzünk el 15-20 ismétléssel. Edzésünk legyen intenzív, közepes, alacsony ellenállásokkal (súlyokkal). Alkalmazzunk pulzuskontrolt. Ne tartsunk egy percnél hosszabb pihenőket az állomások között, ezzel szavatoljuk, hogy a pulzus nem esik le a zsírégető zóna alsó értéke alá, és edzésünk gyors „pörgős” marad.

 

A pihenő időt kis nyújtásokkal töltjük ki.

 

A súlyzós edzést 30-40 perc kardio edzés követhet, melyet akár a szabadban, terepen is végezhetsz. Minden edzést 5-10 perc levezetés és alapos nyújtás zárja.

 

Bemelegítés, Futópad, 5 perc séta, 5 perc   kocogás és nyújtás.     


1. Húzóckodás

2. Tolóckodás

3. Mellhez húzás
4. melltől nyomás

4. Melltől tolás

5. Lábtolás

6. Lábhajlítás

7. Forgatás

8. Kardió gép