Arany reményben kezdték meg egykor a gasteini alagút fúrását. A Radhausberg gyomrában ahelyett „csak“ egyedülálló gyógyklímát találtak, ami többet ér az aranynál. Évek óta ezrek használják e fájdalomcsillapító gyógyutat a regenerálódásra. Festői szépségű alpesi tájak, kristálytiszta tavak, csobogó hegyi patakok, királyi hegycsúcsok, virágzó rétek súgják: maradj még.

 

A Gastein-völgy – Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dofgastein településeivel –

évszázadok óta világszerte híres gyógyüdülőhely.Meríts új energiát, egészséget és frissességet a gasteini termálvízből! A 42-47 °C hőmérsékletű, radontartalmú gyógyvíz modern vezetékhálózaton jut el a forrásoktól a bad gasteini és bad hofgasteini aquaparkokba (Alpen Theme és Felsentherme – radonmentesített termálvízzel) és a környező szállodákba.

 

Gasteini gyógybarlang

 

Világszerte egyedülálló – természetes módon fájdalommentesít, regenerál a gasteini gyógybarlang. A Bad Gastein melletti Radhausberg belsejében egyedülálló gyógyklíma uralkodik, a vendégek 80 – 90 %-a fájdalmai jelentős csökkenéséről tesz tanúságot. Független tudományos munkák megerősítik e néha csodával határos jelzéseket.

Körülbelül 2 km mélyen, a Radhausbergben található a gyógybarlang gyógyító részlege. Az akna mélységétől függően a hőmérséklet 37 és 41,5 fok között van, a relatív páratartalom 70 és 100 % között mozog. A levegőben átlagosan 4,5 nanoCurie radon található. Ez a három gyógyfaktor eredményezi együtt a világszerte egyedülálló mikroklímát. Ez is az oka a roppant nagyfokú gyógyeredményeknek.

A gyógybarlang általános regenerálódásra, sérülések utáni gyors felépülésre is kiváló.

 

Javallott!

°   Morbus Bechterew,

°   idült ízületgyulladás,

°   arthrózisok,

°   fibromyalgia,

°   hát- és derékfájás,

°   tüdőbetegségek (astma és bronchitis),

°   allergiák,

°   egészségügyi megelőzés esetén.

 

Szabadság, fitnesz, kaland

 

Az Alpok világa gyógyír a testnek és léleknek, amely teljes pompájával és sokszínűségével valósággal rabul ejti a hegymászókat és a turistákat.

Számos lehetőség közül választhatsz, a festői környezetben vezető hegyi utak,

robajló vízesések, magashegyi sziklamászó-túrák gondoskodnak az izgalomról, a

kalandról és a sportélményről. Hódítsd meg a magaslatokat hátizsákkal és vándorbottal. Jutalmad: csodálatos kilátás, a természet varázsa!

Akik kényelmesebb úton próbálják meg elérni a hegycsúcsokat, számtalan felvonó és hegyi vasút közül választhatnak. Lehetőség kínálkozik kerékpározásra, lovaglásra, változatos természetjárásra, lovaskocsikázásra is. A Golfsport hívei sem fognak csalódni: a 18 lyukú golfpálya igényes, változatos játékot igér (www.golfclub-gastein.com).

Akinek pedig a hagyományos séta unalmas, próbalja ki a Nordic Walking-ot, amely csak egy a sok egyéb sport és kikapcsolódási lehetőség közül, amit Gastein kínál. Ideje előre gondolni: látogass el Gasteiner Bauernherbst-kor (parasztőszkor) az alpesi gazdaságokba, kóstold meg a helyi ételeket és a saját termelésű specialitásokat.

 

Fitt tipp

Kirándulóknak – gyalogosan

•hegyi túrák minden fokozatban,

•aranymosás szakavatott vezetővel,

• az egykori aranybányászat romjainak megtekintése,

•a böcksteini „Montan Museum” -ban az arany kinyerésének élő demonstrációja igazi élmény,

•vártúra Klammstein várához (a Gastein Völgy bejáratánál!).

 

FITT TIPP

Kirándulóknak – autóval

Gastein-tól 1-1,5 órányi autóútra!

•St. Johann: kb. 30 km – Liechtensteinklamm vízesés, Dóm,

•Werfen: kb. 60 km – vár, Eisriesenwelt – jégbarlang,

•Hallein: kb. 80 km – Salzwelten – sóbánya,

•Krimml: kb.70 km – a híres krimmli vízesések,

•Salzburg városa: kb. 90 km – Mozart szülőháza, Schloss Hellbrunn, Salzburger Festspiele – és sokminden más.  

 

Információ:
bad@gastein.com 

info@badhofgastein.com

info@dorfgastein.com