Kindl Gabriella egy éve a Dunaferr kézilabdacsapatának játékosa, 14 éve kézilabdázik. Már korábban is előfordult, hogy egy női, profi csapat lányai megmutatták bájaikat a kamerának. Annak a naptárnak a lapjairól, melyhez csapattársaival együtt adta az arcát, egy profi manöken mosolyog ránk.

 

Hogyan kerültél ebbe a naptárba?

Több mint két éve kötött a Dunaferr szponzori szerződést egy nagy nemzetközi gyógyszergyártóval, az AstraZenecával. Az ő ötletük volt, hogy készüljön 2004-ben egy naptár, melyben mi, kézilabdás lányok állunk modellt. Mostanában több sportolóról, főleg lányokról, jelentek meg művészi fényképek, női lapokban, férfi magazinokban naptárakban, azzal a nem titkolt mondanivalóval, hogy megmutassák, a sportolólányok is lehetnek csinosak, sőt kifejezetten szépek.

Elnézve ezt a képet rólad, semmi kétség afelől, hogy modellként is megállnád a helyed. Nem fordult meg még a fejedben?

A fotós mondta, amíg a naptár képeit készítette. Biztosan jó szeme van hozzá, hiszen nagyrészt modellekkel dolgozik.

Nem volt szokatlan a fotózás? Hiszen nem mindenki tud önfeledten mosolyogni a kamerába.

Nagyon élveztem. Nem adatik meg mindenkinek, hogy ilyen gyönyörű ruhákban fényképezzék. A napi sport mellett néha kevés figyelem terelődik arra, hogy a játékos lányok, nők is egyben. Ez a naptár ezt igen jól kihangsúlyozza. Azért sokat jelentett a ruha, a smink és a frizura. Náray Tamás gyönyörű estélyi ruhája mindenkit széppé varázsolna.

Azért ne szerénykedj, nincs mindenkinek ilyen alakja.

A magasságom adott, 187 cm vagyok. A súlyomat pedig a sok mozgás tartja karban. Napi két edzés van, délelőtt és délután. Az idei év ismét olimpiai év, ezért a felkészülés és az edzőtáborozás most különös intenzitással folyik, úgyhogy nincs alkalmam elhízni. A kritikus pont az, amikor az ember abbahagyja a rendszeres sportot, esetleg szül egy-két gyermeket.

Jó, hogy említed, a te terveid között hol szerepel a családalapítás?

Szeretnék én is gyerekeket, de nem most. Még nem vagyok férjnél. Van egy kutyusom, Carlos, vele járok sétálni. A nővéremnek már van gyermeke, én vagyok a keresztmamája. Ha időm engedi, leugrom hozzájuk Mohácsra és egész nap „babázom”.

Említetted, hogy nagyon tetszettek Náray Tamás ruhái. Milyen ruhákat szeretsz viselni?

Természetesen a sportos öltözék gyakori viselet nálam, de figyelmet fordítok arra is, hogy ne csak sportos, de ha lehet nőies is legyen. Alkalomra, színházba, estélyre pedig kifejezetten az elegánsabb ruhákat kedvelem. A kedvenc színeim a fekete, fehér, bordó és a piros. Vásárolni általában Pesten szoktam, bár biztos sok jó butik van Dunaújvárosban is.

Mit csinálsz, amikor nem sportolsz?

Az Idegenforgalmi Főiskolát kezdtem el, de időhiány miatt nem tudtam befejezni. A kézilabda most minden időmet leköti.

Válogatott játékos is vagy?

Igen, amikor nem a klubcsapatomnál játszom, akkor a nemzeti válogatottat erősítem.

Hogyan látod az idei évedet? Lesz okod ilyen gyönyörű ruhában ünnepelni az év végén?

Azt biztosan tudod, hogy a Dunaferr női csapata megnyerte a magyar bajnokságot. Most két nagy cél lebeg előttünk: Az egyik a Bajnokok Ligája, a másik az Olimpia. A Bajnokok Ligájában a döntőbe jutásért a dán Slagelse csapatával játszunk. Tavaly az EHF-kupa döntőben kikaptunk tőlük, most remek alkalmunk lesz a revansra. De ne szaladjunk ennyire előre, egyelőre az alapszakasz mérkőzései folynak. Az Olimpia pedig nagy izgalom mindenkinek.

Hogy készültök az olimpiára?

A folyamatos „napi rutin” mellett egy hoszszabb edzőtáborozással készülünk fel – 9 hétig leszünk távol. Ez alatt lesz magaslati edzés, edzőmérkőzés, erőnléti edzés.