Pörögj föl latin zenére, és égesd a zsírt! A Batuka, ez a kedves nevű, új aerobikforma nagyon szórakoztató, de legalább olyan hatékony is a zsírégetés szempontjából. A Batuka speciálisan erre az óratípusra komponált, latin zenére épülő, táncos koreográfiákból áll. Ne félj, próbáld ki, gyorsan megtanulod és megszereted!

 

Egy óra felépítése a következő:
bemelegítés,
-aerob rész ,
-levezetés, nyújtás !
 
Az aerob rész különböző tánc -, illetve harcművészeti elemekből tevődik össze, mint például a regeton , a  cha-cha-cha, a merengue , a techno, a salsa , a disco , de még a bokszból is merít. A szórakoztatást a latin ritmusok, a hatékonyságot pedig a táncmozdulatok közé beépített, harcművészeti elemek biztosítják. Egy- egy Batuka stílus több kis koreográfiából áll .
 
  FITT SZEMÉLYES
Emese :
– Miért jöttél el az órára?
– Nagyon szeretek táncolni, és imádom a spanyol zenét.
– Hogyan érezted magad?
Érdekes volt az óra felépítése. Nem megszokott, hogy ének nélküli zenére tanuljuk a kis koreográfiákat, majd ha már ezt begyakoroltuk, csak akkor nyomjuk az egészet eredeti zenére, énekkel együtt. A gyakorlatok pörgősen követik egymást, de jól követhetően, így nem kellett sokat gondolkodnom, mi, mi után következik.
– Mi fogott meg az órán?
Legfőképpen maga a zene és az oktató által sugárzott jókedv. Óra végére mindenkiről folyt a víz, és kellemesen elfáradtam én is. Igazi zsírégető óra volt.
 

Az alapító tréner
A Batuka programot Jessica Exposito Lozano alkotta meg 2006-ban. A tréner 1.500.000 példányszámban eladott DVD-je a világ igazi edzés-bestsellere! Ez már rekord, de ő Barcelonában Guinness-csúcsot is döntött: 600.000 embert táncoltatott meg egyszerre a Batukával, amivel a rekordok könyvébe került!
A táncprogramot Kike Santender zeneszerzővel karöltve alkották meg. A zenét azóta is Kike komponálja, a koreográfiát pedig Jessica állítja össze. Olyan szimbiózis ez, amelyben egyik a másikat folyamatosan motiválja és fejleszti: a zene ösztönzi Jessica mozdulatait, Kike pedig a mozdulatokhoz fejleszti a zenei effekteket.
Céljuk a sport és a tánc egyesítése. A különböző táncstílusokból felépülő koreográfiákba szinte felismerhetetlenül épülnek be a boksz és a harcművészetek elemei. Jessica és Kike mindig is hittek a Batuka testre és lélekre gyakorolt jótékony hatásában. Beleadták és beleadják minden energiájukat, mert úgy érzik, a Batukát pontosan olyan erővel fogadja be a közönség, mint amilyen erővel ők sugározzák.
Ma már több Batuka stílus létezik:
  • „BatuKa familia” – latin alapokkal és alapmozdulatokkal
  • „BatuKa extreme” – bonyolultabb koreográfiával
  • „BatuKa beach” – nyáron, tengerparton táncolják, nagyon szórakoztató koreográfiákkal
  • „BatuKa power”- a Batuka esszenciája, egyszerű, mindenki számára könnyen elsajátítható koreográfiával, nagyon hatásos és intenzív, mégis szórakoztató 
  • „BatuKa latin” – latin alapokkal és táncos elemekkel
Minden izomcsoportra hat!
A Batuka szinte minden izomcsoportot megmozgat; nagy hangsúlyt fektetve a zsírégetésre!
Több irányzata létezik, ezért az óratípustól függően lehet kardió, erősítő, vagy zsírégető az edzés. A Batuka órákról a vendégek jókedvűen távoznak, egy kis időre elfelejtik a mindennapok gondjait, problémáit. Mivel könnyen tanulható, több, kis koreográfiát tartalmaz egy óra, ezért mindenki megtalálja a számára legkedvesebb elemet. Hogy mindez kicsit se legyen unalmas, negyedévente új koreográfiák állnak a sportolni vágyók rendelkezésére .
 
FITT SZEMÉLYES
Kriszti :
– Egészségedre! Hogyan érezted magad?
Szeretek minden új aerobikos és táncos dolgot kipróbálni, azért jöttem el,
és nem bántam meg, fantasztikus volt a hangulat. Minden egyes koreográfia után tapsoltunk, olyan jól éreztük magunkat. Na és persze az sem utolsó a sorban, hogy kellemesen elfáradtam!
 
Ha kedvet kaptál hozzá, Te is kipróbálhatod Heidys Rodrigeuz Pérez vezetésével a MIT-HOL? rovatban felsorolt termekben.