Úgy élvezem én a strandot! De, jaj! Rémülten veszem elő a tavalyi mini-bikinimet. Az első próba felér egy elektrosokkal, amikor előbuggyannak az újonnan keletkezett vagy a téli hidegben elfedett- elfelejtett „zsírhúrkák”. Mit tegyek? Újat vegyek? Milyet? Ezen a nyáron csak mesterségesen barnulok, hogy senki se lásson! – duzzogok, és bedobom a szekrénybe a tavalyi bikinit, ne is lássam. (Mint a régi szeretőt!)

 

Talán a legjobb lenne egy kis csoki, tudod, csak az endorfinok miatt. A legegyszerűbb megoldás, jut eszembe már csokizgatáskor, ha vásárlással kompenzálom a traumát.  

El is határozom, feltérképezem az idei kínálatot. Választottam egy bevásárló központot és végigjártam minden lehetséges üzletet. A kínálat bőséges és az utolsó próbáknál már az „S”-es méretbe is belefértem, annyira leizzasztott és stresszelt a feladat. Meg persze le is kötött, így aztán, elfelejtettem enni, inni.

Lássuk hát, mit is láttam.

 

Színek

Azonnal feltűnt, hogy eltűntek a tavalyi neon színek és helyette itt a „jamaicai életérzés”, a zöld-sárga. Alapvetően hódít a retro, a batikolás, valamint a bordó, a mályva, a babarózsaszín, a fehér és a fekete. A tini lányok körében még mindig a pink és a narancs lesz idén a trendi a kínálat szerint, de találtam halványkék és piros ruhadarab-falatkákat is.

 

Minták

Elképesztő volt a változatosság a minták tekintetében! A 60-as, 70-es évek jegyében voltak hímzettek, apró kalocsai motívumokkal, nagyanyám falvédőjén szereplő kis állatok is feltűntek a kebeltájékot (nem) takaró cicifixeken, de találtam szintén a nagyszülői házból jól ismert szentkép motívumos bugyit is. Aztán jöttek a csíkok – vízszintesen vagy függőlegesen, átlósan és össze-vissza, körkörösen, pöttyök és kockák külön, együtt. Minden színben szinte minden. Picasso fantáziáját idéző remekművek mellett békésen megfér az örökzöld (örökkék!) matróz stílus is és a jakuzza tetoválásokat felidéző virágos minták sem avittak.

 

Fitt tipp

Kollekció és korrekció

• A nagy mintájú bikinit kis mellű nők válasszák, így elterelik a figyelmet a „hiányosságokról”.

•A körkörös minták nagyítanak, ott, ahol kell, és elkápráztatják a pasikat.

•A keresztben csíkok szélesítenek.

•A hosszanti csíkozás nyújt.

 

Formák

A választék itt sem volt piskóta, és felülmúlta a fantáziámat: ennyi variációban lehet kiszabni egy mikro- ruhadarabot?!

Kezdjük az alsóval! Pár éve már módi lett az egy melltartóhoz több fazonú bugyi – vagy éppen fordítva- kezdeményezés, de talán most éli virágkorát. Azonos mintával vásárolhatunk falatnyi tangát kötővel, hagyományos fazonú slipeket, és csípőnadrágot is. A kevésbé merészek húzhatnak féltangát, vagy alakformáló „tundra” bugyikat is.

Fölső! A nők egyik igen csak kényes testrész takarója a melltartó, találtam én spagetti pántos mellbimbótakarót, pánt nélküli csíkfelsőt, fél oldalt pántos extra vagányt, hagyományos kosaras push up-ost, háromszög alakút és vastag pántos nyakba kötőset egyaránt. Azt hiszem mindenki megtalálja az alkatának megfelelőt. Itt is a 60-as évek módija hódít, a csípőre engedett bugyik a kis csípőnadrágok és a húzott felső és alsó részek a legdivatosabbak.

 

Fitt tipp

 Kollekció és korrekció

•A vastag derék ellenszere a széles oldalszabású csípőnadrág.

•Ha rövid a lábad, használj egészen pici bikinit, lehetőleg kötőset.

A nagy hátsó fertáj kisebbítésére az alacsonyan szabott bugyik a legmegfelelőbbek.

Kis ciciknél előny a merevítős, nyakba kötős melltartó.

•„Bögyösebbek” kosaras merevítős és vastag pántos melltartókkal lehetnek szexik a standon. 

 

Végül: az egyberészesről

Ne feledkezzünk meg a fürdőruhákról sem, ha nem is napozáshoz, de a homokos parton egy esti bulira kiváló öltözet lehet, és szédületes kínálatból válogathatunk. Jó magam a sportos és mini bikinik híve vagyok, de ebben az évben lenyűgöztek a fürdőruha tervezők! Pántok, csatok, őrületes dekoltázsok, frenetikus formatervezés, szín és mintaparádé teszi egyedivé és szerethetővé ezeket, az amúgy mostoha ruhakölteményeket.

 

Fitt tipp

Kollekció és korrekció

• Mindig maradjunk a jó ízlés határain belül!

• Ami nem látszik, az mindig izgatóbb!

•Egy ápolatlan köröm, a repedezett sarkak vagy a vörösre sült bőr látványa kiábrándító, bármilyen trendi is a fürdőruci.

 

Válassz a bőrszíned szerint!

Fiatalító fürdőruhák

 

Cirógatásra csábító, selymes, hibátlan bőrre vágysz? Azt szeretnéd, ha mások ilyennek látnák a tested a plázson? Nem csak a formád, a bőrszíned is fontos szempont a legjobb fürdőruha megtalálásakor! Segítünk!

 

1.Tél típus

Ha bőröd világos, rózsaszínes, hajad sötét, majdnem fekete, szemszíned pedig kék, vagy zöld, akkor a tél típusába tartozol.

 

Milyen legyen a fürdőruha?

Az erős, élénk, intenzív színek és a hideg színek állnak jól.

Tehát a sötétkék, a fekete, a sötétszürke, a türkiz, a pink, a sötétlila, az ezüst. A piros, a bordó és a fűzöld is jól mutat. Utóbbiak ugyan melegszínek, viszont élénkek, így gyönyörű kontrasztot adnak bőröddel.

 

2. Nyár típus

Ha bőröd világos, rózsaszínes, szemed kék, vagy zöld, hajad pedig szőke.

Milyen legyen a fürdőruha?

Hozzád szintén az élénk, hideg színek illenek, abból is a világosabb fajták. Viseld a fehéret, a világoskéket, a világos türkizt, az erősebb zöldalma színt, a pinket, az orgonalilát, a narancsot, a szürkét, az ezüstöt.

 

3. Tavasz típus

Ha a bőr sárgás, meleg tónusú, szemed színe zöld, vagy világosbarna, hajad színe közép árnyalatú, de nem vörös.

Milyen legyen a fürdőruha?

Leginkább a meleg, világos színek állnak jól, a hideg árnyalatoktól tartsd magad távol! Egyet kivéve: feketét bátran hordhatsz. Ne aggódj, azért a palett számodra is széles: törtfehér, vajszín, citromsárga, mogyoróbarna, homokszín, pasztellszínek – más néven fagyiszínek-, arany, narancs, barack, zöldes árnyalatú türkiz közül válogass. Ha ilyen színeket választasz fürdőruhád vásárlásakor, biztos lehetsz benne, bőröd gyönyörű arany-méz színűnek hat.

4. Ősz típus

Ha kreol a bőröd, barna a szemed, és barna a hajad, vagy vörösesbarna, akkor az ősz lánya vagy. Ám ha fehérbőrű, szeplős, vörös hajú vagy, akkor is ez az évszak illet.

Milyen legyen a fürdőruha?

Jelszó: minden, ami élénk és meleg. Ide tartoznak a földszínek, tehát a vajszíntől kezdve a rozsdabarnán keresztül a csokibarnáig, aztán az összes zöld, ami a földön (boltban) csak megtalálható, és a narancs, a vörös, a téglaszín, az arany, a citromsárga, a padlizsán, a rózsaszín.

 

Fitt tipp

Ha extrém módon kevered a hozzád illő színkombinációkat, vagyis pl. mintás fürdőruhát választasz, vagy a strandkiegészítők (táska, bizsu) válogatásakor is figyelsz a hozzád passzoló színekre, extrább a hatás!