Dollyt mindenki ismeri Magyarországon. A Dolly-Roll énekesnője két évvel ezelőtt még súlyfelesleggel küzdött, mára valami megváltozott. A részletekről a Marczibányi téri ökopiacon beszélgettünk.

 

Mit változtattál az életviteleden? Hogy tudtál megszabadulni a súlyfeleslegedtől?

– Közel két éve iszom a búzafű levét, ami csodát tett a szervezetemmel. Nem csak lefogytam, hanem a testem teljesen mentesült a mérgektől. Egy televíziós adásban hallottam először a búzafűről, mégpedig azt, hogy minden gyulladást megszűntet. Nagyon örültem, mert volt egy visszatérő köhögésem, ami nem akart sehogy sem elmúlni. Már fél éve szenvedtem tőle, így elhatároztam, hogy kipróbálom a búzafüvet. Elkezdtem inni, és legnagyobb megdöbbenésemre azt vettem észre, hogy három nap alatt már csillapodott is a köhögés. Fogyasztani nem azonnal fogyasztott. Volt egy rövid időszak, amíg szinte semmi észrevehető nem történt. Ezalatt indult be a szervezetemben a méregtelenítés. Rengeteg méreg jött ki belőlem. Elmentem külföldre, és amikor hazajöttem, akkor a saját tükröm előtt állva csodálkoztam, hogy teljesen másképp nézek ki. Innentől kezdve, mint az őrült, úgy ittam a fű levét. A kifacsart lének smaragdzöld színe van, sok-sok klorofillt tartalmaz, ami a növény „vére”, nagyon hasonló az emberi vérhez. Telíti a vért oxigénnel, ami ugye elengedhetetlen az élethez. Olyan élő enzimeket tartalmaz, amelyek a mi szervezetünkben is megtalálhatók, amikor megszületünk. Ezeket kapjuk vissza a búzafűtől. Tele van ásványi anyaggal, vitaminokkal. Nekem elmúlt a fejfájásom, ami gyerekkorom óta keserítette az életemet, az időszakos betegségek (influenza, stb.) miatt sem kell orvoshoz mennem. Nem fáradok el egy másfél órás koncert után, hanem még tovább énekelnék, és táncolnék.

Mit szoktál venni itt a piacon?

– Két éve minden szombaton kijövök ide, és bevásárolok. Megvannak a saját árusaim, akik már tudják, hogy hétről hétre mi az, amit hazaviszek. Venni szoktam; répát, zellert, bazsalikomot, paradicsomot, paprikát, szóval mindazt, ami egy háztartáshoz kell. Én egy hétig szinte csak azt eszem, amit itt a piacon megveszek. Sokáig még a kenyeret is innen vittem, mert itt biobúzából készítik. Nagyon szeretek ide járni, mert tudom, hogy itt olyan élelmiszereket vehetek, amik nem vegyszerekkel kezeltek, hanem abszolút bio minden. A rakott krumplit például úgy szeretem megenni, hogy egyik nap összeállítom, és csak másnap, összeérve fogyasztom el. Ezt sokáig nem tehettem meg, mert a krumpli másnapra megkeményedett és iszonyatos íze volt. Amit itt a piacon veszek, azt megehetem másnap is, mert ugyanolyan.

És a csírák? Látom, már elő is készítették neked.

– Nagyon szeretem őket, mert egy ilyen kis csíra mindent tartalmaz, amit a kifejlett növény, csak éppen koncentrálva. Olyan ez, mint mi emberek. Bennünk is sok minden van, amikor megszületünk, de ezek nagy részét elveszítjük a mérgek hatására. Ezért egészségesek a csírák, mert minden bennük van. Én nagyon szeretem a retket, és így egész évben ehetem csíra formájában.

Milyen csírákat veszel?

– Legjobban a napraforgócsírát szeretem. Annyira feldobja az embert, hogy este nem is szabad enni, tehát reggel kávé helyett ajánlható. Szeretem a mustárcsírát, a ruccolát, mindegyik nagyon finom és egészséges.

Ha most megkérnélek, hogy készíts el egy salátát a piacon lévő alapanyagokból, milyen lenne?

– Mindenképpen tennék bele paradicsomot, paprikát, raknék rá retekcsírát, egy kis mustárcsírát, napraforgócsírát természetesen, hagymacsírát, hogy jó íze legyen, egy kis fokhagymát, nem túl sokat, egy kis kecskesajtot, mert azt is szeretem. A tetejére pedig bazsalikomot. Egy órára betenném a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Mit innál hozzá?

– Feltétlenül ásványvizet. Van egy kedvenc italom, ami nyáron az egyik legjobb üdítő. A jól lehűtött ásványvízbe egy pár csepp citromlevet és egy nagyon kevés sót kell tenni. Egy-egy mentalevél is mehet a pohárba. Isteni!

H.ZS.