Ki? Kivel? Mikor? Hová? Az idei évet Merkúr, az utazók pártfogója uralja az asztrológiában. Amikor kedvező pozícióba kerül személyes horoszkópunkban, akkor keljünk útra. Ha arra kíváncsi, hová utazzon a nyáron, Merkúrtól talán még arra is választ kap, kivel?!

 

Kos

március 21. – április 20.

Amikor vakációzik, elsősorban melegre és nyugalomra van szüksége, de képtelen elviselni az unalmat. Szüksége van társaságra, kalandokra, de arra is, hogy tesztelje fizikai teljesítőképessége határait.

 

Kivel? A szervezett társasutazás nem elégíti ki Önt annyira, mintha egyedül, vagy a maga által összeválogatott ismerősökkel indul útnak. Ha vannak olyan barátai, akik az Ikrek, az Oroszlán, a Mérleg vagy a Nyilas jegyében születtek, feltétlenül velük töltse szabadságát, mert kitűnő kikapcsolódásban lesz része. Ha megelégelte a másokhoz való alkalmazkodást, bátran önállósítsa magát néhány napra, fedezze fel az ismeretlen tájat autóval! Ha tengerparton vakációzik, feltétlenül próbálja ki a szörfölést vagy a búvárkodást.

 

Ideális úti cél: Németország, Anglia, Vezúv, Alpok.

 

Ideális időszak: Június 29. és szeptember 4. között.

 

Bika

április 21. – május 20.

Ismeretlen, ám ínycsiklandozó ízek, különleges borok, friss le-

vegő, dimbes-dombos környezet, szelíd éghajlat, kényelem – ez az, amire egy vakációzó Bikának szüksége van. Mint útitárs, kevésbé mondható közösségi lénynek, nehezen illeszkedik be az új környezetbe.

 

Kivel? Egy érzékeny, gondoskodó Rákban vagy egy óvatos, megfontolt Szűzben tökéletes útitársra lelhet. Vegye ki a szabadságát júniusban, hiszen még mindig marad elég megtakarított pénze a bankban. Egészen biztosan csalogatja

a tengerpart, egy kényelmes családias panzió, a terített asztal lukulluszi örömei, és az otthonától távoli, bujaságot rejtő élvezetek. Az idei vakációt lehetőleg a természetben töltse, ahol csend veszi körül.  

 

Ideális úti cél: Toszkána, Kelet-Európa, Kréta, Tunézia.

 

Ideális időszak: Június 12. és 28. között.

 

Ikrek

május 21. – június 20.

Könnyen szóba elegyedik bárkivel: szellemes, lelkesedő és vonzó személyiség. Ha valaki ennyire lelkesedik az utazásért, mint Ön, tanuljon meg néhány nyelvet, vegyen részt külföldi nyelvtanfolyamon, és egyetemis-

taként menjen el idegenvezetőnek, így valóban alkalma lesz bejárni a világot.

 

Kivel? Sajnálatos, de a vakáción szerzett ismerősök aligha fognak kitartani Ön mellett, mert Ön is képtelen egy ember mellett megmaradni, vagy ugyanazzal a személlyel ugyanazon a helyen leragadni. A legjobb, ha nagyobb társaságban tölti szabadságát, kedvesét is vigye magával. Ha teheti, messzi egzotikus helyekre utazzon, ahol a táj cseppet sem hasonlít a megszokott otthonihoz, de ne ragadjon le egyetlen helyen.

 

Ideális úti cél: Teneriffe, Szardínia, Ibiza, Dublin, Versailles.

 

Ideális időszak: Június első harmada, július-augusztus.

 

Rák

június 22. – július 22.

Családszerető, hagyomány- és otthonkedvelő énjéből adódóan ritkán mozdul ki hazulról, általában beéri egy hazai gyógyfürdővel vagy egy kellemes vizű stranddal, különösen akkor, ha az egy szép, de nem túl távoli városban van. Noha a Rák vízjegy, ebben az évben megelégszik a Balatonnal, a tóparttal, egy szépségfarmmal, wellness-hotellel, de egy társasutazás vagy egy hajóút is kielégítheti veleszületett biztonságigényét. Ha kimozdul otthonról, kifejezetten szívesen keres fel olyan városokat, amelyek bővelkednek történelmi nevezetességekben, és ahol időutazást tehet a múltba. A nosztalgia ugyanis lételeme.

 

Kivel? Útitársként beválhat egy ínyenc Bika vagy egy határozott célokat követő Bak.

 

Ideális úti cél: Hazai vízpartok, Hollandia, Barcelona, Bali.

 

Ideális időszak: Szeptember.

 

Oroszlán

július 23. – augusztus 23.

Szereti, ha figyelnek Önre, csodálják és kiszolgálják: szóval így is utazzék, tökéletes oroszlán-stílusban. Olyan helyen érzi igazán jól magát, ahol napközben kedvére süttetheti a hasát, ahol élénk az éjszakai élet, és ahol a luxus iránti vágya is kielégül. Ám ha mindenáron Ön akar lenni a tengerparti sétány szépe, nyaralása nem pihentető vakáció lesz, hanem újabb stresszforrás. Az idei esztendő a rövid és a hoszszú távú utazásoknak egyaránt kedvez, legyen az utazás szerelmi, tanulmányi vagy üzleti célú. Ami pedig a romantikát illeti, utazásai során idén a szerelmi életét is felpezsdítheti, amire otthon közel sem lenne ekkora esélye.

 

Kivel? A Mérleg és a Nyilas pontosan tudja, hol vannak a legdivatosabb bárok, a legjobb éttermek – az Ön hetyke önbizalmát pedig egyenesen imádni fogja.

 

Ideális úti cél: Riviéra, Monaco, Genfi-tó környéke, Párizs, Prága, Róma.

 

Ideális időszak: Június 29-étől szeptember 5-éig.

 

Szűz

augusztus 24. – szeptember 23.

Sűrű erdővel borított hegyek, mély völgyek, egészséges és természetes alapanyagból készült ételek, tiszta környezet, semmi sokkoló meglepetés – ezek azok a feltételek, melyekre egy Szűznek szüksége van. Idén előtérbe kerülnek a külföldi utazások és a külföldi kapcsolatok, és valószínűleg nagy örömét leli majd bennük. Az év második felében egy egzotikus üdülőhely felé tartó repülőn találhatja magát, ám ha egy jógatábor vagy meditációs kurzus mellett voksol, valószínű, hogy megváltoznak a világról alkotott nézetei.

 

Kivel? Az Ön számára ideális útitárs két lábon járó mozgópatika, hiszen szüntelenül aggódik az egészségéért. Viszont a Rákban és a Bikában ötcsillagos útitársra bukkanhat.

 

Ideális úti cél: Fekete-erdő, Heidelberg, Törökország, Spanyolország, Görögország, honi gyógyfürdők.

 

Ideális időszak: Szeptember 5-étől 20-ig.

 

Mérleg

szeptember 24. – október 23.

Mivel a Jupiter, a távoli utazások planétája október végéig a Mérleg jegyében vendégeskedik, holtbiztos, hogy idén többet fog utazni. Jupiter tesz róla, hogy látóköre szélesedjen, és ennek az utazgatás az egyik legfontosabb módszere. Akár New Yorkban keresi fel a Modern Művészetek Múzeumát, akár Párizsban vesz részt egy kiállítás megnyitóján, vagy éppen a veronai arénában élvezi kedvenc operáját, egyszerre hódolhat művészi és szépérzékének. Természetesen szívesen sétálgat Párizs, Nizza vagy más elegáns városok utcáin, ahol büszkén viselheti a legújabb divat szerint összeválogatott ruháit, de Ausztria is megfelelő úti cél lehet, ahol isteniek a sütemények.

 

Kivel? Utazza be a világot egy szellemes Ikrekkel vagy egy bulizós kedvű Nyilassal, akivel boldogan vághat neki az éjszakának.

 

Ideális úti cél: Kína, Egyiptom, Sevilla, Franciaország, India, Anglia, Toszkána.

 

Ideális időszak: Június első harmada, szeptember utolsó harmada és október eleje.

 

Skorpió

október 24. – november 22.

Jellemző a Skorpióra, hogy kényszeresen keresi a szélsőségeket, az erejét és képességeit meghaladó kihívásokat. Egy túlélési tréning a dzsungelben, egy izgalmas tengeri hajókázás vagy egy-egy búvárkodással vagy barlangászkodással eltöltött nap többet jelent számára, mint két hét luxusnyaralás. Amikor nyaral, gondoljon az egészségére is: járjon szaunázni, ússzon vagy böjtöljön, de szervezete folyadékigényéről se feledkezzen meg. Napnyugtakor üljön ki a vízpartra, és engedje szárnyalni a lelkét. Hogy rossz idő esetén se unatkozzon, vigyen magával egy Baudelaire-kötetet vagy néhány thrillert – ám jól teszi, ha párjával mellőzi a pszichodrámákat.

 

Kivel? Megbízható, sziklaszilárd útitársai lehetnek a Bakok, a Halakkal pedig szinte misztikus lelki kapcsolatba kerülhet.

 

Ideális úti cél: Szardínia, Ázsia, Spanyolország, Horvátország, Florida.

 

Ideális időszak: Június 12-e és 28-a között, vagy szeptember 5-től 20-áig.

 

Nyilas

november 23. – december 21.

Az állatöv utazó nagyköveteként szinte a világ minden pontján azonnal otthon érzi magát. Jobban tud örülni az életnek is, mihelyt idegen környezetbe kerül. Ahhoz, hogy valóban csodálatos legyen az idei szabadsága, rendszeres mozgásra, sportolásra is szüksége van. Július közepe után az utazás egy olyan terület, melyet az Oroszlánban lévő Szaturnusz tálcán kínál Önnek. Augusztusban lesz alkalma arra, hogy iránytűjét messzi célpon-

tokra szegezze, de az sem kizárt, hogy idén szűkebb pátriája környékén utazik majd sokat. Mivel szinte minden Nyilas vallásos, úti programjából nem maradhatnak ki a régi templomok és a vallási kegyhelyek.

 

Kivel? A Bakokban gyakorlatias útitársakra találhat, a Mérlegek és az Oroszlánok pedig ugyanúgy imádnak szórakozni, akárcsak Ön.

 

Ideális úti cél: Prága, egy hazai lovastábor, Egyiptom, Bangkok, Róma, Svédország és Izland.

 

Ideális időszak: Június 29. és szeptember 4. között.

 

Bak

december 22. – január 20.

Mivel a legtöbb munkamániás a Bak jegyében született, nincs azon mit csodálkozni, hogy a Bakok nehezen szánják rá magukat a vakációzásra. Pedig egy kis hegymászás, egy mezei piknik, vagy egy öreg fa árnyat adó lombjai alatti olvasgatás feltöltené a napi munkában kimerült energiatartalékait. A magas hegyek embertpróbáló, de feledhetetlenül méltóságteljes világa élő mágnesként vonzza a Bakot. Mivel van némi tömegiszonya, utálja a tömeges turizmust, a zsúfolt strandokat és a hőséget, de szívesen ellátogat ókori városokba, ősrégi kastélyokba, híres múzeumokba. Ott aztán a szellemek – a királyoké meg a hercegeké, az ódon termek légköre áthangolhatja túlságosan is gyakorlatias beállítottságú természetét, és kedvezően hathat melankolikus kedélyére.

 

Kivel? Nyaralása során hagyja, hogy egy Bika hedonizmusa megfertőzze, ám ha felfedező-útra indul, mindenképpen egy Szüzet vigyen magával.

 

Ideális úti cél: Ausztria, Korzika, Olaszország, Dublin,

a norvég fjordok, Bretagne, Madrid.

 

Ideális időszak: Szeptember.

 

Vízöntő

január 21. – február 19.

Ön a repülés szerelmese, és azok az utazások, amelyekre október végéig vállalkozik, nem holmi egyszerű kiruccanások lesznek. A tanulmányutak vagy az üzleti találkozók, amelyeken részt vesz, az emberek, akikkel útjai során találkozik, fantasztikus tapasztalatokkal gazdagítják, amelyek kihatással lesznek egész életére. Könnyed, változatosságra vágyó természete nem engedi, hogy sokáig letelepedjen egy helyen. Mivel hamar elunja magát, pihenésének aktívnak kell lennie, és persze a barátokról se feledkezzen meg. Ezekkel a tippekkel ellátva tartózkodjék minél többet a friss levegőn, járja be a környéket, a szomszédos városokat, és kondícióját hosszabb kerékpártúrákkal igyekezzék megerősíteni.

 

Kivel? Életörömét az Ön körül nyüzsgő nyaralóvendégekkel, kiváltképp a Mérlegekkel és Nyilasokkal folytatott szellemes csevegésekkel tudná fokozni. Ha az Ön által kiválasztott üdülőhely legalább hétszáz méterrel magasabban fekszik a tenger szintjétől, tüdeje is profitálni tud a ritka hegyi levegőből.

 

Ideális úti cél: Portugália, a Húsvét-szigetek, Jamaica, Tibet, Stockholm, Mexikó, Berlin, Hamburg.

 

Ideális időszak: Szeptember és október első hete.

 

Halak

február 20. – március 20.

A vakáció az Ön számára kitörést jelent az egyhangú hétköznapokból. A romantikus és történelmi nevezetességekben bővelkedő helyeket Önnek találták ki, hogy csak példának okáért néhányat említsek: Tahiti, Normandia, Portugália, a görög szigetek, Bali, Róma. Egy igazi Halaknak minden megfelel, ami természetes közegéhez, a vízhez kapcsolódik: egzotikus hajóutak, lábfürdők, úszás, vitorlázás, búvárkodás és… az ivás. A trópusi tengerek színpompás víz alatti világa, a görög vagy római mondavilág, a régi civilizációk romjai, a romantikus halászfalvak épp úgy csábítják, mint Itália vagy Franciaország híres bortermő vidékei, de szerve-

zete hamar fellázad a stresszt kiváltó városlátogatások és a túlságosan hektikus nyaralóprogramok ellen.

 

Kivel? Egy Rákkal vagy Skorpióval összekötheti Önt a vízi-

sportok iránti rajongás.

 

Ideális úti cél: Barcelona, Kréta, Sevilla, Írország, Normandia.

 

Ideális időszak: Június 12-étől 28-áig, a november pedig gyümölcsöző üzleti utazásokat ígér.