A kismama- időszakban is legyünk igényesek a testünkre! Ez nem csak a kispapáknak öröm, a várandós önbizalmát is növeli. Rubint Réka a terhességi időszakot trimeszterekre osztja ( 1-3, 4-6, 7-9 hónap), s mindegyik szakaszban más gyakorlatokat mutat be.

 

Szakmai

Az első két időszakban főleg a combot, vádlit, feneket dolgoztatja meg, ezek az izmok vannak leginkább igénybe véve a terhesség alatt. A harmadik részben kiegészíti a sort a váll és hátizom erősítő gyakorlatokkal. Felhívja a figyelmet a helyes testtartásra, és a végén megnyújtja a megdolgoztatott végtagokat. Kiemeli az orvossal való folyamatos konzultálást, hisz minden másállapot más. Azt is figyelembe kell venni, hogy a hasunkban folyamatosan nő a „ kis súlyzónk”. Étkezési tanácsokat is kapunk: minőségi étkezéssel leszünk egészségesek, és eloszlatja a tévhitet, miszerint kettő helyett együnk.

Amit ígér: Ha betartod a diétát és napi fél órát mozogsz, akkor nem lesz semmi gond az alakoddal.

Amit hangsúlyoz: A torna ideje alatt a baba végig veled van, érezzétek magatokat jól mozgás közben.

 

Laikus

Második terhességem legelején került hozzám Réka kazettája. Irigykedve figyeltem a formás kismama domborulatait és gondoltam, kipróbálom. Könnyen végrehajtható, egész testet átmozgató edzésprogram található a kazettán, a terhességem alatt végig folytattam a megfelelő programot és sokkal jobban éreztem magam mint az első, „lusta” terhességemnél. Ahogy nőtt a pocakom, úgy lettek a gyakorlatok könnyebbek. Az étkezési tanácsok különösen jót tettek, hiszen fele annyit híztam a második gyerekkel!