A tavasz szélsőséges időjárása és a tél rombolása nem múlik el nyomtalanul. Bőrünk szárazan feszül, ajkunk cserepes, az összhatás és közérzetünk lehangoló. Jó lenne, ha azt tehetnénk amit a kígyó, amely időnként kisiklik elhasznált, tompa fényű bőréből és új, ragyogó külsőt ölt. Az ajánlatunk: egy kis wellness kényeztetés.

 

Ha eddig nem próbálta, éppen itt az ideje, hogy megtegye. Ne az újságok és reklámok unszolására, hanem saját magáért. Egy kísérletet megér, csak vigyázzon, mert könnyen rászokhat! Ha a bőrünkből nem is bújhatunk ki, az elhalt hámsejtektől megszabadulhatunk. Fegyvertárunk: egy hűsítő zuhany, amely kedvünket is felderíti, egy különleges szivacs, vagy egy jó minőségű bőrradír.

 

Legjobb, ha fürdőszobánk is a tengert idézi, amelynek kincsei – mint az algák, az iszap és a szivacs – sok-sok vitamint tartalmaznak, és a bennük rejlő hormonok megújítják a sejteket, növelik a bőr anyagcseréjét, tisztító és gyulladáscsökkentő hatásúak.

Állítólag a tenger közelében élőknek már a levegőbe kerülő alkotóelemektől is simább, selymesebb lesz a bőrük. A tengeri szivacsban apró mész- és kovakristályok vannak, amelyek fokozzák a vérkeringést.  

 

Az uborkarostokból álló dörzsiszivacs is csodákat művel, de egy egyszerű dörzsikesztyű is felpezsdít és megfiatalít. A krémek között is széles a választék, a jó minőségű bőrradír a dörzsiszemcséken kívül gyümölcssavakat is tartalmaz. Körkörös finom mozdulatokkal, mintegy 2-3 percig masszírozzuk a bőrbe a krémet, majd langyos vízzel öblítsük le.  

Hetente egyszer szánjon időt a bőrsimító és élénkítő akcióra. Utána, ha meglátja magát a tükörben, örömében kibújik a bőréből.