Kinek mi jut eszébe a csigáról? Van, akinek a házát hátán hordó gyermekmondóka hőse, másoknak a francia konyha ízei, de kevesen vágnák rá: a gépeknek egy olyan fajtája, amely egy csiga segítségével lehetővé teszi a folyamatos ellenállást. Pedig most éppen erről lesz szó! Ennek a géptípusnak a segítségével az ellenállás iránya változatosan alakítható.

 

 

A csigás rendszerek otthoni használatra is kiválóan alkalmasak, szinte minden izomcsoportot megdolgoztathatunk a segítségével. Átmenetet képez a gép és a szabadsúlyok között. Lássunk néhány gyakorlatot – a teljesség igénye nélkül –, amivel Kiss Heléna, a Szeress most sztárja is karbantartja idomait.

 

Lendítés hátra behajlított lábbal

Még egy gyakorlat, hogy ne ereszkedjen meg a popsink, vagy ha már megtörtént a baj, hozzuk helyre! Figyeljünk, hogy a gyakorlat közben a farizmaink is dolgozzanak, ne csak a combunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bicepsz

A felkarunk másik nagy izma a hajlításért felelős, ezt se kíméljük, hisz sok terhelés éri. Ahhoz, hogy még feszesebb legyen, használjunk nyugodtan nehezebb súlyokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lendítés hátra egyenes lábbal

Minden nő álma a formás popsi és a férfiszemeket vonzó izmos láb. Itt a megfelelő, egyszerű gyakorlat, és az eredmény szavatolt.