Egy ismerõsöm ismerõsének volt egy barátnõje. Szegényke jelentõs túlsúllyal rendelkezett. Minden fogyókúrát kipróbált már, hát, mert a Csernus doki állítólag mindenkit helyrerak, elment hozzá a rendelésre. Még el se mondhatta, mi a baj, a doki a csernusos stílusban odavágta neki: – Majd ha leadott húsz kilót, akkor jöjjön vissza.

 

Rettenetes volt – mondta az ismerõs. – Sírt szegényke, annyira megrázta a dolog…

 
Most kiderül, hogy mi, nõk hasonlítunk egymásra: kompromisszumokat kötünk, lelkizünk, görcsölünk, bután viselkedünk, öregítjük magunkat, félünk attól, hogy elhagynak, az örök nõi eszmények ellen teszünk és eszünk – hát ezért is nem fogyunk le. De lehetne ez másként… – mondja egy férfi, Csernus doki.
 
Úgy tudom, Ön férfi létére olvassa a nõi lapokat is, hogy jobban megismerjen bennünket.
CS.I.: Így van, és jó pár cikk elolvasása után kinyílik a zsebemben a bicska.
 
Miért? A férfi lapok jobbak?
CS.I.: Rengeteg botcsinálta vélemény, dezinformáció van ezekben a lapokban.
 
Például?
CS.I.: Miért gondolja a legtöbb ember, hogy szépnek lenni csak a külsõségek ápolását és megváltoztatását jelenti? Ez megnyilvánul egyes újságokban is. „Csábító vagyok“. „Tedd azt, ami neked jó“. És akkor itt van: újjávarázsolt mellek, halványított mosolybarázdák, arcplasztika, szépségmánia. Akárhogy is nézem, sok nõ figyelme a külsõségekre épül, fizikális változást kívánnak.
 
Persze, arra céloz, hogy több kell. Test és lélek: együtt. A fitt.info erre törekszik. Tudom, szereti a közmondásokat, szólásokat: szóval csak ép testben élhet ép lélek, és ez fordítva is igaz.
CS.I.: Azt kérdezem magamban: hát hölgyek, és mi van a rothadó belsõvel? Nem azt állítom, hogy a fizikai változás adott esetben nem fontos. Nagyon is fontos! Például amikor egy nõ megszül, és szoptatás után szeretné a mellét megcsináltatni, mivel az jelentõsen elvesztette eredeti alakját, és emiatt a nõnek kisebbségi érzése van… A nõk másik része azt mondja, hogy a természet teremtette ilyenre, hát fogadjuk el a melleket ilyennek. A férjem is fogadjon el így.
 
A hangjából érzem, utóbbi esetet tartja rosszabbnak.
CS.I.: A második esetbõl következhet a mamma-effektus.
 
Vagyis az anyját látja a férj a feleségében, és a szeretõt máshol keresi.
CS.I.: Pontosan! Ilyenkor azt mondja a férfi: „Hogy én az asszonnyal lefeküdjek? Na ne viccelj. De hiszen õ a gyermekeim anyja! Hát hogy feküdjek le én egy anyával? Nem, nem. Én õt tisztelem. Ezért aztán a gyönyörû barátnõmmel fekszem le!“
 
… aki szép, fiatal, és biztosan fogyókúrázik.
 
SZINTE EGYFOLYTÁBAN NEM ESZNEK
 
A környezetében fogyókúráznak a nõk?
CS.I.: Sokszor látom, hogy csak csipegetnek, szinte egyfolytában nem esznek, de az eredményét, hogy formásabbak lennének, azt már ritkábban látom.
 
Annyi nõnek csõdöl be a fogyókúrája. Ilyenkor aztán felmentik magukat, hogy nem bennük van a hiba, hanem a divatos fogyókúra a rossz. Ön szerint genetika ide vagy oda, nyilván abban a nõben van a hiba, aki nem fogy.
CS.I.: Aki nem rendezi el a belsõ démonjait, az feleslegesen fektet energiát a fogyókúrájába. A test és a lélek egyensúlyára kell törekednünk. Tehát a fogyókúra hasznos, de emellett a lélek csiszolása is nagyon fontos. Aki ezt nem párhuzamosan csinálja, az jojó-effektust ér el. A két oldal, a külsõ és a belsõ közötti összhang megtalálása a fontos.
 
Ebben Ön szerint is segít a sport?
CS.I.: Persze. Kikapcsol, levezeti a fölösleges energiát, a sport jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt.
 
ÉRZEM AZ IZMAIMAT ESTE
 
Mit sportol?
CS.I.: Teniszezgetek.
 
Úgy mondta, mint az a profi, aki amatõrnek akarja beállítani magát, aztán a meccsen mindenkit végigver. Ön meglepõ „játékos“.
CS.I.: Annyira azért nem vagyok jó, de szeretem a teniszt. Nézni is, és csinálni is.
 
Miért?
Hogy érezzem az izmaimat este.
 
A PUHA FENÉK SZERELMESE?
 
A nõk hogy vannak a mozgással?
CS.I.: Megkeresett egyszer egy csaj, aki fennen hangoztatta, hogy õ mennyire fejlõdik belülrõl, de a mozgást nagyon elhanyagolta.
 
És mit mondott neki? Olyasmit, hogy Hölgyem, fusson le négy kilométert, aztán jöjjön vissza?!
CS.I.: Az üzenet tulajdonképpen ez volt.
 
De hogyan mondta meg?
CS.I.: Hát valahogy így: „Hölgyem, a belsõ fejlõdés az kétségtelen… Azonban amikor a kedvese megfogja az Ön puha fenekét, akkor Ön érezni fogja a belõle kirobbanó vágyakozást?“
 
Ezt tulajdonképpen szépen mondta. Mit szólt a nõ?
CS.I.: „Ööööö… lehet, hogy igaza van.“
 
ÖRÖK FIATALSÁG SZINDRÓMA
 
Aztán vannak a szépségmániás nõk.
CS.I.: Gazdagok és szépek. Az amerikaiaktól indult el a plasztikázás mániája, és bizony, azt látom, hogy a húszas éveikben lévõ lányok ezt már aktívan használják. Injekciókúrák, mellplasztikák, kis arcfelvarrás, zsírleszívás. Sajnos, sajnos, ez a trend manapság. Az örök fiatalság hajhászása a mai fogyasztói társadalom velejárója. De ha csak a külsõség van, ha a lélekkel nem foglalkozunk, nem jutunk el a valódi szépségig.
 
Az Ön kedvese milyen?
CS.I.: Milyen? …mint a könyvem borítóján a nõalak.
 
Tudom, ez egy teszt. Nézd meg a borítót, és amit gondolsz arról a sokértelmû nõrõl, az vagy magad, mert mindenki önmagából indul ki. Egy interjújában felfedte ezt a rejtvényt. Szóval, milyen az a nõ, a könyve borítóján és az életében?
CS.I.: Sugárzik.
 
És a többi nõ? Mi a többiekkel a baj?
CS.I.: Nincs mindegyikkel bajom. Vannak, akik az utcán egyenes tartással járnak, láthatóan kiegyensúlyozottak. Az ebben a világban élõ nõk döntõ többségén azonban az látható, hogy az illetõ a félelmeinek a görcse, miközben játssza a szépet, és erõsnek akar látszani. Talán meg is lenne a szép fizikum, melynek megtartása érdekében nap mint nap vért izzad, közben retteg, hogy a gazdag pasija talál egy nála szebb, fiatalabb, szexisebb nõt.
 
De hát nem ez fordul elõ az esetek jó részében? Ma már nincsenek álompárok, csak rövid ideig, mert vagy összeszürkülnek, vagy elválnak.
CS.I.: Hát ezért mondom én, hogy ne görcsöljön a nõ, mert ha görcsöl, öregnek, és csúnyának fog látszani – már fiatalon! És pontosan az következik majd be, amitõl mindig is rettegett.
 
Az ismerõsöm a minap találkozott a túlsúlyos ismerõsével, és alig ismert rá. Lefogyott. Felhozta neki a dokit, haragszik-e még rá, ilyesmik. – Á, dehogy! Hát hogy haragudna az ember arra, aki egy mondatával gyógyított és fogyasztott?!  
 
Kovács Boglárka