Új hónap, új kihívások, új lehetőségek, új sportok, új szerelmek! Mit kínálnak Neked a csillagok az év harmadik hónapjára? Csak olvass tovább és megtudod, hogy mely területen várnak rád sikerek, s melyeken kudarcok.

 

Kos (03. 2l-04. 20.) Nehezen kivédhető intrikák, pletykák ellen kell védekezned, de több izgalmas bulira vagy rendezvényre kapsz meghívást, ami biztosítja számodra a lehetőséget, hogy új ismeretségeket köss és üzleti szempontból is hasznos kapcsolatokra tegyél szert. Facér Kosok életében egy régi barátság könnyen átcsaphat szerelembe, de az országutat ne téveszd össze a Forma 1. pályával, mert formátlanná válhat a járgányod. Közeleg a tavasz, és ez magával hozza, hogy mozgásigényed fokozódik. Minden testmozgás egészséges, még a hó- vagy gördeszkázás is. De fordíts fokozott figyelmet a testi épségedre, mert egy óvatlan vagy rossz mozdulat – különösen 11-e és 18-a táján súlyos sérülésekhez vezethet.

 

Bika (04. 21-05. 20.) A Bikák számára ebben az időszakban elsősorban a többi emberrel való érintkezések fontosak, valamint az értékességnek és önbecsülésnek az az érzése, amit a közös tevékenységekben való részvétellel szereznek. E tevékenységekbe a család és az üzlet éppúgy beletartozik, mint a hobbi vagy a klubok – lényegében minden olyan terület, ahol másokkal együttműködve valami közös cél érdekében dolgozhatsz. 12-én és 14-én olyan megállapodásokat köthetsz, amelyekkel javíthatsz anyagi helyzeteden, ráadásul arra is büszke lehetsz, hogy egy komoly üzletfél jár a nyomodban. Adj neki esélyt, ám ha túl keveset mozogsz, a káros salakanyagok tovább bent maradnak szervezetedben. Ez utóbbin segíthet a nyirokmasszázs.

 

Ikrek (05. 21-06. 21.) Fogadd meg, hogy soha semmit nem kotyogsz ki munkahelyi főnöködről vagy közvetlen munkatársaidról sem – olyan közegben, amely kapcsolatban lehet a munkahelyeddel. A hónap végén biztosítsd magadnak befolyásos barátok támogatását, így juthatsz jól fizető megbízásokhoz. Most mondok valami jót is: 6-a után a kisujjadat sem kell megmozdítanod egy Mérleg vagy Vízöntő meghódítására. A kommunikáció viszont már komoly gondot okozhat. Hajlamos lehetsz kiszínezni a valóságot – amivel csak elidegeníted magadtól partneredet. Akinek stresszben bővelkedő munkája van, azon ez meg is látszik. Hogy a mindennapi stresszel könnyebben megbirkózz, segítenek a lazító gyakorlatok és a sok mozgás a friss levegőn.

 

Rák (06. 22-07. 22.) Egyik rokonoddal vagy hitveseddel a közös vállalkozásod könnyen zátonyra futhat, de felvételt nyerhetsz egy jó nevű felsőoktatási intézménybe, csábító ajánlatok érkeznek külföldről, tanulmányútra vagy új állásra van kilátás. Ha nem adod túl olcsón magad, 25-e táján munkád a vártnál nagyobb anyagi sikert hoz, de az irigyek és a haszonlesők száma ugrásszerűen nő. Tapasztalhattad már elégszer, hogy minden legális bevétel után adóznod kell, ezért óvakodj attól, hogy felhívd magadra a hatóság figyelmét. Ha fontos vizsgák, tárgyalások szerepelnek a márciusi programban, fontos, hogy idegeid jól bírják a terhelést. Ennek érdekében olyan ételeket kell fogyasztanod, amelyek jótékonyan hatnak idegrendszeredre. Különösen a teljes őrlésű gabonafélékből készült barna kenyér és a müzli hasznos, mert sok idegrendszert erősítő B-vitamint tartalmaz.   

 

Oroszlán (/07. 23-08. 23.) Annak ellenére, hogy kevesled a fizetésedet, nem bújhatsz ki az újabb szakmai kötelezettségek alól. Amikor hatalomról vagy pénzről van szó, ebben az időszakban némi bizonytalanságot árulhatsz el, mivel soha nem érzed úgy, hogy e kettőből elegendővel rendelkeznél ahhoz, hogy teljesen független legyél vagy biztonságban érezhesd magad. A társaddal szembeni túlzott elvárásaid sokat árthatnak magánéleted harmóniájának. Nemcsak hűséget és feltétlen lojalitást vársz el a párodtól, hanem arra is igényt tartasz, hogy a másik megadja neked a királynak járó tiszteletet. Nem gondolod, hogy ez az “én vagyok a király” szemléletmód éles ellentétben áll társad alapvető igényével: az egyenjogúsággal?! Ha nehezen tudsz ellenállni az édességeknek, fogyassz erős paprikát, borsot; ezek a csípős ízű fűszerek csökkentik az édesség iránti vágyakozásodat.

 

Szűz (08. 24-09. 23.) Családi és szakmai kapcsolataid zavartalan működtetéséhez bizony oda kell figyelned mások véleményére, és ha bármi nézeteltérés adódik, keresd a legbarátságosabb megoldást, ahelyett, hogy szőnyeg alá söpörnéd mindazokat a problémákat, amelyek az esetleges sértődést előidézték. Egészségi problémák esetén nagy ívben kerüld a természetgyógyászokat, a sarlatánokat, s a téves diagnózist elkerülendő, akár több szakembert is keress fel. Gyakori idegeskedés esetén ideális “idegi táplálék” az A-, az E-, a B1 és a C-vitamin. Ezek megtalálhatóak a hüvelyesekben, a zöld színű zöldségfélékben, a halakban, illetve a gyümölcsökben.  

 

Mérleg (09. 24-10. 23.) Mivel a Mérlegeket nem faragták keményfából, gyakran szorulnak kollégáik és környezetük segítségére. Ám ha sikerül munkára fognod alkotó fantáziádat, anyagi téren nem lesz okod panaszra. Születési jegyed sajnos nem látott el strapabíró idegrendszerrel, ezért mostanában lehetőleg olyan tevékenységekkel foglalkozz, amelyek nem kavarnak fel. Magánéletedben, párkapcsolatodban hallgass a megérzéseidre: kitűnő intuíciód segítségedre lesz a megfelelő partner kiválasztásában.

Az a személyiségvonásod, hogy túlságosan is alkalmazkodsz másokhoz a konfliktusok elkerülése, lelki békéd megőrzése érdekében, a hónap végén kellemetlen fizikai tünetek, például fejfájás okozója lehet.

 

Skorpió (10. 24-11. 22.) Ez az időszak arra jó, hogy sokkal hatékonyabban gyümölcsöztesd kreativitásodat, de a szerencsejátékok is hozhatnak kisebb-nagyobb nyereményt. Bár lesznek pénzt hozó ötleteid, hozzátartozóidnak a luxus iránti feltűnő vonzalma hamar lelapíthatja a bukszádat. Minél erősebb a munkahelyi nyomás, annál inkább igyekszel elvonulni otthon. De néhány erotikus meglepetés alkalmas arra, hogy figyelmedet a munkahelyi nehézségekről a párod felé terelje. A rendszeres alkohol- vagy gyógyszerfogyasztás enyhébb-komolyabb májkárosodással járhat. A következő élelmiszerek viszont javítják a máj működését: hajdina, sárgarépa, gesztenye, cékla, savanyú káposzta és a barna rizs.

 

Nyilas (11. 23-12. 21.) Gyakran veszekszel partnereddel, rokonaiddal a házimunkák megosztásán, ezért bölcsen tennéd, ha a másik legorombítása helyett azokról az érzéseidről beszélnél, amelyeket a viselkedése váltott ki belőled. Ha sikerül megúsznod a családi perpatvarokat, a legszebb oldaláról mutatja magát az élet. 6-a után semmi sem akadályozhat meg abban, hogy csábítási technikádat illetően lekörözd Don Juant vagy Donna Juanát. Márciusban elképzelhető, hogy a hálószobádban lévő elektromos berendezések zavarják a nyugodt alvást. Ha gondjaid vannak az elalvással, ne tarts a hálóban tévét, semmiféle elektronikus kütyüt, mert ezek még kikapcsolt állapotban is elektromos sugárzást bocsátanak ki.    

 

Bak (12. 22-01. 20.) Mostanában szokatlanul élénk fantázia jellemzi a Bakokat. Egy fantasztikus ötletről, amelyet eddig jegelned kellett, márciusban kiderülhet, hogy aranyat ér. Segítőkészséged, mások iránti figyelmességed lehetővé teszi egy harmonikus munkahelyi légkör kialakítását, amelyben mindenki jól érzi magát. Életed az utóbbi időben alaposan felpörgött, ezért a tavaszi fáradtság szervezeted normális reakciója a megnövekedett szellemi és munkahelyi terhelésekre. Még ha nehezedre is esik a hektikus időbeosztás miatt, szoríts magadnak időt a rendszeres testi aktivitásra. A torna, a kocogás vagy az ugrókötelezés felgyorsítják a véráramlást és erősítik az immunrendszert.

 

Vízöntő (01. 21-02. 19.) Egy kapcsolat egyensúlya 11-ike táján fölborul, és nem marad más hátra, mint az istenhozzád. Ha nem akarod elveszíteni őt, éreztesd vele, hogy kívánod. Legkevésbé ő fog elítélni azért, ha egy kicsit követelőzőbb leszel az ágyban. Márciusban várt és váratlan kiadások boríthatják fel a terveidet, ám a hónap közepe remek időszak arra, hogy fizetésemelést kérj, vagy megszerezz egy jobban fizető munkát. A Vízöntőben lévő Vénusz arra ösztönöz, hogy feldobd a ruhatárad, az Ikrekben vendégeskedő Mars hatására pedig felrántod az edzőcipőt. Mivel hajlamos lehetsz az allergiára, állj ellen a kísértésnek, hogy szüntelenül új kozmetikai termékeket próbálj ki.

 

Halak (02. 20-03. 20.) Hivatásodban könnyen haladsz előre, még a munkahelyi konkurenciaharc sem gyengíti pozíciódat. Olyan emberrel találkozhatsz 9-e vagy 14-e körül, aki segít valóra váltani a karrierről szövögetett álmaidat. Némely Halak mindig talál sérült, keserű partnert, akit “meg lehet menteni”. Félő, hogy márciusban újból olyan társat szemelsz ki magadnak, aki elfogadja az érzelmeidet, ám eszébe sem jut, hogy viszonoznia kellene. És ez mindaddig így fog menni, amíg hagyod magad kihasználni. Nem ártana ellenőriztetned műszaki cikkeid állapotát, és csökkenteni a hasnyálmirigyedet erősen megviselő élelmiszereket: a cukrot és a fehér lisztből készült termékeket.

Papp Gréti

Papp Gréti