Szerencse vagy teher? Olimpiai bajnok édesapa és ugyancsak sikeres úszónő édesanya gyermekeként sportkarriert építeni nem egyszerű feladat. Csipes Tamara fiatal kora ellenére már az ifjúsági EB aranyérmese kajak 500-on és 1000 méteren. Egyelőre párosban és egyéniben is verhetetlen! És ez még csak a kezdet!

 

CSALÁDI VONÁS
Csipes Tamara családjában a sport a hétköznapok része. Édesanyja Orosz Andrea úszó, édesapja, Csipes Ferenc kajak négyesben szerzett olimpiai aranyat. Úgy tűnik, a következő generáción a sor.
 
Egy fiatal lány értékrendszerét akarva-akaratlanul is befolyásolja az, amit a szülei mutatnak neki. A pályaválasztás nem kényszer, de ki tudna ellenállni, ha a sport szeretete tehetséggel is párosul. Kimagasló teljesítményükkel a szülők motivációból és kitartásból mutattak példát a gyerekeknek. Nem meglepő tehát, hogy Tamara is a kajak mellett döntött. A támogatás magától értetődő, miután Csipes Ferenc lett a lánya edzője is.
 
„Megtanítom Tamarát arra, amit tudok! Mivelhogy apa és edző vagyok egy személyben, így a kapcsolatunk elég összetett! Soha nem álmodoztam arról, hogy a lányomból sportoló lesz, egyszerűen így alakult az élet, és ki tudja, még egy nap lehet, hogy drukkolhatok az unokámért is!”
 
(A teljes cikket elolvashatod a fitt.info magazin április-májusi számában!)