Már az előjelekből látszott, hogy minden körülmény adott ahhoz, hogy a Gatorade-Fitparádé közönségsiker lesz. Kósa Lajos polgármester úr – aki nélkül a rendezvény nem jöhetett volna létre – elégedetten nyugtázta, hogy évről évre egyre nagyobb közönséget vonz a profik Európa-bajnoksága.

 

A verseny fővédnöke dr. Deutsch Tamás is tiszteletét tette az elődöntőkön. Az IFBB Profi Bodybuilding, Fitness és Forma kategóriákban 13 ország csaknem ötven versenyzője, köztük öt magyar sportoló is képviseltette magát az egésznapos rendezvényen. Délelőtt zajlottak az elődöntők, este hattól a döntők. Az Eb csúcspontját a testépítők szabadgyakorlata jelentette, mert a közönség tombolt örömében. Láttunk breaket, csokoládészínű tűzoltót, electric boogie-t de romantikus acéltestű gladiátort is.

 

Fitnessben Stacy Simons (USA) megvédte a tavalyi aranyat, második Klaudia Kinska (Slovakia), harmadik Tanji Johnson (USA), Óváry Eszter kitűnő formáján sokan elcsodálkoztak. A pindurka közönségkedvenc az ötödik helyen végzett.

Fitnesz Formában első lett Aleksandra Kobielak (Poland) maga mögé utasítva Jaana Kotkansalot (Finnland) és Lisbeth Halikka (Finnland). Furján Gabriella, aki   újonc profiként első versenyén Esztihez hasonlóan a top ötben végzett. Ők ketten a magyar profi fitness eddigi legeredményesebb versenyzői, akik jövőre akár a dobogón is végezhetnek.

 

A verseny után az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőben folytatódott a Vip party. Voltak, akik koktéloztak, akadtak, akik fürdőruhában a medencékben hűsöltek.

 

A Fitparádé folytatódik. Jövőre nyárnyitó eseményként június első hétvégéjén a bodybuilding, fitness és forma versenyzők Mekkájává válik Debrecen, a Fitness City.