Fókuszban a Hypoallergén termékek

Bittera Tamás, az EVM Rt. vezérigazgatója elmondta, hogy pusztán a régről ismert márkanév nem elég ahhoz, hogy helyt álljon a vállalat a piaci versenyben. Az ez évben megújult Caola termékcsalád, valamint a Bip mosószer család piacra dobása a megújulási folyamat állomásait jelzik.

 

A márkák sikeres megújulását és mai erejét bizonyítja, hogy az EVM Rt. három márkája, a Caola, a Bip és az Ultra is elnyerte a Superbrand* minősítést.


A Caola Hypoallergén termékek az érzékeny bőrűek számára kialakított, bőrgyógyászatilag ellenőrzött készítmények, amelyek a mindennapi testápolás nagyobb kényelmét szolgálják az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének (ABOSZ) ajánlásával. Szintén az ABOSZ közreműködésével került kifejlesztésre a Bip Hypoallergén mosogatószer és öblítőkoncentrátum.


A világ legjobbjai között a Gellért, a Kempinski

A Travel+Leisure (T+L) tekintélyes és népszerű amerikai utazási magazin toplistáján a világ harmadik legjobb, szállodához kapcsolódó fürdője a Gellértfürdő lett, Budapestet   a harmadik helyre sorolták az   úgynevezett „olcsó városok” kategóriájában. A budapesti Kempinski Hotel Corvinust   Európa legjobb üzleti szállodái között tartják számon.


Gazdára talált a Marionnaud-kék Nissan

A DívaCenter néven működő parfüméria hálózat egy évvel ezelőtt csatlakozott Európa piacvezető luxuskozmetikai láncához, a francia tulajdonban lévő Marionnaud Parfumeries-hez. A névváltás egy éves szü­letésnapját megünneplendő kiemelten kezelték a Nissan nyeremény akciót. Fortuna istenasszonya Füredi Anikónak kedvezett, aki régóta megbecsült törzsvásárlója a parfümériának.

 

Egyre népszerűbb a sajtfogyasztás Magyarországon

A Magyar Sajtklub becslései szerint a sajt népszerűsége jelentős mértékben nőtt Magyarországon: 1989 és 2003 között 22 %-kal emelkedett. A kutatás eredménye is alátámasztotta, hogy a magyarok számára a sajtfogyasztás élvezetet jelent. Amikor a fogyasztókat megkérdezték, hogy mi jut eszükbe a sajtról, legtöbben a sajt finom ízére, illatára, jó minőségére asszociáltak.

 

Táplálkozás és testmozgás a szünidő ideje alatt

Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) elnöke azt javasolja, hogy az egészséges táplálkozás irányelveit érdemes az ünnepekkor is betartani, és ügyelni a nyersanyagok kiválasztására, a helyes étkezési ritmus betartására! A karácsonyi asztalról nem hiányozhatnak az édességek sem, de ezeket is el lehet készíteni egészségesebben. A lényeg, hogy részesítsük előnyben az alacsony zsírtartalmú élelmiszereket, élelmi anyagokat (például vajas krémek helyett használjunk pudingokat vagy főzött krémeket), használjunk sütésnél, főzésnél teljes kiőrlésű lisztet és minél kevesebb zsiradékot, ügyeljünk a cukor arányára. Gyümölcs és zöldség feltétlenül legyen az ünnepi asztalon.

 

Ne gyújts rá világnap!

Dobrev Klára a Ne gyújts rá világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet, hogy a szülők, az óvónők és a pedagógusok felelősek azért, hogy a mai gyerekek később felnőttként egészségesek legyenek, és szerepük van abban is, hogy miként viszonyulnak majd saját egészségükhöz. A miniszterelnök felesége szerint egy sor olyan ártalom éri a gyerekeket, amelynek a felnőttek nem tulajdonítanak jelentősséget, ilyen például a dohányfüst. A nemzetközi ifjúsági dohányzásfelmérés adatai szerint azok a gyerekek, akiknek szülei dohányoznak, nagyobb eséllyel válnak dohányossá felnőtt korukban, mint a nem dohányzó szülők gyermekei – mutatott rá. Hozzátette: a felnőtteknek amellett, hogy odafigyelnek ezekre a hatásokra, jó példát kell mutatniuk gyerekeiknek.