Az ország a Z+, később a Viva zenecsatorna arcaként ismerte meg. Nem is olyan rég szinte minden este láthattuk őt az egyik nagy kereskedelmi csatorna valóságshowjának, a Való Világ 3-nak a háziasszonyaként, mostanában a reggeli ébredésünk első színfoltja is ő lett.

 

Mi az ami végleg meggyőzött, hogy neked a televízióban a helyed?

A Z+-nál kezdtem a „pályafutásom”. Egy országos casting alkalmával választottak ki a műsorvezetői posztra. Eleinte nem is vettem komolyan a munkát, legalábbis nem úgy, hogy belehalnék, ha nem lenne. Aztán azon vettem észre magam, hogy évről-évre komolyabbra fordul a helyzet, egyre jobban szeretem, amit csinálok és már nem is tudnám elképzelni az életemet nélküle.


A nagy egymásra találás ellenére mégis jogi egyetemre mentél. Ennek mi volt az oka?

Talán a kíváncsiság. Nem mondhatom, hogy könnyen ment, sőt. Az utolsó három évem azzal telt, hogy nappal dolgoztam, éjszaka pedig tanultam.


Használod a doktori címed az életben?

Nem. Sem a doktori címem, sem a szakmai végzettségem nem használom. Talán, ha nem a médiában dolgoznék… De ez mára már szinte elképzelhetetlen számomra.


Hogy érzed, változtál mióta beszippantott a média?

Ezt leginkább a környezetemben élőktől kellene megkérdezni. Én úgy hiszem elég jó a kapcsolatom a családommal, és biztos hátteret jelentenek. Ha ez megvan, akkor nem eshet nagy bajom.


Milyen tapasztalataid vannak, kiálltak melletted a barátaid a nehéz időkben is?

Szerencsésnek mondhatom magam. Talán nekem van a világon a legjobb barátom. Az egyetemen ismertük meg egymást, és ő az az igazi barát, akit éjjel-nappal felhívhatok, ha boldog vagyok, vagy ha bánat ér.


Hogyan telik egy átlagos napod?

Nem unatkozom. Reggel fél ötkor ébredek és irány a rádió. Ha végeztem, vagy akad valami elintéznivalóm, vagy interjút adok, fotózásra megyek stb.


Sikerült már beilleszkednek a reggeli ébresztők csapatába?

Úgy érzem, teljes mértékben elfogadtak. Nekem ez óriási megtiszteltetés, hogy ilyen nevektől tanulhatok, mint Tomas Grande (Nagy Tamás) vagy Kaldenecker Antal.


Hogy birkózol meg a hajnali kelésekkel?

Az elején még nagy volt a szám. Reggelente, mikor felkeltem belebújtam a kis ruhámba, tűsarkú csizmámba. Bent a lányok mondták, hogy kíváncsiak lesznek rám, hogy néhány hét múlva is bírom e tartani ezt a fittséget. A fiúkat többször elnéztem, hogy melegítőben járnak be dolgozni. Úgy látszik nálam is elérkezett a mélypont. Egyik reggel arra ébredtem, hogy meghalok, ha most még foglalkoznom kell magammal. Belebújtam a melegítőmbe és ezzel a dolog részemről el is volt intézve. Akik már „öreg rókák” mondták, hogy hosszabb távon nem bírja a szervezet a korán kelést. Kezdem érezni, hogy igazuk van. Lehet, hogy beiktatok délutánonként én is egy kis pihenést.


Mi az, amit a legjobban szeretsz a televíziózásban?

Már a Vivánál is az volt a legizgalmasabb, mikor élő adást vezettem. Olyankor minden mozdulatod, megnyilvánulásod fontos. Legutóbb a Domino Day élő közvetítése volt, amire örömmel emlékszem vissza. Szujó Zoli kollégámmal is remek volt együtt dolgozni. Nagyon szeretem, hogy az élő adásban nincs ismétlés, ott magamat kell adnom.


Magánéletedben üzletasszonyi teendőket is el kell látnod. Mennyire szorult ez a háttérbe az utóbbi időben?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden nap be tudok menni az üzletbe, de szerencsére van segítségem, akiben megbízhatok, és akire számíthatok.


A tv-ben stylistok lesik minden mozdulatod. A divat mennyire van hatással a hétköznapjaidra?

Szeretem a szép dolgokat, de az ízlésem nem mindig egyezik meg azzal, ahogy a műsorokban öltözöm. Tudomásul kell vennem, hogy a tv-ben az a fontos, hogy jól mutasson az ember a képernyőn. A magánéletemben én döntöm el, hogy mikor, hogy szeretnék kinézni.


Több helyen olvashattuk rólad, hogy nem voltál kibékülve a testeddel. Sok nő, na meg férfi nem is érti miért. Szép és jó alakú nő vagy, akkor mi nem stimmelt?

Szerintem nem találni olyan embert, aki száz százalékig elégedett lenne a testével. Ezzel én sem voltam másképp. Volt rajtam néhány fölösleges kiló, amiktől végre sikerült megszabadulnom. 3-4 hónap alatt leadtam 12 kilót.


Sok nőtársad érdekelné, hogyan sikerült megszabadulnod a kellemetlen kilóktól?

Rém egyszerűen. Létezik egy fogyókúrás készítmény, a 7-17. Néhány hétig reggeltől délután ötig csak azt ittam. Öt után már engedélyezett volt a rendes étel is, persze itt nem a csülökre gondolok pékné módra. Egy hét után azt vettem észre, hogy szinte csak úgy folynak le rólam a kilók.


Nehéz elképzelni, hogy minden megerőltetés nélkül túlélted ezt a tortúrát. Nehéz volt?

Így visszagondolva nem igazán. Nem volt rossz íze a fogyókúrás szernek, és elvette az étvágyam, úgyhogy nem volt kínszenvedés.


Általában a fittnessz guruk ellenzik az effajta fogyókúrás módszereket, mert egészségtelen és mert jo-jó diétához vezet.

Én vagyok talán erre az élő példa, hogy nem így van. Az igaz, hogy nagyon szerencsés alkatom van, amit az egykori balettnak és a műugrásnak is köszönhetek. Tudom, hogy ez nem marad így az idők végezetéig, de amíg lehet húzom, hogy újra mozognom kelljen.


Mióta lefogytál jobban odafigyelsz arra, hogy mit és mikor eszel?

Összességében nem igazán. A nagymamám és anyukám is irtó jól főznek „sajnos”. Bizonyos téren szerencsésnek mondhatom magam, mert annak ellenére, hogy régebben sportoltam, mostanában egyáltalán nem jut rá időm, és mégis sikerül tartanom a súlyom.


Mi az a dolog, amire mindig ügyelsz a szépségeddel kapcsolatban?

A bőröm. Ezt gondolkodás nélkül mondhatom. A leges legfontosabb, hogy egészséges és ápolt legyen. Kedvenc időtöltéseim egyike, hogy járom a parfümériákat és végig próbálom az össze testápolót, kézkrémet, szemránckrémet, bőrradírt, és mindent, amit csak arra találtak ki, hogy szebbé tegye a bőrünket. Egy egész garmada sorakozik a fürdőszobámban. Néha úgy érzem ez már egy mánia nálam, de nagyon élvezem.


Szoktad váltogatni a parfümjeidet, vagy általában egy jól bevált illatot használsz?

Más illatot használok tavasszal és nyáron és mást ősszel és télen. Mikor melegebb van, inkább a könnyedebb illatokat kedvelem, a hideg évszakokban pedig az intenzívebbeket.


A napod nagy részét az autódban töltöd, éled. Mi a legfontosabb szempont, amire figyelsz egy autó vásárlásánál?

Nem vagyok híve a kis autóknak. Nekem egy nagy ezüst coupe autóm van. A legfontosabb az, hogy biztonságban érezzem benne magam, kényelmes és gyors legyen.


Az életed is nagy rohanásból áll. Belefér azért néha egy kis kikapcsolódás, nyaralás?

Szeretek utazni, de hát ki nem? Nekem nagy szerencsém volt, mert anyukám egy igazi világutazó, aki igyekezett mindenhová magával vinni minket. Neki köszönhetem, hogy eljutottam Indiába, Tibetbe, Nepálba és még számos gyönyörű egzotikus országba.


Van valami különleges vágyad?

Lehet, hogy kicsit fura dolog, de már évek óta arra vágyom, hogy eljussak Japánba, és saját szememmel láthassam a cseresznyefa virágzását. Ez már annyira a rögeszmémmé vált, hogy néha erről is álmodom.


Szakmailag mi az, amit még kívánhatnál magadnak?

További sok jó és sikerest műsort szeretnék.


Moldvay Tímea