Karintia nem csak a síelők paradicsoma, hanem mindenkié, aki tavasszal is aktív pihenésre, sportos időtöltésre vágyik. Lássuk miből válogathatunk e gyönyörű tartományban. Programok a virágzó természetben. A tavaszi ajánlat „fit és aktív“ programjai segítenek a téli álmukból ébredőknek, hogy lépésről-lépésre újra lendületbe jöjjenek.

 

Ehhez járulnak hozzá a mozgást előtérbe helyező programok, amelyek lassan indulnak, és óvatos tempóban emelik a teljesítményt. Nordic walking-túrákat, futótalálkozókat, vezetett kerékpáros túrákat (ingyenes kerékpárkölcsönzéssel), tavaszi túrázásokat kínálnak a vendégeknek a tavaszi régiókban. Karintia tavasz-szakértői egy igazán rafinált edzésprogramot fejlesztettek ki, hogy a fáradt szellemeket elűzzék: a nordic walking nem csak olyan egyszerű, hanem olyan egészséges is, mint amilyennek tűnik: az izmok 90 százalékát megmozgatjuk nordic walking közben.

 

Pozitív mellékhatások: a test a kíméletes mozgásának köszönhetően különlegesen fogékonnyá válunk a hegyvidék friss levegőjére. A túrázás, kerékpározás és a lassú futás is segít, hogy újra lendületbe hozzuk testünket. Szakértő edzők támogatását élvezhetjük, hogy a megfelelő technikával fussunk, és mindig egy kicsit fokozva a terhelést, egyre többet hozzunk ki magunkból.

 

Az inkluzív ajánlatok ingyenes strandbelépőket, animációt, piknikkel egybekötött tóparti túrázásokat, vagy fitnesz-progamokat is magukba foglalnak. Aki a Nockberge régióban egy Bad kleinkircheimi inkluzív szálláshelyen foglalja le a „Tavasz inkluzív üdülés“ ajánlati csomagot, az ingyenes belépőt is kap a Római és a St. Kathrein termálfürdőbe. Nockberg jól ismert üdülőhelye ezen kívül már régóta Ausztria első számú nordic walking központjának számít: a közeljövőben nyitják meg az első Karintiai Nordic Walking útvonalat, 2000 méteres magasságban, ellenőrző ponttal, sporttudományi tanácsadással és vitalitás edzéssel. Néhány kilométerrel délre, a termálvonalon Warmbad Villach és Bad Bleiberg csábítja a vendégeket egy kis kényeztetésre.

 

A Warmbad Villach élményfürdőben a tavaszi üdülővendégeknek egy vízi-aktívnap ingyenes. A Faaker Seenél a „könnyed és laza futás“ van programon. A Millstätter See sokoldalú élmény és sportolási lehetőségeivel az úszás iskolába invitálja a Tavasz inkluzív ajánlati csomagot foglalókat – a neoprén kezeslábasokban már áprilisban is élvezhetjük az úszást.

 

The Cube: Ausztria első élmény- és sportszállodája

Az Ausztriában található új „The Cube“ élmény- és sportszálloda egy egyedülálló ajánlattal jelentkezik a sportolni és szórakozni vágyó üdülővendégek számára. A Sonnenalpe Nassfeld síterületen 2004. február 28-án megnyitott, vadonatúj, kockaformájú szálloda, a modern szobák mellett hatalmas wellneszrészleget is kínál, szaunával, gőzfürdővel, jégbarlanggal. A menő hippik, közkedvelt lemezlovasok és zenekarok egészen hajnalig szórakoztatják a vendégeket a szálloda „Cube klubjában“, amely akár 1500 személy befogadására is alkalmas – 2 emelet, 2 DJ-pult, 4 bár és 2 chill out részleg. Parti és szórakozás minden este. A Cube klub a nem szállóvendégek előtt is nyitva áll. A szálloda belsejében az egyes emeletek egymással közvetlen összeköttetésben állnak. Minden nyitott térség egy-egy társalgónak felel meg, ezen kívül bárokat és vendéglátó egységeket is integráltak a közös helyiségekbe. Az „Eats“ étterem nemzetközi, többek között a mexikói és az ázsiai konyha ínyencfalataival kényezteti a vendégeket. A szobák előterében beüvegezett helyiségek találhatóak a sport és szabadidős felszerelések elhelyezésére. A szálloda egész évben nyitva tart. Egy éjszaka reggelivel, egynapos síbérlettel a Sonnenalpe Nassfeldre, mely Karintia legnagyobb sírégiója több mint 30 felvonóval, belépővel a Cube klubba, a relaxáló terület használatával már 39 eurótól személyenként, elhelyezés a 8 személyes Cube-boxokban.

 

 

www.cube-hotels.com   A világon egyedülálló: úszó szauna a Presseggersee-n, a Naturarena Kärnten területén

 

A Hermagor melletti Pressegger tónál található családi üdülőfalu egy világszerte egyedülálló újdonsággal szolgál: egy „úszó szaunával“. A szaunát a tó partján egy nádból kialakított szigeten hozták létre, és található itt finn szauna, fitneszterem, italbár, valamint a befagyott tóra nyíló csodálatos kilátás fogadja a látogatókat. A szálloda mindössze 15 percnyi autóútra fekszik a Sonnenalpe Nassfeld síterülettől. 3 éjszaka félpanzióval, szánkó és korcsolyakölcsönzéssel már 236 eurótól személyenként.

 

www.familienferiendorf.at