Dr. Giller Myriam mosolygós, légiesen könnyed. Sugárzik róla, hogy megtalálta, amit az életben keresett. Boldog háromgyermekes édesanya, aki harmadik gyermekével huszonhét kilót hízott. Hogy hogyan sikerült visszanyernie régi alakját, és hogyan tud segíteni másoknak is a fogyásban? Akupunktúrával.

 

Hogyan lehet valaki akupunktúrás szakorvos?
– Általános orvosi diploma, majd kétéves szaktanfolyam szükséges hozzá. Ennek során az első évben van egy elméleti képzés, a második évben kötelező óraszámban gyakorlat, ez az egész egy vizsgával zárul.

Mióta foglalkozol akupunktúrával?
– Hat éve művelem. Fő profilom a fogyasztás, de emellett sok más betegség is kezelhető akupunktúrával, mint például a reumatikus panaszok, krónikus és akut mozgásszervi megbetegedések. Nagyon hatékony menstruációs zavarok, inkontinencia esetében is . Sokan szenvednek migrénes fejfájástól. Az akupunktúra ebben is segítség lehet. A fogyókúrát akupunktúrával párosítani azért nagyon jó, mert a diétázás során keletkező rossz közérzetet – ami a leesett vércukorszintből adódik – ellensúlyozza. Csökkenti a feszültséget, a fejfájást, a gyengeséget, tehát azokat a pszichoszomatikus negatív hatásokat, amelyeket a diéta okoz. Az akupunktúra segíti az anyagcserét, ezáltal nem lesz székrekedés, felfúvódás, emésztési panasz, vízvisszatartás. Nagyon fontos, hogy orvos felügyelete mellett történjen ez a fogyasztás, mert a beteg sokszor esik abba a hibába, hogy a diéta során nem eszik, nem iszik helyesen, és így a fogyókúra rossz irányba mozdul el.

Mennyit lehet leadni az akupunktúra segítségével?
– Az akupunktúrás kezelés ideális esetben másnaponta történik. Egy alkalom fél órás kezelést jelent a fülben, tűvel vagy lézerrel. Átlagosan 5-10 kilót fogynak a betegek egy hónap alatt. Nagyon fontos, hogy a kezelés megfelelő folyadékbevitel mellett történjen, emellett van egy általam összeállított diéta is, amelyből hiányoznak a magas kalóriatartalmú ételek. Volt olyan időszakom, amikor száz beteggel foglalkoztam egy nap alatt. Négy éve fogyasztok folyamatosan, ez azt jelenti, hogy már hatvanezer kiló van mögöttem.

Három gyermeked van. Nálad is gondot jelentett a súlyfelesleg a szülés után?
– Igen, sajnos én is hízásra hajlamos vagyok. Minden gyermekemnél egyre többet híztam a terhesség alatt.
Az első gyermekemmel, Lilivel, aki hétéves, 12 kilót, a másodikkal, Lőrinccel, aki ötéves, 20 kilót, a harmadikkal, a másfél éves Soma fiammal pedig 27 kilót szedtem fel. Három hónap alatt visszanyertem az eredeti
súlyomat akupunktúrával. A családom, a barátaim semmilyen változást nem vehettek észre rajtam, nem voltam feszült, ingerlékeny, sőt kimondottan feldobott hangulatban voltam.

Befolyásolhatja-e a bőrünk minőségét ez a gyors fogyás?
– Az a speciális diéta, amelyet   a pácienseimnek javaslok, olyan élelmiszereket tartalmaz, amelyek vitamindúsak, lédúsak. Emellett fokozottan felhívom a figyelmet a folyadékbevitelre is. Ezek segítik a kötőszövet rugalmasságát, kevésbé alakulhat ki cellulitisz. Ha valakinek nagyon nagy a súlyfeleslege (30 kg), akkor a bőr esetleges megnyúlását sporttal kell ellensúlyozni.
 
Úgy látom, számodra nagyon fontos a család.
– Ez így van. Amikor az orvosi hivatás mellett döntöttem és számomra egyértelművé vált, hogy a férjem is ugyanezt a hivatást fogja gyakorolni, olyan szakterületet szeretettem volna választani, amelyben napi kapcsolatom van betegekkel, gyógyító munkát végzek, és mind emellett a családomnak is meg tudok felelni.
Az akupunktúrát igazából ezért választottam. Nagyon boldog vagyok, hogy azt csinálhatom amit szeretek! Lelki békém egyik   alappillére, megtalálni és megőrizni a családi harmóniát, és megerősíteni pácienseim önbizalmát, egészségét.

H.ZS.

Kedves Olvasóink!

Dr. Giller Myriam várja az Önök kérdéseit fogyókúrával kapcsolatban.
A beküldők között 2 db 10 alkalmas akupunktúrás fogyókúra-kezelést sorsolunk ki, amit Dr. Giller Myriam akupunktúrás szakrendelőjében
vehetnek igénybe.

1011 Budapest, Iskola u. 37-39. fszt. 1. Telefon: 20-20-329

Kérjük, hogy a kérdéseket a szerkesztőség postacímére, 1253 Pf. 83.
vagy a szerkeszt@fitt.info e-mail címre küldjék.