Hűséges olvasóink biztosan emlékeznek a „Mosolyogva meghalni” című írásunkra, ahol Taterek Rezső felejthetetlen boksz aerobik óráiról számoltunk be önöknek. Nem rég újra láthattuk az RTL Klub Sztár Box Gáláján e szimpatikus, mosolygós fiatalembert, hiszen ő készítette fel Molnár Tündét és Anettkát is a nagy rangadóra.

 

Hogy került egy kevésbé ismert név a sztár bokszba? Kriszta lecsalta férjét Kovács Istvánt azaz Koko-t Rezső órájára, ahol Koko mosolyogva halt meg, de rátalált közben egy elszánt, céltudatos és lelkiismeretes edzőre. Az első felhívás Anettkára vonatkozott aztán két hónap múlva csatlakozott a csapathoz Tünde a Survivor-győztes.

 

Mit is gondolt az edző Tünde felkészüléséről és a mérkőzésről?

 

Az állóképessége nem volt a legjobb, hisz a Survivor után más elfoglaltságok miatt hanyagolta az edzéseket. Mindent úgy kellett csinálnia, ahogy én mondtam. Úgy kellett élnie, étkeznie, edzenie sőt még   lélegeznie is.

 

Rengeteg magyar bajnok és nagyon tehetséges bokszoló, fordult meg nálam de Tünde kivételes tehetség. Ütött egy bal egyenest és leesett az állam. Olyan dinamikus, szép egyenes ütései voltak, hogy azt gondoltam ezzel megverhetjük az ellenfelet. Minden edzésen, heti ötször addig zsákoltunk, küzdöttünk, futottunk, amíg fel nem adta, de másnap újra kezdte.

 

Mi az, ami ebben a mérkőzésben csodálatos volt? Az, hogy felkészítettem két nőt egy éles bokszmeccsre, akik teljesen amatőrből pár hét alatt egy éles mérkőzésre voltak kész, én adtam nekik erőt és önbizalmat és ez nagyon jó érzés. Tünde adta a tehetségét és a kitartását.

Iszonyatos érzés állni a szorítóban, én is átéreztem ezt már párszor. Tünde elhitte, hogy ő a jobb és legyőzi ellenfelét. Férfiakat megszégyenítő bátorsággal állta a terhelést!

 

Egy bokszoló hat hónap után kesztyűzhet élesben, mi alig több mint egy hónapot edzettünk!

Pszichésen is nagyon megterhelő az, hogy több, mint egymillió ember nézi. Arról ne is beszéljünk, hogy szembe kell nézni egy ököllel, ami téged fog ütni. Tünde jó volt, és ezt tudta is, higgadt volt és nyugodt a meccse előtt.

 

Köszönettel tartozom az aerobik óráimra járóknak a türelmükért, és kitartásukért, az Esso Fitness vezetőségének és az ott bokszolóknak a segítségért, a teremért, a kesztyűzésekért, a Fitness Trade-nek, különös tekintettel Ifj. Bakos Péterre, aki segítette a felkészülésünket egy Polar órával és a Gastroyalnak, a nyerő ebédért! Utoljára de nem utolsósorban Kokonak a lehetőségért, Tündének és Anettkának a bizalomért és az elvégzett munkáért.