Hiába a sok fogyókúrás praktika, ha egyszer csak azt veszed észre, elfogyott az energiád, nincs erőd a fitt élethez, a mozgáshoz. Billentsd helyre az energiaegyensúlyt étvágycsökkentő és energiafelhasználást segítő kiegészítőkkel! A lelkedről sem feledkezünk meg.

 

A fogyást legtöbben az energiadús ételek csökkentésével érik el, ami azonban tápanyag- és energiahiányt okoz, és egy újabb fogyókúrás kudarchoz vezet.

Hat ötlettel segítünk, mit csinálj, ha jön az energiavész-helyzet.

Csodára persze ne számíts, szükséged lesz diétás étrendre és önfegyelemre, de egyes tápanyagok extra bevitele hosszútávon segít neked!  

 

6, ami hat

 

Tervezz előre

Mi van nálad most a hűtőben és a konyhaszekrényben? A maradékokból, és konzervkajákból nem lehet diétázni. Segít, ha minden ételt előre beszerzel, ami szükséges ahhoz, hogy az eltervezett diétád betartsd.  


Igyál sok vizet

A víz, ha étkezések előtt fogyasztjuk fél órával, segít abban, hogy semmiképpen ne tévesszük össze az éhségérzetet a szomjúságérzettel. És van még egy ok, amire nem is gondolnánk: a megivott hidegvizet szervezetünk energia-befektetéssel felmelegíti testhőmérsékletre, amihez hőt használ fel. Másfél liter jéghideg víz felmelegítése 55 kcal mínuszt jelent a szervezetnek.


Fizess elő egy fitt magazinra

Ahelyett, hogy kalóriaszámlálgatásra pazarolnád az energiádat és az idődet, olvass inkább cikkeket az egészséges táplálkozásról, és annak jótékony hatásáról.


Keress támogatókat

Főként olyan emberekkel töltsd az idődet, akik biztatnak és hasonlóképpen egészségesen és fitten gondolkodnak, mint te.  


Lepd meg magad nem ehető dolgokkal

Ha rádtör az indokolatlan éhség, keress valamit, ami eltereli a figyelmedet. A legjobban az feledteti veled az evés örömét, ha megleped magad valami aprósággal. Egy új könyvvel, egy kis ruhával, vagy egy mozijeggyel.


A szobamérleget tartsd szobafogságban

Az anyagcsere, és a folyadék mennyiség miatti napi súlyingadozás elveheti a kedvedet a kitűzött céltól. Hetente csak egyszer szabad a mérleget a helyéről elővenned. A legjobb, ha minden héten ugyanazon a napon, és ugyanabban az órában ellenőrzöd a súlyodat.