Még mindig nem éred el azt az eredményt, amit az edzéstől vársz? A hibát a kötött izmok is okozhatják. A következmény: visszafogott teljesítmény, gyors fáradás, sérülésveszély. Segítünk, hogy az ellenkezőjét érezd-érd el: légy friss, szuper hajlékony, és erős! Kövesd a feszítsd és lazítsd módszert!

 

Amikor valamelyik izomcsoportod, például a combizmaid merevek, akadályozzák, hogy a többi, például a farizmok, megfelelően mozogjanak.

•A megszokott nyújtás gyakorlatsor, – amikor hosszú ideig nyújtod és kitartod az izmokat -, csak az egyik hatékony módja a rugalmasság növelésének.

•Választhatod az új: feszítsd és lazítsd módszert. Ez a módszer az aktív izoláló technikán alapul, amelynek lényege, hogy egy izomcsoportot megfeszítünk, majd ellazítjuk és nyújtjuk. Ez beindítja az izomreflexeket, ami megnöveli a mozgás kiterjedését, és nagyobb nyújtást eredményez. Ami pedig a legjobb hír: ez a módszer csak napi néhány percbe kerül!

FITT TIPP

Próbáld ki edzésed végén a mellékelt gyakorlatokat, úgy, hogy nyújtás előtt megfeszíted a kiválasztott izomcsoportot. Egy új élménnyel gazdagodhatsz, és látni fogod, hogy sokkal rugalmasabbá válsz már akár két hét után, és egy hónap múlva nagyobb lesz az állóképességed és az erőd is.

 

TOP 3 nyújtó gyakorlat

 

A hát izomzatának egyszerű nyújtása

Csigolyáról-csigolyára haladva gömbölyítsd a hátad, kezdd a fejed hajlításával. Majd fordított sorrendben egyenesedj ki, míg a hátad teljesen egyenes, feszes nem lesz.

 

 

Csináltuk már ezt testnevelés órákon…

Viszont ott nem szóltak Rád, hogy ha igazán helyesen szeretnéd kivitelezni, akkor a csípőtövisnek végig a talajon kell maradnia. Nem cél, hogy felkunkorodj, elégséges lehet az is, ha csak az alkarodon támaszkodsz. Így is fogod érezni a hasizmaidat!

 

 

Kocogás után is kiváló!

Ezzel a gyakorlattal a farizmok mellett komplexen nyújthatod a láb izomzatát is. Ha túl könnyűnek tűnik, próbáld megfogni, és magad felé húzni a hátul levő lábadat.